Home » Kummina oleminen on osa muutosta parempaan

Kummina oleminen on osa muutosta parempaan

by Iida Åfeldt

Kaupallinen yhteistyö World Vision & Asennemedia

Minun kummitätini on aina asunut Ranskassa. Näimme aina hänen Suomen reissuillaan, mutta muulloin hänellä oli tapana lähettää minulle postia. Muistan miten lapsena odotin hänen kirjeitään ja korttejaan. Olin aivan täpinöissäni, kun postilaatikossa oli postia kummiltani. Ihailin Ranskan postimerkkejä ja kummini kaunista käsialaa. 

Hänen lähettämänsä postit olivat kosketukseni kotimaan ulkopuolelle. Minua alkoi kiinnostamaan maantieto ja muut kulttuurit todella paljon. Toisinaan hän lähetti ranskalaisia aikakauslehtiä, joiden kuvia rakastin selata. 

Usein pysähdyn miettimään miten tärkeä rooli kummillani on ollut lapsuudessani, vaikkemme nähneet usein eikä hän osallistunut arkeeni. Hänen postinsa olivat jännittäviä ja olen säästänyt suuren osan niistä. Niitä on kiva katsoa näin aikuisenakin. Ne saivat mielenkiintoni heräämään uusia asioita kohtaa. Halusin alkaa opiskella vieraita kieliä ja matkustella. 

Myöhemmin minusta itsestäni on tullut kummi useammankin kerran. Viimeisimpänä World Visionin kummiohjelman kautta. 

LÄHDE KUMMIKSI

World Vision on maailma suurin kummilapsijärjestö, joka toimii yli 100 maassa. World Visionin kautta on mahdollista ryhtyä kummiksi kehittyvän maan lapselle. 

Kummiksi on mahdollista ryhtyä heti World Visionin kautta valitsemalla kummilapsen itse tai antamalla järjestön valita kummilapsi sellaisten lasten joukosta, jotka ovat odottaneet kummia jo pitkään. Valitsemalla kummilapsen itse, voi valita esimerkiksi omien lapsien ikäisen kummilapsen.

Toinen mahdollisuus on antaa lapsen valita itse oma kumminsa. Tämä on uusi tapa kummitoiminnassa ja mielestäni todella upea toimintatapa. Se, että lapsi saa itse valita oman kumminsa, on lapsilähtöistä ja antaa lapselle mahdollisuuden vaikuttaa. Lapsi saa tehdä itse valinnan, joka koskettaa hänen elämäänsä monin tavoin. World Vision järjestää säännöllisesti valintatilaisuuksia.

Seuraava Anna lapsen valita -tilaisuus on 3.-7.4.2023 Ngoswetissa Keniassa. Valintatilaisuudessa lapset pääsevät valitsemaan itselleen kummin. Kummiehdokkaiden kuvat laitetaan esille ja lapset tulevat huoneeseen yksi kerrallaan valitsemaan kummin. Kummiehdokkaan tulee ilmoittautua mukaan viimeistään 26.3.2023 World Vision verkkosivujen kautta ja liittää oma kuvansa mukaan. Suomen World Vision toimittaa tiedot Kenian World Visionille. Tiedon omasta kummilapsesta saa 14.4. alkaen. 

Tämä on upea tapa lähteä kummiksi!

 Lue lisää

MITÄ KUMMIUDELLA SAA AIKAAN?

Toivon voivani itse kummina antaa jotain sellaista, jota olen itse saanut omalta kummiltani. Ehkä voisin tuoda iloa kirjeillä ja posteillani. Ja viestittää, että kummilapsi on tärkeä. Ehkä voisin kertoa omasta kulttuuristani ja oppia itselleni vieraasta kulttuurista. World Visionilla kummius ei velvoita yhteydenpitoon, mutta itse koen yhteydenpidon mielekkäänä. Tietyllä tapaa se on jopa kutkuttavan jännittävää ja tuo uudenlaista odotettavaa varmasti puolin ja toisin. Toivon, että kummius voi tarjota jotain myös omille lapsilleni.

