Home » Latteaa fiilistä ja someahdistusta

Latteaa fiilistä ja someahdistusta

by Iida Åfeldt

Olo on ollut viime aikoina tosi lattea. Ehkä se on tämä korona, ehkä valon puute? Vai onko se vain tämä vuoden päättyminen, joka ei tunnu koskaan loppuvan ja jonka toivoisi jo loppuvan?

Eemi on ollut viimeisen 12 päivän aikana 1 päivän päivähoidossa. Ensin olimme lomalla ja sitten Eemi sai flunssan oireita influenssarokotteesta. Päivät ovat menneet kotona. Kodin pyörityksen ja lapsen hoidon välissä olen välillä vastaillut akuutteihin meileihin. Iltaisin olen avannut tietokoneen ja tehnyt puolille öin töitä. En ole paketoinut joululahjoja ja askarrellut joulukortteja glögiä siemaillen joulumusiikin soidessa taustalla niin kuin olin kuvitellut.

Lisäksi sisällöntuotanto takkuaa. Illalla ei oikein tahdo jaksaa, tekisi mieli vain köllähtää sohvalle salkkareiden pariin. Jatkaa katsomalla Koko Suomi leipoo ja lopettaa Ex-onnellisiin.

Ei jaksa, ei huvita, ei saa mitään aikaan. En oikein tiedä mistä kirjoittaisin blogiin. En keksi mitään kirjoitettavaa Insta feediin ja tekisi mieli laittaa pelkkiä emoji-merkkejä. En jaksa sanoa mitään Instagram stooriin, en jaksa puhua. Ei ole mitään kiinnostavaa kerrottavaa. On vain arkea kolmion seinien sisällä, tavarakasoja ja muistilistoja. On yökkäripäiviä ja päiviä, kun ulos mennään vasta iltapäivällä.

Suhteeni someen on todella ristiriitainen tällä hetkellä. Tavallaan se on ihanaa, se on minun työtä, paikka jakaa omia fiiliksiä, kauniita kuvia  ja olla vuorovaikutuksessa. Toisaalta on aina oltava jotain uutta sanottavaa, on aina otettava vastaan toiveita, pyyntöjä ja kritiikkiä.

Joku ei jaksa, kun stooreja on liikaa, toinen harmistuu, kun viikonloppuna ei tavalliseen tapaan tule tinder-juttuja, yksi toivoo lisää varhaiskasvatusta, toinen sinkkujuttuja ja kolmatta ei kiinnosta mikään lapsiin liittyvä. Joku toivoo enemmän reseptejä, joku diy-juttuja ja joku enemmän arkisuutta. Yksi pyytää enemmän vaate-esittelyitä ja toinen kritisoi vaatteiden brändejä ja kysyy eikö kestävä kehitys kiinnosta. Jollekin feedi on pintaliitoa ja pelkkiä kauniita kuvia. Joku taas haluaa inspiroitua juuri kauniista kuvista, arkisia pyykkikasoja ei halua katsoa somessa, kun niitä on kotonakin. Osaa ärsyttää kirjoitusvirheet, ne syö ammattimaisuutta.

Useat toivovat mielipiteitä, aitoutta ja vaikeita aiheita. Halutaan vertaistukea omiin ongelmiin, samaistumispintaa, rohkeutta ja realismia. Samaa aikaan sanotaan, ettei äidille ole sopivaa avautua deittailusta, seksistä, parisuhdeongelmista ja mielenterveydestä. Eikä kukaan jaksa raskaita aiheita päivittäin. Somesta haetaan muuta ajateltavaa omaan elämään, aivojen nollausta, jotain iloista, kivaa, positiivista ja kevyttä sisältöä. Muttei kukaan pelkkää positiivistakaan jaksa. Olen saanut palautetta tyhjänpäiväisestä sisällöstä, joka on tusinatavaraa ja olen saanut palautetta, että valitan jatkuvasti, eikä minua jaksa. Olen saanut palautetta lihatuotetta koskevasta yhteystyöstä, koska se ei ollut vegaanista. Vegaaniresepteistä olen saanut palautetta, ettei soija ole hyvä, pitäisi suosia kotimaista protiinilähdettä.

