Home » Viikonloppu Prahassa

Viikonloppu Prahassa

by Iida Åfeldt

Teimme viime viikolla ensimmäisen lentomatkan yhdessä. Omasta edellisestä matkasta olikin jo kolme vuotta aikaa. Olin ajatellut, että haluan mennä jonnekin, kun Eemi pääsee vielä koneeseen sylimatkustajana eikä maksa ylimääräistä.

Kohteeksi valikoitui Praha, koska en ollut siellä ennen käynyt, sinne on lyhyt lento ja Tsekissä on edullinen hintataso. Näiltä osin kohde olikin ihan täydellinen valinta ja sopiva juuri viikonloppureissuksi. Prahassa oli 20 astetta lämmintä ja aurinko paistoi sinisellä taivaalla. Todellakin kelpasi tutustua kaupunkiin!

Majoituimme todella ihanassa Airbnb-kohteessa aivan Prahan keskustassa. Asunto oli iso kaksio ja Eemille sieltä löytyi syöttötuoli ja matkasänky valmiina. Koin Airbnb-asunnon paremmaksi lapsen kanssa kuin hotellin. Lapsen mentyä nukkumaan, voi itse vielä valvoa ja touhuta omia. Lisäksi keittiö mahdollistaa ruoanlaittoa. Teinkin lounaat, aamu- ja iltapalat Eemille asunnossa. Mukana oli valmisruokia ja välipaloja, lisäksi lastenruokaa sai ruokakaupoista, mutta minusta on kiva tehdä ruokaa itse. Lisäksi Airbnb-majoitus oli todella edullinen.

Asuimme hyvällä paikalla ja pääsimme kävellen kaikkialle. Praha on käveltävä kaupunki. Askeleita tulikin lähes 20 000 päivässä. Prahassa on laaja ja kattava raitiovaunuverkosta, jolla on myös todella helppo liikkua paikasta toiseen. Eemillä oli Kinspiring-palvelusta Yoyo-matkarattaat lainassa. Kyseiset matkarattaat saa ottaa lentokoneeseen käsimatkatavarana. Ne olivatkin todella näppärät ja vetivät hyvin myös taravaa. Prahaan ne kuitenkin olivat haastavat, sillä kaupunki on pikkukiveä ja kivityksiä täysi eikä asfalttia juuri ollut. Kantoreppu lisänä toimii tai mahdollisesti normaalit rattaat mukana, jotka saa ilmaiseksi ruumaan. Metrolla matkustaessa ei hissejä tosiaankaan ole, eikä kaupunki ole kovin esteetön. Kahvilat ja ravintolat ovat pieniä, kuten monet kaupatkin, eikä rattaita saa ottaa sisälle. Sen puoleen rattaista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kävelimme ja katselimme kaupunkia kaikessa rauhassa. Pysähdyimme syömään ihaniin paikkoihin ja leikimme leikkipuistossa paikallisten lasten kanssa. Kävimme muutamassa nähtävyydessä, mutta muuten kävely ja syöminen riitti ohjelmaksi. Ihania ruokapaikkoja oli joka kulmalla ja kahviloita herkkuineen. Paikallinen herkku Trdeknik oli tietty pakko maistaa ja niitä myytiinkin lähes kaikkialla. Hinnat olivat todella edullisia ja pysähtyminen kahville oli pakollista useamman kerran päivässä. Söimme todella hyvin! Tosin pääasiassa vegaanista tai kasvisruokaa.

Praha teki kyllä todella hyvän vaikutuksen. Kaupunki oli todella siisti ja näin lokakuussa turisteja oli todella vähän. Varmasti paljon jäi näkemättä ja kokematta, mutta pienen lapsen kanssa kaikki on rajallista. Suurinta iloa toi leikkipuisto. Kävimme myös Hamleys-lelukaupassa, joka varmasti on isommalle lapselle elämys.Minulle siellä oli aivan liian kovaa musiikkia ja hirveä tungos. Itse pidin kuitenkin paljon enemmän paikallisista lelukaupoista, jota myivät paikallisesti valmistettuja puuleluja ja kehittäviä puisia pelejä ja tarvikkeita. Myös tsekkiläinen Myyrä eli Krtek vilahteli vähän väliä kauppojen ikkunoissa. Ihastuinkin matkan aikana entisestään Zdeněk Milerin hahmoon ja kotiin lähtikin Myyrä keppinukke.