Kummina saa säännöllisesti kummilapsen kuulumiset, video- ja kuvaterveiset. Samalla saa tietoa World Visionin työstä kummilapsen asuinalueella. Uskon, että nämä kuulumiset tulevat antamaan meidän koko perheelle ajan saatossa todella paljon. Itse kummina mahdollistaa kuitenkin todella paljon kummilapselle, lapsen perheelle ja koko asuinalueelle. Auttamisen ilo on läsnä, kun voi olla lapsen matkassa aikuisuuteen ja nähdä konkreettisesti mitä alueella saadaan aikaan.

Kummimaksu on 30€ kuukaudessa, eli euron päivässä. Eurolla päivässä mahdollistaa parempaa elämää ja tulevaisuutta kummilapselle ja keskimäärin neljälle muulle asuinalueen lapselle. World Vision työskentelee kehitysmaissa äärimmäisessä köyhyydessä elävien lasten parissa ja kummimaksuilla rahoitetaan pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, joka puuttuu köyhyyden syihin. Pitkäkestoinen kehitystyö on äärimmäisen tärkeää ja sillä saadaan pysyvämpiä muutoksia aikaan. Tällä hetkellä maailmassa on monia kriisejä, muttei pitkäkestoista kehitystyötä saisi unohtaa. 

Kummius on helppo tapa auttaa konkreettisesti ja seurata oman tuen perille menemistä. Kummina voi tehdä jotain todella merkittävää ja olla tukemassa muutoksia, joilla lapsille rakennetaan parempaa tulevaisuutta. World Visionin hankealueella asuvat lapset saavat kummien tuella mahdollisuuden koulunkäyntiin, terveydenhuoltoon ja riittävään ravintoon. World Vision edistää lasten oikeuksia ja kouluttaa vanhempia, opettajia sekä paikallisia johtajia. Tiedon levittäminen yhteissä on todella tärkeää, jotta muutosta saadaan aikaan. 

Kummina saa olla mukana muuttamassa kummilapsen elämää. Kummina voi toimia pitkään, ehkäpä lapsuudesta aina aikuisuuteen. Kummin tuki tuolla ajanjaksolla on merkittävä ja parhaimmillaan se voi muuttaa kummilapsen elämän suuntaa!

LUE LISÄÄ

Toivottavasti kiinnostuitte kummiudesta ja saadaan lisää kummeja tukemaan lasten mahdollisuuksia hyvään ja turvalliseen elämään! Kannattaa lukea lisää World Visionin sivuilta ja ilmoittautua kummiksi. Kummina voi olla yksin, kaksin tai koko perheenä. Yhdistys tai yritys voi lähteä myös kummiksi. Innolla odotan, millainen lapsi valitsee meidän perheen kummikseen.

Olisi todella kiva kuulla, jos joku on jo kummina!

-Iida

2 kommenttia

Vierailija 14.2.2023 - 18:44

Minullakin on kummilapsi juuri World Visionin kautta, 4-v tyttö Ruandassa. Tykkään kanssa kirjoitella paperikirjeitä. Minunkin kummini on kirjoittanut minulle koko elämäni ajan. Lapseni kanssa kotona katsomme yhdessä kummilapsen kuvaa ja myöhemmin voin kertoa lapselleni mitä hyväntekeväisyys ja auttaminen merkitsee, kummius on siihenkin hyvä keino.

Huomasin, etten paljoa lahjoita hyväntekeväisyyteen, ja päätin asettaa itselleni euromääräisen tavoitteen, minkä verran laitan hyväntekeväisyyteen vuodessa. Kummius on osa tätäkin projektiani.

Vastaa
Iida Åfeldt 14.2.2023 - 21:15

Onpa tosi kiva kuulla! Ja hienon kuuloinen projekti!

Vastaa

kommentoi postausta