Home » Lempeä vihersmoothie

Lempeä vihersmoothie

by Iida Åfeldt

CSC_0242.JPG

En ole vihersmoothieiden ystävä siis ollenkaan. Tekemäni yritykset maistuvat aina hirveiltä ja haisevat nurmikolta. Usein tykkään kaikista ainesosista, mutta yhdessä ne ovat hirveitä. Ennemmin syön vihreäni sellaisenaan aterioiden yhteydessä. Vihersmoothie on jotenkin niin yliterveellinen, että valitsen mieluusti suklaisen vaihtoehdon. Pitäähän kaikesta syömästä tulla hyvä mieli, eikö niin, että smoothie pitää kitata alas nenästä kiinni pidellen terveellisyyden nimissä.

Sairaslomalla mieleni on tehnyt ihan hirveästi vihersmoothieta. Joku varmasti meni pysyvästi sekaisin nukutuksessa. Tosin olen ollut viikon ajan todella väsynyt ja vähä ruokainen, joten ehkä keho on vain viestittänyt tarpeistaan. Ja se on ollut nyt vihersmoothie sitten.

Etsin reseptejä, sillä en halunnut mitään suu irvessä joutavaa juomaa. Päädyin lukemaan Liisan Kahvia ja Kasvisruokaa -blogista vihersmoothien valmistuksesta, tästä. Onnistuin saamaan mukavan makuisen ja lempeän smoothien, kun en laitttanut liikaa vihreää. Olen tietty ajatellut, mitä vihreämpi, sitä parempi.

CSC_0241.JPG

Vihersmoothie

 

1 banaani

1/2 avocado

2 dl mantelimaitoa

kourallinen pinaattia

kourallinen lehtikaalia

tuoretta minttua

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos sinulle ei ole kovin tehokasta blenderiä,

sekoita ensin vihreät nesteen kanssa, jotta saat niistä mahdollisimman sileää.

CSC_0240.JPG

 

4 kommenttia

Toimitus 25.4.2016 - 13:02

Hei Iida! Herkullinen resepti, nam! Blogisi on muutenkin inspiroiva, positiivinen ja rohkea. Haluamme nostaa blogisi viikon blogiksi etusivulle 🙂 Voit napata täältä tunnustuksen sivupalkkiisi (sen saa jättää näkyville pysyvästi). Jatka samaan malliin!

Vastaa
Iidaafel 26.4.2016 - 07:48

Iso kiitos! Onpa mahtavaa kuulla, jes☺️ Tästä tulee hyvä viikko! 

Vastaa
iidis 9.5.2016 - 09:34

Minä puolestani rakastan vihreitä smoothieita. Mutta alkuun ongelmani oli juurikin tuo saatavilla olevien ohjeiden tympeys. Olen tehnyt paljon omia kokeiluja ja löytänyt viimein keinot tehdä herkullista vihreää. 

Pohjalle valitsen jotain hedelmää esim banaania, omenaa, päärynää, melonia, ananasta tai mangoa tms. Hieman pohjan makeudesta riippuen lisään makeutukseksi esim taatelia, luumua tai hieman agavesiirappia. Avocadoa lisään toisinaan tuomaan smoothieen kermaisuutta. Sitten lisään kannuun railusti vihreää, suosikeiksi on muodostuneet pinaatti ja lehtikaali (lehtiruoti poistettuna) sekä chlorella jauhe (maku on omaan suuhuni miellyttävämpi kuin esim spirulinassa) myös kuusenkerkät menee tähän myös hyvin. Nesteeksi laitan esimerkiksi kookosvettä, omenamehua, mantelimaitoa, kauramaitoa tai kookosriisimaitoa. Mausteeksi käy esim minttu, sitruuna, basilika, vanilja tai inkivääri. 

Toisinaan teen vihreistä mehukoneella mehun omenan kanssa ja laitan sen smoothien nesteeksi, jolloin joukkoon käy hyvin esim pakastetut hedelmät. Vihermehusuosikkini on maustettu mintulla ja inkiväärillä 🙂

Kokeilemalla löytyy omaan makuun maukkaimmat vaihtoehdot. Omasta lasistani löytyy vihreää lähes joka aamu, mutta vihreänkään ei aina tarvise maistua samalta!

Vastaa
Iidaafel 14.5.2016 - 11:30

Ihanaa! Kiitos kommentistasi ja kaikista vinkeistäsi! Olen nyt alkanut joka aamu tekemään vihermehua, johon sekoitan sipirulinaa joukkoon. Näin menee hyvin, mutta smoothie ei. Mutta ehkäpä vielä saan valmistettua sellaisen yksilön, jota voi todella juoda hyvällä mielellä!

Vastaa

kommentoi postausta