Minäkään en jaksa olla vastaanottamassa kaikkien toiveita. En jaksa edes yrittää olla kaikille kaikkea, sillä en voi koskaan siinä onnistua. Otan todella paljon paineita ja stressiä somesta, sillä haluaisin tehdä työni hyvin. Oli asia mikä tahansa, joku on aina eri mieltä. Päivittäin on se olo, etten onnistunut jonkun mielestä työssäni tänäänkään. En ollut tänäänkään tarpeeksi. Mitä enää voi kirjoittaa ilman paheksuntaa? Mitä uskaltaa sanoa, jottei joku pahoita mieltään?

Tämä on kuudes vuosi kun kirjoita, eli olen elänyt tämän ongelman kanssa jo pidempään. Selkeästi tämä kulunut vuosi on ollut kaikille todella rankka ja uuvuttava ja se näkyy palautteessa. Tänä vuonna on ollut tyypillistä loukkaantua, jopa suuttua niin, että lakkaa seuraamasta ilmoittaen siitä ja estää. Kun voi huonosti ja on huono mieli, ottaa herkemmin itseensä ja pahoitaa mieltään turhistakin asioista. Huomaan sen jo itsessäni. Aiemmin minua on ehkä suojannut päivätyöni. Vaikka se oli raskasta, oli siinä aina ilo ja positiivisuus läsnä. Lasten kanssa työskentelyn plussat! Jos joskus saikin ikävää palautetta, josta otti itseensä, pystyi asian aina käsitellä työkavereiden kanssa ja monet jutut puitiin kokouksessa työyhteisön kesken. Lisäksi sai työnohjausta, joka oli iso tuki työlle. Sisällöntuottajilla ei ole työnohjausta eikä edes ammattiliittoa. Työ on melko yksinäistä erityisesti vallitsevan tilanteen takia.

Olisi mahtavaa olla kaikkien mieleen, huomioida kaikkien toiveet, näkökulmat  ja elämäntilanteet. Olisi mahtavaa, jos vuodesta toiseen voisi keksiä uutta, omaperäistä ja mielenkiintoista sisältöä. Olisi mahtavaa saada seuraajat aina hyvälle tuulelle. Mutta minkäs teet kun joka syksy kysytään vinkkejä päivähoidon aloitukseen ja joka joulu kysytään mitä lahjaksi lapselle, opettajalle ja vanhemmille. Jollekin se tulee aina uutena, vaikka se olisi jo moneen kertaan kerrottu. Minkäs teet kun kerta toisensa jälkeen suosituimpia postauksia ovat blogihaasteet, jotka ovat kiertäneet jo kaikilla. Jollekin 12 faktaa minusta -postaus on  turhanpäivästä tusinasisältöä, mutta suuri yleisö tykkää, onhan kyseessä yksi vuoden suosituimmista teksteistä. Joku toivoo ympäristöasioita ja joku varhaiskasvatusta, jotka pyrin myös huomioimaan, mutta aiheet kiinnostavat pientä joukkoa. Siitäkin huolimatta kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, vaikkei ne tavoittaisi niin suurta yleisöä, mutta pyrin tarjoamaan niiden rinnalle myös kevyempiä postauksia. Yritän tarjota monipuolista sisältöä.

Yritän tasapainoilla omassa elämässäni, niin työssä kuin äitinä. Yritän selviytyä arjen kriiseistä, ajottaisista yksinäisyyden puuskista ja tasapainoilla henkisten kriisien kanssa. Miettiä mitä haluan, mikä on minun juttuni ja selviytyä niistä hetkistä, kun tuntuu etten riitä ikinä itsenäni, vaan pitäisi joka päivä olla enemmän, antaa itsestään vielä enemmän ja olla parempi versio itsestään kuin eilinen, jotta olisi hyväksytty. Näin vuoden loppua kohden olen aina hieman hukassa. Se kertoo siitä, että on aika pysähtyä, jotta voi kirkastaa suuntaa. Oikeasti minä tarvitsen vain sitä glögiä, joulumusiikkia ja uppoutumista paketointiin. Sitä, ettei tarvitse ajatella mitään muuta kuin minkä värinen nauha paperiin sopii parhaiten.

-Iida

KUVAT: Pinja Mitrowitch

50 kommenttia

LauraHH 9.12.2020 - 23:01

Sinä riität juuri tuollaisena Iida♥️
Itsellesi ja meille muillekin .

Kivoja paketointihetkiä.

