Home » Kuinka usein?

Kuinka usein?

by Iida Åfeldt

Vaihdat lakanat? Aikalailla kahden viikon välein ellei ole yövieraita.

Vaihdat pyyhkeet?  Kylpypyyhkeen viikottain, käsipyyhkeet kahdesti viikossa. Keittiöpyyhkeen varmasti parin päivän välein.

Putsaat lattiakaivot? No ööö, usein ennen muuttoa ainakin ja sitten tarpeen mukaan, jos vaikuttaa tukkoiselta.

Peset hiukset? Noin kolme kertaa viikossa.

Käyt suihkussa? Lähes joka ilta, sanotaanko, että viitenä iltana viikossa.

Soitat äidille/isälle? Todella vaihtelevaa, soittelen äidin kanssa usein, mutta en soittele päivittäin. Viestittelen päivittäin. Usein ajattelen soittaa, mutta unohdan, päivät ovat niin kiireisiä lapsen kanssa, ei oikeastaan ehdi puhua puhelimessa.

Näet vanhempiasi? Ehkä kerran viikossa?

Käyt leffassa? Jaa-a, ennen ehkä neljästi vuodessa tai kun tuli kiinnostava leffa, mutta nyt en enää tiedä edes tarjontaa. En edes viitsi tutustua tarjontaan, sillä leffaillan järjestäminen kodin ulkopuolella tuntuu mahdottamalta. Olen ollut viimeksi leffassa alkuvuodesta, ehkä tammikuussa.

Föönaat hiukset? En juuri koskaan. Vain silloin, jos käyn aamulla suihkussa, mikä tapahtuu harvoin. Yleensä silloin on juhlat samana päivänä ja haluan tukkani olevan tuuhea.

Käyt metsässä? Ainakin kerran kuukaudessa. Metsä on lähellä ja voisin ehdottomasti hyödyntää sitä enemmän!

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Sanon lapselleni joka päivä, äidille useasti viikossa, mutta muille harvemmin. Usein sanon, että olet rakas tai tärkeä tai laitan saman asian viestillä.

Sanot miehellesi rakastavasi tätä? Lupaan sanoa joka päivä, kun viimein kohtaan miehen, jota saan rakastaa!

Soitat anopille? Tosiaan jos ja kun saan miehen, niin lupaan soittaa anopille riittävän usein. Mitä se sitten tarkoittaakaan.

Katsot kuivakaappien sisällön? Kunnolla kerran viikossa. Ja silti tänään huomasin, että kaapissa oli pakkaus riisiä, kun laitoin sinne juuri ostamaani riisipakkausta. Jonkun pitäisi siivota kuivakaappi perusteellisesti.

Luuttuat lattiat? Koko asunnosta kerran viikossa, mutta toisinaan keittiötä useammin (kumma juttu).

Imuroit kotisi? Kerran viikkon imuroin ja pesen lattiat. Joskus imuroin kaksi kertaa viikossa, riippuu paljon siitä onko viikon aikana vaikka käynyt paljon vieraita, jolloin usein eteinen on täynnä pikkukiveä, joka kulkeutuu ympäri asuntoa ja vaatii näin ollen imurointia.

Siivoat? No en muuta tee! Koko ajan olen siivoamassa! Ihan järkkyä tämä äitinä oleminen. Ja jos ei siivoa päivittäin tavaroita paikoilleen, on seuraavana päivänä kaaos valloillaan.

Peset vessan? Pöntönkö? No se pesen kunnolla kerran viikkoon, mutta tarvittaessa tietty useammin. Koko vessan myös kerran viikkoon, mutta lavuaaria ja pintoja pyyhin tuon tuosta.

Syöt noutoruokaa? Harvemmin. Tai vaihtelee paljonkin. Viime kuussa kerran. Kesällä taas useammin tilailin salaattia piknikille woltin tai foodoran kautta.

Valehtelet? Välillä, on tilanteita, joissa on parempi jättää jotain kertomatta.Tai useinkin, mutten itse laske sitä valehteluksi. Kaikkea itsestään ja omista asioistaan ei ole pakko kertoa muille. Sellaisitakin asioista vaikenen, joita joku toinen on kertonut luottamuksella. Toisinaan valkoiset valheet hyvän asian puolesta ovat ok, kuten polttarit, babyshowerit tai muut yllätykset. Lapsena ja teini-iässä olen kyllä äidilleni valehdellut. Mutta aina myös itse asian tunnustanut, kun omantunnontuskat on käynyt niin sietämättömiksi. Olen mm. lukenut salaa äitini tekstiviestejä ikivanhasta Nokiasta ja päiväkirja merkintöjä. Tosin en tiedä oliko kyseessa vale, kun kukaan ei epäillyt asiaa, vaan toin sen itse esiin. Todellista valehtelemista en voi hyväksyä, joten sen takia en itsekään valehtele. Olen itse tullut petetyksi ja sain sen selville monen valheen jälkeen.

Sheivaat? Apua. En ehdi sheivata. Eli olen tainnut sheivata viimeksi kesällä. Pidän kyllä sheivauksen tuomasta olosta, mutta en ehdi tehdä sitä ikinä, kun menen illalla suihkuun. Haluan vain äkkiä nukkumaan. Vaikka sheivaankin ns. itselleni, niin kyllä sheivasin paljon enemmän silloin, kun aktiivisesti deittailin. Nyt en koe tarvetta, kukaan ei ole koskemassa sääriäni.

