Home » Kuulumisia muuttolaatikoiden keskeltä

Kuulumisia muuttolaatikoiden keskeltä

by Iida Åfeldt

Uskomatonta, että me muutetaan ensi viikolla. Tuleva viikko on lyhyt, sillä olen vain kolme päivää töissä ja sitten kuusi päivää lomalla. Koin tarpeelliseksi ottaa muuttolomaa, sillä haluan saada tavarat uudessa kodissa heti paikoilleen ja parhaiten se onnistuu, kun ei tarvitse välissä mennä töihin.

Olen aina ollut sellainen “kaikki heti mulle”-tyyppi. Aikuisena toki ymmärtää, ettei se todellakaan ole aina mahdollista. Muutossa tämä luonteen ominaisuuteni korostuu niin pakkaamisessa kuin purkamisessakin. Hommat hoidetaan tehokkaasti, sillä en kestä ajatusta laatikoiden keskellä elämisestä viikko kaupalla.

Tällä hetkellä täällä ollaan muuttolaatikoiden ja jätesäkkien keskellä. Muuttolaatikot tulivat perjantaina, mutta vasta lauantaina ryhdyin hommiin. Sain apua muutamaksi tunniksi Eemin kanssa, joten silloin oli oltava nopea ja iskettävä kaapista vain tavaraa jätesäkkeihin ja laatikoihin. Onneksi olin jo muutama viikko sitten pääsiäisenä käynyt kaiken läpi, kierrättänyt kaikki tavarat jotka tuntuivat uuteen kotiin tarpeettomilta ja siivonnut kaapit. Se nopeutti hommaa huomattavasti, koska liian helposti pakatessa pysähtyykin eri esineiden äärelle ja alkaa siinä kohtaa pohtia tarvitseeko sitä vai ei.

Kaksi päivää olen pakannut ja onneksi tuli valmista! Sillä tänään koko homma alkoi jo vähän puuduttamaan. Eemi raukka on saanut koko vuoden edestä katsoa Pipsa Possua, jotta sain homman valmiiksi. Aina välillä hän tuli siirtämään tavaraa pois laatikoista, kun minä yritin niitä täyttää. Podin huonoa omatuntoa, että hän oli niin sanotusti oman onnensa nojassa, vaikka toisaalta tiesin sen olevan välttämätöntä ja toisaalta vain väliaikaista. Ulkoilimme paristi joka päivä, jolloin taas olimme yhdessä ja yöt hän nukkui vieressäni. Selvästi hänen muuttolaatikoin vuorattu huone hämmensi ja uskon hänen muutenkin aistineen, että jotain on tekeillä, joka ehkä vaikutti turvallisuuteen.

Pakatessa muutto tuntui jo todelliselta. Lähes kaksi kuukautta olen tiennyt sen tulevan, mutta aina olen ajatellut, että siihen on vielä pitkä aika. Mutta se aika meni. Ja muutto on todellista. Vallitsevasta tilanteesta huolimatta olen saanut muuton järjestymään ja sopivasti apuja paikalle. Eemi pääsee yökylään mummille, joka on iso apu. Ystäväni on hoitanut asuntooni loppusiivouksen yllätyksenä. Niin monet ovat tarjoutuneet eri tavoin auttamaan. Monet läheiset hoitavat ruoat muuttoporukalle, saadaan autoja lainaksi jne. Vaikka fyysinen apu ei onnistu, niin läheiset ovat viestittäneet, että en ole yksin. Tuntuu niin mahdottoman ihanalta.

Monet ovat kysyneet, että miltä tuntuu tai onko haikeaa. Pakatessa on kuitenkin jo todella valmis päästämään asunnosta irti. Siitä on tullut asunto, se ei ole enää koti. Ajatukset ovat siirtyneet jo eteenpäin ja rakentaneet kotia toisaalle. Sitä odottaa jo, että pääsee rakentamaan sitä kotia. Vaikka tässä asunnossa vietin suuren osan raskausaikaani, toin tänne vastasyntyneen vauvan ja olemme asuneet täällä Eemin ensimmäiset 1,5 vuotta elämää, niin olo ei siltikään ole haikea. Olo on onnellisen toiveikas. Vaikka tämä on jännittävin muuttoni koskaan. Uskokaa tai älkää, mutta oikeastaan en tiedä minne olen muuttamassa. En ole fyysisesti nähnyt tulevaa kotiani. Eli minulla ei ole mitään käsitystä siitä, ennen kuin torstaina saan avaimet käteen ja pääsen astumaan sinne ensimmäistä kertaa. Asunto on vasta valmistuva uusiokohde ja koronan takia näyttöjä ei tehty, joten pohjapiirrustuksiin luottaen mennään!

Tämä muutto on kuitenkin yksi haaveen toteutuminen. Yksi asia, jota olen toivonut ja nyt tehnyt siitä totta. Yhteen muuttoon liittyy oikeastaan todella monta ja moneen asiaan vaikuttavaa tekijää. Nyt tulemme asumaan lähempänä perhettä ja sukua, tulen siirtymään täysipäiväiseksi yrittäjäksi, Eemin hoitopäivät lyhenevät ja minulla on illat vapaat! Eli uskallan olettaa, että meidän arki tulee helpommaksi ja elämämme onnellisemmaksi, kun viimein uskalsin irtautua Helsingistä.