Vastaa
iidaafel 9.12.2020 - 23:10

Kiitos❤️

Vastaa
Anzu 9.12.2020 - 23:14

Tässähän sen taas näkee miten taitava sisällöntuottaja ja kirjoittaja olet; kaikki on vähän mälsää eikä mitään sanottavaa ole ja siitäkin syntyy pelkkää priimaa! 🙂

Erittäin samaistuttavia loppuvuoden fiiliksiä, tuntuu että suurinpiirtein koko maailma odottaa, että tämä vuosi vihdoin loppuu. Tulkoon 2021, valo ja rokote!

Mitä somesisältöihisi tulee niin ehkäpä se juttu onkin just siinä, että kun “pieleen” menee kuitenkin niin voit tehdä just sellaista mistä itse tykkäät. Ja kun teet monipuolisesti niin ei haittaa vaikka välillä ei olisikaan just itseä niin kauheasti kiinnostava juttu kun seuraava sitten jo saattaakin olla.

Vastaa
iidaafel 9.12.2020 - 23:24

Siis tää viesti tuntui niin ihanalta, kiitos kiitos❤️❤️❤️ Todellakin sais vuosi loppua ja rokote tulla!

Ja hyvä huomio, pieleen menee kuitenkin, joten ehkä voi ottaa rennommin😅

Vastaa
Lukija:) 10.12.2020 - 01:01

Hei, olenkin miettinyt tätä jo pidemmän aikaa mutten ole kommentoinut, mutta minusta blogisi laatu on parantunut kun olet alkanut tehdä somea täysipäiväisesti. Mielestäni teet juuri sopivissa määrin kevyitä aiheita, varhaiskasvatuksellisia postauksia (jos jotakuta ei kiinnosta niin ihan sama, se on sun osaamisalaa niin totta kai tuot sitä esille), arkea jne. Kivaa kun postaat usein, mutta sisältö on silti pysynyt laadukkaana. ihania kuvia sinulla myös aina. On aina ilo avata uusi postaus. Ei ehkä kannata miettiä liikaa kaikkien miellyttämistä ettei blogista katoa sun oma persoona.

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:17

Onpa todella kiva kuulla tälläist palautetta! Antaa vähän itsellekin uskoa hommiin❤️

Vastaa
Sii 10.12.2020 - 01:09

Ota asenne että teet sitä mitä haluat, seuraaja voi seurata tai lähteä. Se ei ole sinun ongelmasi jos yksittäinen seuraaja tai muutama lähtee, riittävästi varmasti jää. Kukaan ei voi miellyttää jokaista joten kritiikin määrä ei ikinä lopu. Aina löytyy joku jolla on sanomista, olipa aihe kuinka korrekti ja hyvä tahansa.

Mielestäni voisit hyvin jättää vastaamatta turhanpäiväiseen kritiikkiin tai mutkutukseen joita varmaan saat viestien muodossa paljon. Jos joku lähettää omalla päätöksellään sinulle viestin, se ei tarkoita että olet sitoutunut lukemaan sen tai vastaamaan siihen. Sinulla on oikeus suojella jaksamistasi, rajojasi ja omaa tilaasi joka tilisi on.

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:17

Kiitos, oot ihan oikeassa ja täytyy jatkossa enemmän ottaa ns kylmempi linja ja antaa vaan olla!

Vastaa
Nanna83 10.12.2020 - 05:40

Mä en ymmärrä et eikö nykyään ihmiset osaa ohittaa kirjoituksia joiden aihe ei kiinnosta. En minäkään lue juttuja jotka eivät itseäni nappaa, vaan luen sitten sellaisen kirjoituksen joka kiinnostaa. Bloggaaja saa kirjoittaa mistä itse pitää ja jos ei juttu kolahda niin ei siitä tarvitse lukijan ämpyttää. Muutenkin tuntuu että ilkeyttä on ihan liikaa.

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:18

Ihan samoja mietteitä!

Vastaa
Kata-Mari 10.12.2020 - 06:47

Tsemppiä Iida, riität just tälläisenä kun olet. 🌺 Sun blogitekstit ovat todella hyviä. Hyvää joulunodotusta teidän pikku perheelle! 🌲🎅🤶❄️

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:16

Kiitos❤️

Vastaa
Fiia 10.12.2020 - 07:35

Tsemppiä sun elämään! Hyvin kirjoitat 🙂 Ne jutut mitkä itseäni ei kiinnosta jätän lukematta, ei tulisi mielenkään valittaa sun tekstistä sulle. Mutta en ole kyllä aikaisemmin myöskään kehunut ja kiittänyt sua. Kiitos siis kivasta blogista jonka käyn tarkistamassa joka arkiaamu.