Prahan eläintarhaa oli kovasti kehuttu, mutta emme ainakaan tällä kertaa sinne menneet. Prahan eläintarhassa ei ole häkkejä ja se on siitä kovin poikkeuksellinen. Kuuleman mukaan suuri elämys aikuisille sekä lapsille. Alle 3-vuotialta eläintarha on myös ilmainen. Lapsille on Prahassa todella paljon tekemistä, Legomuseo, Lelumuseo, Poliisimuseo, nukketeatteri-esityksiä, jokiristeily, Prahan linnan kellareissa on oma seikkailu lapsille, peilisokkelo Petrinin kukkulalla sekä paljon puistoja. Todella hyvä kaupunkilomakohde perheelle ja ihmiset ovat todella lapsiystävällisiä, auttavat mielellään ja ottavat lapset huomioon.

NÄISSÄ KÄVIMME

 • Vanha kaupunki ja Astronominen kello
 • kävely Vlatavaa pitkin
 • Kaarlen silta
 • Tanssiva talo (postauksen ylin kuva)
 • Prahan linna
 • Vanha juutalainen kortteli ja hautausmaa 1400-luvulta (erittäin vaikuttava nähtävyys)
 • Kahvila Savoy 1800-luvulta
 • Hamleys -lelukauppa
 • Pohadka tsekkiläinen lelukauppa (aivan ihana)
 • Captain Candy ja Candy Miners -karkkikaupat (siis aivan ihania ja mikä esillepano)
 • Zizkov TV-torni ja näköalabaari ravintoloineen
 • Venue kahvila-ravintola (pieni, mutta superhyvä ja pääasiassa kasvisruokaa, vegaanista, gluteenitonta…)
 • Bistro Monk ravintola (niin hyvä aamupala)
 • Mistral kahvila-ravintola ( todella hyvä ruoka, lapsille leikkipaikka ja hoitohuone)
 • Loving Hut ravintola (vegaanista ruokaa)
 • Country Life ravintola (kasvisruokaa, josta maksetaan painon mukaan)
 • Banh Mi Ba vietnamilainen ravintola (edullista ja todella hyvää)
 • Frantiskanska zahrada (upea puutarha leikkipuistolla)
 • Detske Hritse Playground (leikkipuisto Palac Zofinin vieressä)

3 kommenttia

Anonymous 1.11.2019 - 19:06

Näyttä ihanalta! Olisipa kiva päästä käymään.
Viime kesänä kävin ensimmäistä kertaa Gdanskissa. Sinnekin tekisi mieli uudestaan.
Iän karttuessa on kaupunkilomista tullut rantalomia houkuttelevampia.

Ps. Sinkkuäidille sulhanen -ohjelmaan etsittiin sinkkuja. Sehän olis ihan sua varten 😉

Vastaa
iidaafel 3.11.2019 - 11:56

Oli kyllä ihanaa! Sepä just, kyllä nykyään kaupunkikohteet ovat niin hyviä ja nauttii erilailla.
Hahah, et ole eka, joka ohjelmaa ehdottaa :DD

Vastaa
Loralii 13.11.2019 - 14:22

Olispa kiva kuulla myös teidän Saksan matkasta! Mua aina kiinnostais lähteä näiden kahden lapsen kanssa reissuun,mut jännitän miten osaan kulkea julkisilla.Miten te suuntasitte lentokentältä? Mä kun en osaa edes Helsingissä käyttää ratikkaa tai metroa.. Viimeksi siellä käydessä Veljeni oli apuna kun asuu siellä.. 🙈.

Vastaa

kommentoi postausta