Aivan ihanaa päästä pian järjestelemään tavaroita uuden kodin kaapeihin!

-Iida

 

15 kommenttia

Mie kans... 26.4.2020 - 21:05

Onnea muuttoon ja uuteen kotiin rutkasti onnen ja ilon päiviä ☺️

Vastaa
iidaafel 27.4.2020 - 19:39

Kiitos kovasti!

Vastaa
Elinaaaaaa 27.4.2020 - 08:16

Tsemppiä muuttoon! Uudiskohteeseen on aina niin ihana muuttaa, kun kaikki on vielä ihan uutta, eikä tarvitse siivota toisten jälkiä. Ainoastaan rakennuspölyä voi joutua pyyhkimään, mutta se on pientä. 🙂
Teillä tulee varmasti ihana uusi koti!

Vastaa
iidaafel 27.4.2020 - 19:39

Kiitos! Siis niinpä, aivan ihanaa kyllä siivota vaan omia jälkiä<3

Vastaa
Pinja Mitrovitch 27.4.2020 - 11:51

Mua jotenki itkettää et muutat😭 en tiedä miks haha! Käynyt kahdessa sun kodissa ja tää oli jotenki niin söpö. Voi että! Vaikka siis tottakai oon niin onnellinen teidän uudestakin kodista!! – Pinja

Vastaa
iidaafel 27.4.2020 - 19:39

Voi ihana <3<3 Ja tietty niin synkeää, kun ei olla nähty niin moneen kuukauteen. Kyllä tähän muuttoon liittyy paljon luopumista myös, mutta on kyllä ihana muuttaa!

Vastaa
Anonymous 27.4.2020 - 12:48

No vau! Onko omistus vai vuokra, jos saa udella? 😄 Uudiskohteet yhtä aikaa viehättää ja vetää puoleensa ja pelottaa, nykyään rakennetaan niin pieniä, ja velkaosuus voi olla tosi iso. Ja pahimmassa tapauksessa vuokratontilla 😨 mutta sittenpä ei ole heti remppaa, eikä edellisten likoja 😅 olisi tosi ihanaa jos tekisit jotain asuntopostausta, aihe kiinnostaa tosi paljon 🙂 siis ihan kaikki kiinnostaa aina järjestelystä sisustukseen! Onnea uuteen kotiin 😊

Vastaa
iidaafel 27.4.2020 - 19:37

Kiitos, muutetaan vuokralle. Ihan vielä ei ole yksin varaa ostaa omaa, mutta toivottavasti joskus!

Vastaa
Mielikuvia 27.4.2020 - 18:21

Huikeeta, että tuollaista auttamishalua löytyy! Ja sitten täytyy myös kyetä ottamaan se apu vastaan. Jälkimmäinen on oikein sellainen itsensä korostamisen varjolla muka hauskasti ohitettu “synti”–》 aina on ite tehty ja tehdään hautaan asti. Mä niin haluaisin muuttaa tätä uskomusta, joka pesii etenkin työikäisten naisten mielen ytimessä! 🧗‍♀️ Kukaan ei tule koskaan kiittämään tai palkitsemaan siitä, että on raatanut läpi elämänsä jatkuvasti yli voimien ja itsensä sivuun sysien.
Toivottavasti uusi koti ja paikkakunta kääntää teille ihanan uuden “aukeaman” elämässä- sellaisen, jossa voi hengittää rauhalliseen tahtiin ja tarttua elämän kauneuteen! 🍀🌞

Vastaa
iidaafel 27.4.2020 - 19:36

Niin totta, olet oikeassa. Tarjottu apu on todella vaikeaa ottaa vastaan, mutta täytyy vaan uskoa, ettei kukaan tarjoa, jos ei oikeasti halua auttaa.

Vastaa
Anonymous 27.4.2020 - 22:59

Menee nyt ohi aiheesi, mutta pakko kommentoida. Olen jo monessa postauksessasi kiinnittänyt huomiota, kuinka ihania vaatteita sinulla on Eemille! Itselläni on hieman Eemiä vanhempi poika ja katson kateellisena, kuinka ihania värejä ja kuvioita käytät. Ja onhan se lapsi ihana, oli vaatteet mitkä tahansa, mutta on se aina plussaa kun äidinkin mieleen on vaatteet 😉
Onnea muuttoon!

Vastaa
iidaafel 28.4.2020 - 05:49

Voi kiitos kovasti! Ihana kuulla. Olen itse ihastunut väreihin ja leikkisiin kuvioihin!

Vastaa
KatjaKatja 29.4.2020 - 19:41

jeee paljon onnea!! <3 toivottavasti voit sitten tehdä sisustuspostauksia ja asunnon esittelypostauksia <3

Vastaa
meown53 30.4.2020 - 09:22

Thanks for cute work author i loved your blog i apprciate
https://pctechbuzz.com

Vastaa
kuimo 4.5.2020 - 07:16

Great, a very freshly prepared dish, surely they will have lots of vitamins. Thank you for sharing the article very well https://run3sonline.com

Vastaa

kommentoi postausta