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:16

Ei ei, ihana kuulla! Kiitos ❤️

Vastaa
Joulutulloo 10.12.2020 - 08:00

Mä luen usein sun blogia, aiheet vaihtelevat ja ovat erilaisia sinun elämänmuutosten myötä. Tämän takia blogiasi on kiva lukea, tuot inhimillisyyttä ja tavallista elämää muiden luettavaksi. Oikeaan elämään kuuluu muutokset ja mielialat, kirjoitusvirheet ja kivat sekä tylsät hetket. Edustat mulle rohkeutta ja avoimuutta, sellaisia asioita, joita toivon itsessäni olevan enemmän. Juo glögiä ja kuuntele joululauluja, paketoi lahja myös itsellesi, olet ansainnut sen ❤️

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:15

Kiitos sun sanoista, ihan totta! Sitähän se elämä just on❤️

Vastaa
Meikkis 10.12.2020 - 08:25

“jokaselle jotakin on ei mitään kellekkään” – yhestä biisistä, ja loistavasti sanottu!

Sun blogi on ainoita mitä enää jaksaa lukea, koska suhun voi samaistua. Myönnät että säkin olet vaan ihminen ja sun aiheet on monipuolisia. Jatka samaan malliin!

Ps. Tää vuosi sais todellakin jo loppua ja toivotaan että ensivuosi olisi parempi! =)

Pps. Olet kaunis ja sulla on suloinen poika!

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:15

Voi kiitos sun sanoista! Ihanaa joulunodotusta❤️

Vastaa
S-K 10.12.2020 - 10:13

Todella samaistuttavia fiiliksiä, vaikka itse en sometyötä teekään. Tuntuu että odotuksia on hirveästi kaikilla elämän osa-alueilla ja se oma kipinä on tällä hetkellä aika hukassa. Mutta halusin sanoa että blogisi on monena päivänä piristänyt omaa fiilistä ja tämäkin postaus taas vähän auttoi suoritusahdistukseen 🙂 Tsemppiä kovasti, ja koita muistaa että riität omana itsenäsi, kaikkia ei voi eikä pidäkään aina miellyttää!

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 10:14

Hei kiitos, tosi kiva kuulla! Ja voimia tähän hetkeen, selkeästi samaa ahdistusta muillakin!

Vastaa
lalala 10.12.2020 - 10:54

Olen samaa mieltä kuin edellä kirjoittanut Sii. Kaikista asioista voi olla eri mieltä, ja kaikkea kritisoida lukuisista eri syistä. Et ole tilivelvollinen kenellekään. Aina välillä somessa törmää sellaiseen ajatteluun, että somevaikuttajan ja kaikkien muidenkin velvollisuus on aina vastata kritiikkiin, ja ottaa siitä opikseen. Joskus jopa pyritään joukkovoimalla painostamaan somevaikuttaja taipumaan ‘yleisön’ tahtoon, ja myöntymään siihen että on kaikissa asioissa väärässä. Ihmisillä on kuitenkin eri mielipiteitä siitä, että mikä se oikea valinta tai käyttäytymistapa on. Keskustelu somessa on järjen rajojen tuolla puolella, ja omasta mielestäni ei ole oikein muuta toimintatapaa olla somessa, kuin yrittää kovettaa itsensä muiden mielipiteitä vastaan. Tämä pätee elämässä kyllä muutoinkin. Harmillista, että aina koitetaan lytistää toinen ihminen.

Toivotan sinulle tsemppiä, ja toivottavasti jaksat jatkaa somevaikuttamista. Tulen monesti iloiseksi, kun huomaan että sinulta on tullut uusia stooreja instaan. 🙂

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 11:16

Kiitos kommentista ja hyvistä ajatuksista!

Ja niin kiva kuulla, ihanaa joulunodotusta❤️

Vastaa
minnis 10.12.2020 - 11:16

Ihana, ihana postaus! Kiitos.

Olet todella taitava kuvaamaan tuota latteuden tunnetta, siihen on myös helppo samaistua. Näinä hetkinä tulisi muistaa, että tällaiseen tuottamistyöhön (kuten esim. projektityöhönkin) kuuluu tien mutkaisuus ja kuoppaisuus. Toisinaan mennään aivan huikeissa fiiliksissä, hyvillä lukijamäärillä ja superideoilla huipulla, toisinaan tyhjän pään ja ankean mielen kanssa kuopan pohjalla. Tämä on helpompi muistaa, kun saa tukea lukijoilta ja vertaisiltaan – huomattu!