Vaihdat hammasharjan? Varmaan se pitäisi vaihtaa parin kuukauden välein? Sähköhammasharjan päitä ei vaan raaski vaihtaa kovin usein, joten vuositasolla taidan käyttää kolme vaijtopäätä. Tosin harjaan aamuisin aina perusharjalla ja olla sähköharjalla, jolloin myös käyttö on vähäisempää.

Käyt kirjastossa? Todella usein! Käymme lapsen kanssa Oodissa viikoittain, se on mahtava ja usein mietinkin, että mitä tekisin ilman koko kirjastoa! Mitä ihmiset tekivät ennen Oodia? Käyn myös lähikirjastossa useamman kerran kuussa. Olen aina käynyt kirjastoissa!

Peset peitot ja tyynyt? Paristi vuodessa. Ja vaihdan uusiin tyynyihin parin vuoden välein. Paittoa en kyllä raaski, vaikka kaipa sekin pitäisi toisinaan vaihtaa uuteen. Tämän nykyisen untuvapeiton kanssa yhteistä taivalta on takana jo 6 vuotta. Mutta rakastan sitä!

Peset rintsikat? Minulla on useampia rintsikoita, eli en käytä samoja useinkaan joka päivä, vaan vaihtelen vaatteiden mukaan. Toiset lepää ja toiset on käytössä. Arkiliivit pesen kerran viikossa, mutta ns. parempia liivejä harvemmin. Olenkin kuullut, että liivejä pitäisi pestä 2-3 käyttökerran jälkeen. Eli yhtenä päivänä päällä olleet liivit voi laittaa takaisin kaappiin.

Leivot? Nykyään todella harvoin. Ennen leivoin useammin, sillä leipominen on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa.

Siivoat jääkaapin? Pyyhin pinnat ehkä kerran kuussa tai tarpeen vaatiessa. Järjestelen jääkaapin puolestaan joka viikko isomman kauppareissun jälkeen.

Käyt puntarilla? En muista koska olisin käynyt viimeksi. Eli harvoin.

Syöt irtokarkkeja? Söin viikko sitten viimeksi, mutta se oli ensimmäinen kerta kuukausiin. En juuri koskaan itse osta karkkiä, mutta syön, kun näen karkkeja tarjolla.

Vierailet isovanhempien luona? Kerran kuukaudessa on varmasti realistinen arvio.

Peset pyykkiä? Tänään olen pessyt yhden koneen. Pesen pyykkiä joka toinen päivä. Voisin pestä harvemminkin, mutta silloin pyykit kasaantuu jo vuoriksi, eikä pyykkikorin pohjaa näkyisi ikinä.

Käyt hammaslääkärissä? Kävin juuri tänä keväänä hammaslääkärissä ja sitä ennen olen tainnut käydä keväällä 2017.

Käyt kaupassa? Vaihtelee, 1-3 kertaa viikossa.

Peset ikkunat? Keväisin ja syksyisin.

Vaihdat sukat? Joka päivä tietysti.

Ostat uusia vaatteita? No en ainakaan joka kuukausi. Vaihtelee tarpeen mukaan. Uuden vaatteen olen tainnut ostaa viimeksi kaksi kuukautta sitten.

Olet tehnyt raskaustestin? Tein testin viimeksi tammikuussa 2018 ja plussaa näytti. Sen jälkeen tein ainakin viisi testiä lisää.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? Tämän teen palotarkastajan tyttärenä joka kuukausi!

Peset autosi? Tätä ei onneksi tarvitse tehdä koskaan! Mutta sen sijaan pesen mieluusti äitini autoa.

Tarkistat vaatekaapin ja käyt sen läpi? Vaatekaappini on hyvässä järjestyksessä, joten voin silmäillä sen läpi. Pari kertaa vuodessa tykkään leväyttää sen kokonaan ja katsoa sisällön tarkemmin. Tänä keväänä laitoin kaikki vanhat vaatteet pois, joihin en enää mahtunut, sillä niiden näkeminen vain muistutti siitä.

Puhdistat hiukset harjasta? Iik, tiedättekö olen se ällö, josta on kivaa, kun harjassa on paljon hiuksia. Irrotan hiukset vasta, kun niitä on siinä jonkin verran. Minusta nimittäin on kiva pyöritellä on palloksi.

4 kommenttia

Anonymous 9.10.2019 - 09:49

Miksi peittoja ja tyynyjä pitäisi vaihtaa parin vuoden välein, jos niitä pesee? Ite oon ajatellu et sit ku ne ei enää tunnu hyviltä ts tyynyt menee ihan littaniks tai peitto ei tunnu enää niin lämpöseltä 🤔

Vastaa
iidaafel 9.10.2019 - 20:47

Joo suositus niihin on, että parin vuoden välein, muttei se ole mikään mitä olisi pakko noudattaa. Jokainen varmaan huomaa itse, kun ne on tarpeen vaihtaa. Mutta tyynyjä ja peittoja pesee suht usein, ovat kovalla käytöllä, ainakin tyynyt, saattavat tulla littanoiksi ja muodottomiksi pesuista, alkaa haista. Ylipäätään hygienia syistä. En todella ole itse vaihtanut näin usein.

Vastaa
Elsa1 9.10.2019 - 12:48

Apua, siivoat ja pyykkäät tosi paljon! Jaksaisipa itse edes puolet tuosta.

Vastaa
iidaafel 9.10.2019 - 20:44

Nautin siitä, että on asiat paikoillaan! Tulee rauhallinen olo 🙂

Vastaa

kommentoi postausta