Home » Lapsen välikausivaatteet

Lapsen välikausivaatteet

by Iida Åfeldt

Hetken tuntui siltä, että kevät on jo täällä. Lämpötilat olivat reippaasti kymmenen asteen yläpuolella ja minulle tuli hirveä kiire välikausivaatteiden hankkimisessa. Onneksi tulikin takatalvi väliin. Saapa nähdä koska välikausihaalarille on käyttöä! Joka aamu käymme lapsen kanssa saman keskutelun siitä saako uutta upeaa haalaaria pukea päiväkotiin ja miksi ei edelleenkään saa.

Tähän välikauteen tarvittiin oikeastaan kaikki isommassa koossa. Viime vuosi meni kevättä ja syksyä myöten samoilla vaatteilla ja asusteilla, mutta nyt niistä on kasvettu ulos. Oman vointini vuoksi en ole jaksanut kierrellä kirppiksiä tai etsimällä etsiä varusteita. Tällä kertaa ostin lähes kaikki uutena.

Lapsi sai itse vaikuttaa varusteiden hankintaan kertomalla väri ja kuositoiveita. Hän on todella kiinnostunut pukeutumisestaan ja omaa asiaan paljon mielipiteitä. Pyrin mahdollisuuksien mukaan ottamaan hänen toiveensa huomioon ja kuuntelemaan niitä. Saatan itse päättää mitä hankitaan, mutta hän on sitten saanut päättää esimerkiksi värin, jos vaihtoehtoja on useita. Hän ihastui Name it soft shell haalariin dinokuosissa, kun olimme kaupoilla. Sen lisäksi hän toivoi pinkkejä kenkiä, hanskoja, pipoja ja huivia.

Ekaa kertaa ostin Name It soft shell -haalarin. Aiemmin on aina ollut käytössä kuorihaalari. Sinällään haalarit ei hurjasti eroa, mutta soft shell on enemmän kuivien ilmojen haalari. Se ei pidä samalla tapaa vettä kuin kuorihaalari. Kuosi oli kuitenkin niin iso ilonaihe lapselle, että haalari ostettiin. Ja nytpä tässä saa sitten käyttökokemusta tästäkin!

Ostin Polarn O. Pyret kuoritakin ja Lindex Fix ulkohousut. Polarn O. Pyretistä on paljon kokemusta ja vaatteet ovat kyllä todella laadukkaita. Viime vuonna tutustuin työn puolesta Lindex Fix ulkovaatteisiin ja ihastuin. Lapsella oli merkin ulkovaatteet käytössä. Vaatteet ovat todella hyviä hinta-laatu -suhteelta. Vastaavaa liilaa takkia löytyi myös Lindex Fix mallistosta. Minulla sattui olemaan lahjakortti Polarn O. Pyret liikkeeseen, joka vaikutti ostopäätökseen.

Villahaalari ja välikerrokset ovat usein tässä alkukeväästä vielä tarpeen. Kivat villahaalarin ostin viime syksynä ja se on ollut talven ajan paljon käytössä. Se menee myös välikausihaalarin alle alkuun, jos ilmat ovat viileitä. Myös talvella käytettyjä merikerrastoja löytyy ja niitäkin voi hyvin hyödyntää nyt välikauteen.

Lisänä ostin vielä Polarn O. Pyret Windfleece takin. Sen saa kiinni kuoritakkiin, jolloin se toimii takin vuorena. Windfleece sopii myös sellaisenaan loppukeväästä ulkohuosujen kanssa, kun ilmat on jo lämpimät. Ja uskon, että tälle on käyttöä myös viileinä kesäpäivinä.        

Lapselle mieleinen huivi ja pipo löytyi Gugguulta. Pinkit Reiman hanskat löytyi sattumalta kirpparilta. Lisäksi ostin aivan lempparit, eli Polarn O. Pyretin kuorihanskat ja sormikkaat, jotka pitävät myös vettä. Uudet on kokoa 4-6 ja edelliset oli kokoa 2-4. Niitä käytettiin monta vuotta ja vasta nyt tuli tarve suuremmille hankoille. Ennestään löytyy jokuset sormikkaat ja Kivat merinovillalapaset ja puuvillalapaset. Ne on parhaita kurahanskojen alla näin välikautena ja toki myöhemmin sellaisenaan kuivilla ilmoilla.

Kengät tuottivat eniten päänvaivaa. Olen mahdollisuuksieni mukaan ostanut lapselle paljasjalkakenkiä ja tykästynyt käyttämään niitä myös itselläni. En kuitenkaan ole ehdoton. Nyt päädyin kompromissikenkiin ja ostin Bundgaard Billie välikausikengät. Nämä ovat vedenpitävät joka sään kengät, joissa on hyvä varvastila ja taipuisa pohja. Pohja on suora, eikä siinä ole kantakorkoa. Toiset välikausikengät on Froddo Barefoot Velcro lenkkarit, jotka ei ole vielä saapuneet.

Lapsella on Bundgaard merkin kumisaappaat sekä Lindex Fix kuravaateet. Ne löytyvät päiväkodista. Kotona on riittänyt ulkovaatteiden vedenpitävyys, joka on kuorivaatteissa parempi kuin kuravaatteissa.  Lähinnä kuravaatteet suojaavat lialta ja turhilta pesuilta, jotka kuluttavat teknisiä ulkovaatteita.

Olen tämän vaatemäärän kokonut meille hyvin riittävänä.

-Iida

8 kommenttia

Äiti+neljä 9.4.2022 - 15:58

Ihanan värisiä vaatteita😍 pitäisi itsekkin ostaa rohkeammin vaaleita värejä, etenkin siis vaaleita ulkovaatteita. Aina ajattelee likaantumista ja käytännöllisyyden kautta hankintoja🙄 likaantuu ne tummatkin, eikä kuralta voi välttyä😅

Vastaa
iidaafel 9.4.2022 - 16:33

No se on ihan totta! Ja jotenkin värit piristää niin paljon!

Vastaa
Krispe 9.4.2022 - 21:18

Itse tykkään ostaa nimen omaan juurikin mieluummin softshell haalarin kuin kuorihaalarin. Just sen takia kun pitää hyvin vettä, toki riippuu merkistä..Ainakin name it softshellit on hyvin vedenpitäviä:) ja ovat lämpöisempiäkin kun niissä on ohut fleecevuori.

Vastaa
iidaafel 9.4.2022 - 21:53

Kiva kuulla! Itsellä ollut toisinpäin, mutta nyt testataan. Veden- ja tuulenputävyys ei oo sama kun vaikka popin kuorivaatteissa, mutta usein päiväkodissa on kurikset, ettei silleen hätä kuitenkaan. Ja hintahan on tosi hyvä haalarilla, ei ollenkaan sitten niin kallis!

Vastaa
Anonymous 9.4.2022 - 22:11

Meidän hiekkalaatikkovuosista on jo vähän aikaa, mutta kuopuksella oli vastaava Name it haalari ja se oli ihan paras! Meni läpi leudon talvenkin, kun oli villahaalari alla.

Vastaa
iidaafel 11.4.2022 - 20:34

Tosi kiva kuulla!

Vastaa
SonjaL 17.4.2022 - 20:10

Hei! Mitä pj-kenkiä itse käytät? 🙂

Vastaa
iidaafel 19.4.2022 - 10:37

Itselläni on kolmet Be Lenka merkkiset pj-kengät ja olen niistä tykännyt!

Vastaa

kommentoi postausta