Home » Kukkakauppojen suosikit

Kukkakauppojen suosikit

by Iida Åfeldt

Olen aina nauttinut kukista. Kukat tuovat poikkeuksetta iloa ja hyvää mieltä. Kukat antavat kodille ilmettä ja arvokkuutta. Pitkään minulla on ollut jo tapana ostaa säännöllisesti leikkokukkia kotiin. Erityisesti nykyään, kun teen töitä kotoa käsin. Saan nauttia kukista päivät pitkät. Toki kukat on usein hintavia ja siinä mielessä asia, josta rahaa voisi säästää ja tiedän monen näkevän ne turhina. Mutta minä taas näen kukat panostuksena omaan hyvinvointiin ja siihen nähden hinta taas on edullinen. Saan valtavasti iloa kukkien kauneudesta.

Osaksi varmasti kukkahulluudestani on syyttäminen äitiäni sekä mummoani. Olemme kaikki samanlaisia, paitsi mummo on vain potenssiin sata. Lapsuuteni parhaat kukkamuistot liittyvät mummoon. Aina, kun olin hänellä yökylässä kesälomille, menimme yöpaidoissa kiertämään vielä hänen. puutarhansa läpi ennen nukkumaan menoa. Mummolla kun on tapana tehdä niin viimeisenä illalla ja ensimmäisena aamulla. Hän hoitaa kukkiaan sisällä ja ulkona suurella rakkaudella. Edelleenkin hänen puutarhansa on mieletön ja minulle tulee siitä aina Salainen puutarha mieleen.

Tähän alle ajattelin listata muutaman suosikkini, joista olen kukkia ostanut. Usein ostan kukkia ihan marketista ja sidon ne itselleni mieleisellä tavalla. Kukkakaupoista saatan ostaa yksittäisiä leikkokukkia tai vihreitä, joita laitan markettikukkien joukkoon, mutta ostan myös valmiiksi sidottuja kimppuja. Kesällä hyödynnän tietysti luontoa ja kerään kukkia ulkoa. Äitini pihassa kasvaa pionit, sireenit ja suuret omanapuut. Niitä on ihana ottaa myös maljakkoon. Hortensiat, pionit ja jaloleinikit ovat omia suosikkejani.

Inbloom 

Oma suosikkini kaikista! Inbloom on kukkakauppa Helsingissä ja heiltä saa aivan mielettömän kauniita kimppuja sekä todella hyvää palvelua. Usein tilaan kukat etukäteen, kun tiedän olevani menossa Helsinkiin ja sitten vain käyn hakemassa valmiin kimppuni.

Flove

Flove ei ole fyysinen kukkakauppa vaan kukkapalvelu, joka toimittaa kukat suoraan kotiin pääkaupunkiseudulla. Heiltä voi esimerkiksi tilata viikkokimpun, joka tuodaan viikottain kotiin kauden kukista tai tilata kausikimpun vaikka joka toinen viikko kotiin toimitettavaksi.

La Reine

mieletön kukkakauppa Helsingissä. Kimput ovat kauniita ja taitavasti sidottuja. Tietyllä tapaa omaleimaisia ja hieman erilaisia. Heillä on myös kukkakursseja!

Urban Green

Kukkakauppa sijaitsee Helsingissä Kalasatamassa. Olen käynyt siellä vain kerran, sillä se ei oikein osu reitilleni, mutta tuo yksi kerta kyllä ihastuttu. Kukkakauppa on visuaalisesti ihana ja erilainen. Nimensä mukaisesti kimput on ”urbaaneja” ja trendikkäitä.

To You Kukkakauppa

Kukkakauppa sijaitsee Järvenpäässä. Välillä lähden Järvenpäähän tietoisesti ruokakauppaan ja samalla sitten käyn kukkakaupan kautta. Kukkauppa on visuaalisesti ihana ja olen aina saanut todella kauniita kimppuja haluamallani rahasummalla.

Home in Garden

Tämä kukkakauppa sijaitsee Kauniaisissa ja on ehdottomasti käynnin arvoinen. Kimput ovat taidetta. Kyse ei ole enää pelkistä kukkasista, siellä tehdään jotain ihmeellisiä taikoja ja saadaan kaikki näyttämään ja tuntumaan paremmalta kuin onkaan. Kotiin lähtee aina vailla mitään murheita.

Pasadena

Kukkakauppa on Turussa. Ja aina kun menen Turkuun, lähden Pasadenan kautta kotiin. Mikään ei ole parempi tuliainen kuin kukkakimppu. Kuulemma tämä on paikallistenkin keskuudessa ihan omaa luokkaansa.

Kukkakauppa Verso

Tämä löytyy Helsingistä Itiksestä ja Vantaalta Jumbosta. Todella kauniita kukkakimppuja, siis huh! Ja kukat on tilattavissa kotiin.

GardenLiving

Kukkakauppa on Espoossa. Heillä on kauniita kumppuja, mutta myös hyvä valikoima viherkasveja sekä ruukkuja! Kesäaikaan toimii mieletön puutarhamyymälä, jossa todellakin kannattaa käydä ihailemassa!

Myyrkukka

Myyrkukka toimii Vantaalla Myyrmäessä. Heiltä olen saanut aina aivan ihanaa palvelua. Kyseessä olikin eniten käyttämäni kukkakauppa, kun asuin Helsingissä lyhyen junamatkan päässä kukkakaupasta. Henkilökunta sitoi kauniita kimppuja valitsemistani kukista ja kohtasi minut aina suurella lämmöllä.

Kukkakamari Elsi

Kukkakauppa on Nurmijärvellä. Valikoima on todella hyvä ja kimput kauniita. Olen aina saanut juuri sellaisen kimpun kun olen toivonutkin!

5 kommenttia

aNnAaaaa 3.2.2021 - 14:23

Minäkin pidän kovasti leikkokukista. Kukkien suurkuluttajana olet toivottavasti tietoinen, että kukkakauppaan liittyy paljon eettisiä ja ekologisia ongelmia. Suuri osa kukkakauppojen kukista kasvatetaan Afrikassa, jossa mm. työntekijöiden oloihin liittyy paljon epäkohtia. Isot kukkaviljelykset ovat myös pois ruuantuotantoon käytettävissä olevasta maa-alasta. Ostaessa kannattaisi ainakin kysyä, mistä kukat ovat peräisin. Tarkemmin aiheesta vaikkapa täällä: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kukkakimpun-alkuperan-jaljil-1#189164d5

Vastaa
iidaafel 4.2.2021 - 07:35

Kiitos kommentista!

Vastaa
Mia 4.2.2021 - 00:55

Aivan mielettömän kauniita kuvia ja ihania kimppuja! Omia lempikukkania ovat pioni ja hortensia. Olisipa ihanaa olla samanlainen viherpeukalo kuin mummisi.

Vastaa
iidaafel 4.2.2021 - 07:35

Kiitos❤️

Vastaa
Laurrararrraa 4.2.2021 - 13:39

Suosittelen seuraavalla Turun reissulla kokeilemaan Pia Jaalaa! Myös Linnankadulla. Itseni taas pitää tutustua Pasadenaan :).

Vastaa

kommentoi postausta