Home » Kultainen kurkumapuuro

Kultainen kurkumapuuro

by Iida Åfeldt

fullsizeoutput_8bc.jpeg

Keltainen on nyt se väri, joka selvästi vetää minua puoleensa. Syksyllä kaikki punaisen ja keltaisen sävyt lämmittävät. Enää ne eivät tosin riitä vaatteissa vaan tämä syksynlapsi haluaa värjätä ruokaansakin syksyn sävyillä. Keltaista smoothieta, puuroa ja kurkumalla värjättyä keltaista tofua. Syksyllä mausteet pääsevät oikeuksiinsa ruuanlaitossa. Keltainen kurkuma sopii niin makeaan kuin suolaiseen ja on terveydelle hyväksi. Kuvan kaurapuuro on värjätty kurkumalla keltaiseksi! 

Kummasti muuten tekee puuroa mieli, kun ilmat viilenevät!

fullsizeoutput_8be.jpeg

fullsizeoutput_8c0.jpeg

Kurkumapuuro

1 annos

(gluteeniton)

 

50 g gluteenittomia kaurahiutaleita

2,5 dl kasvimaitoa

0,5 tl suolaa

1 rkl hunajaa

1 tl kurkumaa

1/2 mango

 

Pilko puolikas mango kuutioiksi tai käytä pakastettuja mangokuutioita. Keitä kaurapuuro kasvimaitoon. Lisää miedolla lämmöllä tekeytyvään puuroon suola, hunaja, kurkuma ja mangokuutiot. Anna puuron hautua hetki kannen alla, jonka jälkeen kaada kulhoon ja nauti. Koristele halutessasi banaanilla, pähkinöillä ja mehiläisen siitepölyllä.

fullsizeoutput_8c2.jpeg

Ihanaa lokakuun ensimmäistä viikkoa!

-Iida

kommentoi postausta