Home » Vispipuuro (V,G,M)

Vispipuuro (V,G,M)

by Iida Åfeldt

DSC_0360.JPG

Muistan lapsuudestani vispiruuron. Sitä saattoi meillä usein olla ihan ruokana. Puuro toimi loistavasti ateriana, se maistui kaikille ja leikit jatkuivat sen jälkeen. Koko aikuisikänäni en ole vispipuuroa tehnyt ja nyt en voi kun ihmetellä, että miksi!! Vispipuuron tekeminen on helpointa ikinä! Ja miten paljon marjoja sen avulla voikaan syödä. Kaapissani on ollut karkeaa riisijauhoa vaikka kuinka kauan odottamassa sopivaa hetkeä, mutta sopivia hetkiä ei tule ikinä. Ystäväni teki samaisista jauhoista puuroa ja tarjosi sitä minulle. Se oli niin hyvää, että sen innoittamana sain viimein itsekin tehtyä puuroa. Kannatti.

DSC_0367.JPG

DSC_0368.JPG

DSC_0371.JPG

Vispipuuro

(gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

1 l vettä

3,5 dl puolukoita

2 dl karkeaa riisijauhoa 

0,5-1 dl koivusokeria

 

Laita vesi kattilaan. Lisää puolukat kiehuvaan vetään ja keitä 10 minuuttia. Sekoita karkea riisijauhoja ja sokeri keskenään ja kaada kattilaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia. Sen jälkeen anna puuron jäähtyä hetki. Voit laittaa kattilan kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen. Kun puuro on jäähtynyt, vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nauti puolukoiden, koivusokerin ja kasvimaidon kanssa. 

Karkeaa riisijauhoa saa Vuohelan herkulta. Pakkaus näyttää tältä.

Koivusokeri on erittäin hyvää valkoisen sokerin sijasta ja terveellisempi vaihtoehto. Sitä saa vaikka Foodinilta!

Puuron kanssa paras, kermainen maito on Oatlyn iKaffe, joka on kahviin tarkoitettu kauramaito. Ystävä vinkkasi asiasta ja toimii!

 

Herkullisia puurohetkiä!

-Iida

2 kommenttia

Linem 4.10.2017 - 16:12

Oi ihanaa vispipuuroa! Samaa mietin itsekin, että miksi ei ole tullut tehtyä vaikka tää on ihan lempiherkku. Voiko riisijauhojen tilalla käyttää jotain muuta Jauhoa?

Vastaa
Iidaafel 4.10.2017 - 19:08

Sanos muuta, ihanaa! Mannansuurimot ovat yleisesti vispipuurossa käytetty, mutta ne ovat vehnää. Jos haluaa gluteenittoman vispipuuron, niin silloin tiedettävästi ainut ryynimäinen on tämä kerkea riisijauho, eli ei sileä jauho.

Vastaa

kommentoi postausta