Minna

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 12:23

Kiitos Minna sun sanoista! Ihan totta, se kuuluu paljolti luovaan tuottamistyöhön, että fiilikset mutkittelee! Ja sekin ok ja hyväksyttävä.

Vastaa
Viola__ 10.12.2020 - 11:27

Sinä riität Iida ja loppujen lopuksi vain sisällöntuottaja itse on vastuussa sisällöstään :). (Mikäli ei nappaa, postauksen voi ohittaa. Käytöstapoja toivoisin kaikille :), kiitetään hyvästä, asiallisesti voi toki toisinaan antaa palautetta, mutta voidaan myös miettiä, onko sekään aina välttämätöntä :). “Turha” nillitys pois, eiköstä.)

Mutta hyvää palautetta muistaa antaa julkisesti liian harvoin: tässä tulee :). Pidän lähes kaikesta sisällöstä ja myös esim. DIY-postauksista. Eniten lämmittää ihan tavallinen arki, viikkokuvaukset ovat timanttia ja kaikki varhaiskasvatukseen liittyvä sekä kirjavinkit.

Sen haluaisin vielä sanoa, että pidäthän kiinni omasta kirjoittajan äänestä, suojele sitä ulkomaailman (somemaailman lieveilmiöiltä) hälyltä. Tämä kirjoittamisen ja tarinankerronnan lahja on mielestäni sinun blogissasi se kaikista kiinnostavin anti. Ja luen kyllä kirjasi, kun se jonain päivänä ilmestyy.

Ja nyt hetki glögiä, joulumusiikkia ja pientä askartelua – se varmasti piristäisi.

P.S. Lorukortit tehty, viime viikolla jouluversio ja syksyllä ne toiset. Aivan ihania ja lapsonen rakastaa niitä myös.

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 12:24

Voi vitsit miten ihana kommentti, kiitos todella paljon! Aivan ihana kuulla <3

Vastaa
Hanna I 10.12.2020 - 11:33

Olet yksi parhaista kirjoittajista blogimaailmassa. Taas pystyin minäkin samaistumaan tekstiisi. Niin tärkeitä sanoja ❤️ mitään tämän parempaa ei minultakaan tässä vaiheessa vuotta irtoa, mutta halusin kirjoittaa jotain. Virtuaalinen lämmin halaus sinulle ❤️ Hyvin me vedetään 😊

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 12:25

Kiitos todella paljon <3

Vastaa
Katariina Kuronen 10.12.2020 - 11:40

Ihanan rehellinen kirjoitus <3 Muistathan sen, että tärkeintä on tehdä sellaista sisältöä kuin itse haluat tehdä <3 Kuten itsekin sanoit, et voi ikinä miellyttää kaikkia, mutta kun olet oma itsesi ja teet mistä tykkäät, ne seuraajat kyllä pysyvät mukana joiden on tarkoituskin <3 Tsemppiä loppuvuoteen, ollaan varmasti kaikki pienen joulutauon tarpeessa 😀

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 12:26

Kiitos, ihan totta olet oikeassa!

Vastaa
Sophies 10.12.2020 - 11:44

Kiitos Iida sinulle hyvästä blogista! Et ole velkaa kenellekään mitään vaan olet hyvä juuri noin. Toivottavasti saat näiltä ajatuksilta rauhaa ja voit viettää ihanaa joulunaikaa🙏🏽

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 12:26

Kiitos kovasti!

