Home » Koska elämä on juuri sitä mitä itse haluat

Koska elämä on juuri sitä mitä itse haluat

by Iida Åfeldt

Lapsi kysyi minulta, että miksi minulla on glitteriä silmissä. Sanoin hänelle, että tänään halusin laittaa glitteriä ja olla säihkyvä. “Mutta Iida, sinähän säteilet joka päivä” vastasi lapsi.

Niin, mieletön ajatus ja erittäin kauniisti sanottu. Se jäi mieleeni päiviksi. Toivon, että oma säteilyni saa lapset säteilemään. Usein on hyvä pysähtyämiettimään, mitä itse vie mukanaan minne sitten ikinä menekään. Mitä tilaan saapuu, kun astut paikalle. Mitä sinun mukanasi saapuu? Iloa, surua, raivoa, uskoa?  Minä toivon, että minun mukanani tulee säteilyä, joka leviää lapsiin. Se säteily kertoisi heille, että he ovat hyviä, he voivat tehdä mitä vain ja heihin uskotaan. Työssäni minun tulee uskoa jokaisesta lapsesta hyvään. Jokaisella lapsella on yhtälaiset mahdollisuudet lähteä tavoitteleemaan unelmiaan. Jokaisen on mahdollista saada elämältä se, mitä toivoo. Juuri tätä rohkeutta haluan lapsiin tuoda mukanani, uskoa ja rohkeutta yrittää. Ja aina kun kaatuu tai tippuu, se ei haittaa, joku auttaa sinut yläs ja voit kokeilla uudelleen.

Joka päivä voi aloittaa alusta. asia, joka ei ehkä eilen onnistunut, voi tänään sujua yhdessä aikuisen kanssa ja huomenna jo yksin. Mutta siihen tarvitaan uskoa omiin mahdollisuuksiin, uskoa siihen, että osaa ja voi tehdä mitä haluaa. Mikään haave ei ole liian suuri. Toisen haavetta ei saa lytätä tai haaveelle nauraa, vaan rohkaista, luoda toivoa ja keksiä ratkaisuja sen mahdollistamiseksi. Suurin salaisuus on se, että kaikki mitä tarvitsemme on jo meissä itsessämme, meidän pitää vain löytää se ja siinä ystävillä, opettajilla, mentoreilla ja läheisillä on mahdollisuus auttaa. He voivat tukea ja kannustaa sinua näkemään jotain, jota et vielä tiennyt olevan sinussa.

Siitä voin olla onnellinen, että lähipiirissäni mitään unelmaani ei ole koskaan edes lapsuudessa torpattu. Minuun on aina uskottu ja tukenani oltu. Seuraava on minulle aina toisteltu: “Voit toteuttaa kaiken, voit tehdä mitä haluat“. Sen takia en pelkää tavoitella isosti, ottaa riskejä ja unelmoida vaaleanpunaisista ilmapalloista ja hattarapilvistä. Saan juuri sitä, mitä itse haluan. Tälläkin hetkellä minulla on iso ja kunnianhimoinen haave, jonka toteuttamisesta kerroin lähipiirille. Palaute on ollut kannustavaa, minut on otettu tosissaan, eikä kukaan ole arvioinut, etten pystyisi siihen.

-Iida

Kuvat Tiia Nyholm

6F5qiqC.jpgmHBpfHq.jpgxNsTN81.jpgpDLqNsf.jpg0Qss3N0.jpgLZGIUtP.jpg

3 kommenttia

Vierailija 13.5.2017 - 10:37

No jaa. Sairaudet, mieleterveysongelmat, lapsettomuus, äkillinen työttömyys tulivat näin nopeasti ensimmäisenä mieleeni, ja niihin tuskin kukaan voi kauheasti vaikuttaa. Ei elämä ole vain omista valinnoista kiinni ja sellaista, joksi itse sen tekee tms.

Vastaa
Vierailija 13.5.2017 - 15:38

Mielenterveysongelmat ovat sairauksia.

Vastaa
emiliakeijusofia 13.5.2017 - 14:30

Aivan ihana tuo lapsen sanoma kommentti :)!

Vastaa

kommentoi postausta