Home » Lehtikaalimuussi

Lehtikaalimuussi

by Iida Åfeldt

DSC_1516.JPG

Syyskuun Pirkka -lehti yllätti kyllä iloisesti! Lähdessä oli koottunu 30 päivän ruokavinkit. Nappasin sieltä heti lehtikaali-perunamuussin ohjeen, joka tein maidottomana. Tykkään perunamuussista jo muutenkin paljon, mutta lehtikaali toi siihen ihanaa väriä. Tein ison annoksen ja lusikoin suoreen suuhun valmista muussia. Mutta varmaan tämä toimisi jonkun pääruuan lisukkeena, lihan, kalan tai kasvisten!

DSC_1509.JPG

Lehtikaalimuussi

4 annosta

 

1 kg jauhoisia perunoita (n.10-12 perunaa)

n. 100g lehtikaalia

2 dl vettä/kasvimaitoa

1 tl suolaa

2 rkl voita/margariinia/kookosöljyä

 

Kuori perunat ja palottele perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Sillä välin, kun perunat kiehuu, poista lehtikaalista paksut lehtiruodit. Silppua lehtikaali hienoksi silpoksi. Kaada perunoista vesi pois, kun ne ovat kypsiä. Muussaa perunat perunasurvimella, mutta sähkövatkainkin käy. Olen itse myös kokeillut tehdä muussia blenderissä, mutta olen saanut vaan aika limaista sekoitusta aikaiseksi, joten suosin survinta! Kuumenna n. 2dl vettä/kasvimaitoa ja lisää sitä haluamasi määrä perunoiden joukkoon. Lisää vielä suola, voi ja lehtikaali!

DSC_1514.JPGI have been making mashed potatoes with kale. Kale  gives it so lovely green color! And I could just eat it, all of it and olone! Add some kale to your mashed potatoes and you’ll make it look lovely and taste even better!

-Iida

 

kommentoi postausta