Vastaa
Äitipuolitoista 10.12.2020 - 12:47

Niinhän se menee että aitoutta haluan minäkin. Jos vituttaa, voit sen mielestäni sanoa storyyn. Jos intoa piukassa väännät itse kauniin, monipuolisen vegaanisen annoksen perheellesi, niin siitä vaan. Itse esim. nappaan talteen pääsääntöisesti lihaa ja maitotuotteita sisältävät reseptit, vaikkei se ole mediaseksikästä.
Joskus itsekin väkerrän ihanan joulukalenteriyllätyksen lapsille ja heitän ranskalaiset& Ikean lihapullat uuniin päivälliseksi. Eiköhän tämä lapsiarki ole tarpeeksi raskasta ilman muuta täydellisyyttä. Ihanaa kun olet niin aurinkoinen, ihanaa että suakin ärsyttää ja väsyttää välillä, ihanaa että saan seurata sun elämää. Mä nautin kauheasti sun instasta ja blogista ja seuraan jatkossakin.
Mielensäpahoittajat, “ihan pakko kommentoida”-pyllynreiät ja maailmanpelastajat valitettavasti levittävät lähinnä ilkeyttä ympärilleen.
Ihanaa joulukuuta sulle, oot ihana ja kiinnostava! Mä meen nyt syömään lounaaksi kananuudelia ja makaan sohvalla kun muksut nukkuu, eli mielenterveystyö itselle.

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 12:56

Hei kiitos todella paljon! Ihan samaa mieltä, vaikeaa on jo valmiiksi, ja vaikeampaa tulee jos tavoittelee täydellisyyttä! Mukavaa päivää <3

Vastaa
L.E 10.12.2020 - 15:44

Tosi hyvin kirjoitettu postaus!
Sun blogi on niin mun lemppari, en jaksa lukee kenenkään muun blogia aktiivisesti kun tätä 🙂
Ihanaa joulun odotusta teille!

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 19:39

Voi apua, ihana kuulla, kiitos❤️

Vastaa
Anneliini 11.12.2020 - 20:41

Samat sanat, tämä on ainoa blogi jota seuraan aktiivisesti. Tapasi kirjoittaa ja jakaa asioita on aivan erityisellä tavalla aito, oli aihe sitten mitä vaan! Komppaan useita muita kommentoija, ei haittaa yhtään että sisältö ei aina resonoi juuri oman elämäni kanssa – miten se voisikaan kun olemme kaikki uniikkeja ja erilaisissa tilanteissa. Luen mielenkiinnolla juuri sinun elämästäsi ja ajatuksista, siitä tässä blogissa pitääkin olla kyse. Siitä mitä sinä haluat jakaa, hyvä sisältö kyllä löytää oikeat kuulijat.

Teet upeaa työtä, niin sisällöntuottajana kuin äitinä!

Vastaa
iidaafel 13.12.2020 - 21:21

Siis suuri kiitos ihanasta palautteesta <3

Vastaa
Vierailija 10.12.2020 - 16:02

Tosi kauniit kuvat postauksessa ja vaatteet kuvissa. Luen jokaisen postauksesi, oli aihe mikä olikaan. Jos on joku oikein epäkiinnostava aihe, silmäilen vain ja painan sydäntä silti tuen vuoksi. Kiva, että kirjoittelet kuulumisia ja tätä blogia!

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 19:38

Voi kiitos todella paljon, tosi kiva kuulla!

Vastaa
Sanna746 10.12.2020 - 21:33

Blogisi on selkeästi ammattimainen ilman liiallista kaupallista leimaa. Juttusi ovat niin monipuolisia, että lukijoita riittää laidasta laitaan, siksi palautekin on erilaista. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja positiivisesta otteesta, vaikka olenkin itse tosi paljon vanhempi ja erilaisessa elämäntilanteessa. Luen kaikki postauksesi, selailen jopa lapsen kirppariostokset ja eilen olin nukahtaa lukiessani aikuisten toivelahjalistaa (joka oli hyvin ajatuksella tehty ja monelle hyödyllinen).
Jos tuntuu, että et jaksa ottaa kaikkia huomioon tai miellyttää jokaista, niin onhan mahdollista myös keskittyä tiettyyn ryhmään. Toki siinä tulee helposti jumiututtua omaan kuplaan.
Kiitos kuitenkin blogistasi, tykkään siitä!

Vastaa
iidaafel 10.12.2020 - 23:15

Voi kiito kommentistasi! Tosi kiva kuulla. Arvostan valtavasti sanojasi ja sitä että luet! Itselleni mieluista on tälläinen sillisalaatti vähän kaikkea ja sitä aion jatkaa, vaikkei se aina kaikille sovi!

Vastaa
OMH 11.12.2020 - 08:27

Teen erilaista työtä kuin sinä, mutta samaistun jollain tapaa vahvasti kuvaamiisi tunteisiin tällä hetkellä. Tämä oli jotenkin tosi ihanan avoin postaus – juuri avoimuudesta ja aitoudesta pidän blogissasi. Olet harvinaisen taitava kirjoittaja, pidän kovasti oikeastaan kaikista postauksistasi. Ehkä eniten fiilistelen postauksia joissa jaat arkeasi tai kerrot viikoistasi, tai kun kirjoitat varhaiskasvatuksesta. Myös paljon reseptejä olen laittanut itselleni ylös. Tykkään myös tavastasi tehdä kaupallisia yhteistöitä, niistä huokuu aitous ja blogistasi on saanut oikeasti hyviä vinkkejä esimerkiksi edellisessä lahjavinkki-postauksessasi. Sinulla on hyvin fiksuja ja mielenkiintoisia pohdintoja aiheesta kuin aiheesta – tee ja kirjoita siis aivan niinkuin itsestäsi hyvältä tuntuu! Täällä on useita meitä jotka ilahtuu aina kun huomaa että sinulta on tullut uusi postaus, oli aihe mikä vaan.

Toivotan sinulle oikein ihanaa joulun aikaa. Kuten joku yllä sanoikin, paketoi lahja myös itsellesi – olet ehdottomasti sen ansainnut!

Vastaa
iidaafel 11.12.2020 - 10:00

Kiitos, kiitos paljon antamastasi palautteesta ja ajatuksistasi! Tuli tosi hyvä mieli. Ihanaa joulua!

Vastaa
Riikka Pirkanmaalta 11.12.2020 - 11:01

Minulla ja sinulla ei ole mitään yhteistä. Olen 30-vuotias parisuhteessa oleva IT-ammattilainen joka on vapaaehtoisesti lapseton, harrastaa intohimoisesti koiria, videopelejä ja kuuntelee mustaa musiikkia. En juuri askartele, leivo tai käy kirpputoreilla, en erityisesti pidä Helsingistä. Tuotat hyvin vähän sellaista sisältöä, joka on kohdennettu minulle. Silti luen joka ikisen lastenvaatepostauksesi, sinkkutuskailusi, askarteluvinkkisi – koska käyn täällä nauttimassa sinun persoonastasi ja tavastasi kertoa elämästäsi. Ymmärrän täysin nämä tuntemukset ja minullakin on ollut lokakuusta lähtien enimmäkseen mälsä ja harmaa olo – eristäytyminen ei tee hyvää ja valon vähyys on vaikeaa. Mutta lohduttaudu siitä että suurin osa meistä on täällä ottamassa vastaan sen mitä itse päätät antaa,vaikka emme muistaisi sitä aina kertoa :–)

Vastaa
iidaafel 11.12.2020 - 14:19

Hei kiitos kommentista! Siis onpa aivan ihanaa, että luet vaikka kerrotkin, ettei meillä ole mitään yhteistä. Arvostan sanojasi, kiitos!

Vastaa
Eve_86 11.12.2020 - 19:34

Sun blogi on ainoa minkä luen aina, oli otsikko mikä tahansa. Mun mielestä sun aitous ja kyky puhua vaikeistakin asioista tekee sun blogista tosi hyvän. Älä vain ala liikaa myötäileen ihmisten toiveita vaan säilytä oma linja 🙂

Vastaa
iidaafel 13.12.2020 - 21:21

Voi kiitos! Aivan ihana kuulla <3

Vastaa
Sini* 12.12.2020 - 19:28

Hei,

Kiitos blogistasi, se on just hyvä sellaisenaan ❤️ Rupes kiinnostamaan mitä tarkoittaa työnohjaus käytännössä ja missä ammateissa sellaista on automaattisesti tarjolla? En ole ennen kuullutkaan.

Vastaa
iidaafel 13.12.2020 - 21:25

Kiitos <3
Google kertoi seuraavaa nopeasti haettuna:”Työnohjaus on oman työn, työn vaatimusten, toimintatapojen ja oman itsen tutkimista, arviointia ja kehittämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tulkitsemista ja jäsentelyä” Työnohjausta antaa koulutettu ohjaaja, se voi olla vaikka 3 kuukauden ajan joka viikko 2h tapaaminen. ELi siinä jäsennellään omaa työtä ja tarkoituksena on tietysti että työn tekeminen olisi vähemmän kuluttavaa ja löytyisi hyvä tapa tehdä työtä. Monet työnantajat tarjoaa tätä tai sitten jokainen halutessaan voi ostaa sitä yksityisiltä toimijoilta.

Vastaa

kommentoi postausta