Home » Loppuvuoden suunnitelmat

Loppuvuoden suunnitelmat

by Iida Åfeldt

     Pikkujoulut

Alkusyksystä vielä ajattelin, että pidän pienet synttärijuhlat täyttäessäni 29-vuotta. Synttäreiden aikaan en kuitenkaan jaksanut järkkäillä mitään, se vähän jäi. Olen tyypillisesti viettänyt synttäreitä jollain tapaa ja ystäväni ovat osanneet niitä odottaa. Tänä vuonna useampi ystäväni kyseli, että missäs juhlat. Niinpä päätin nyt sitten kuitenkin järjestää jotain ja yhdistää synttärit alkavaan joulukauteen, eli pidän pikkujoulubrunssin! Se onkin jo tulevani viikonloppuna ja ajattelin laittaa kotiin vähän joulutunnelmaa sitä ennen.

Kolmas inseminaatio

Tänä vuonna on vielä yksi inseminaatio. Pidän hoidoista taukoa joulukuun ajan. Myös sairaalassa on joulutauko. Haluan olla joulunajan miettimättä kuukautiskiertoani yhtään sen enemäpää kuin on pakko. Ja toki voi olla, että kolmas inseminaatio tuo toivotun lopputuloksen, mutta jos ei, niin ensi vuonna jatkuu.

Ystäväni Jasmin tulee meille 

Ystäväni tulee meille joulukuun alussa viikoksi. Se on ihanaa, nautin hänen vierailuistaan aina todella paljon ja odotan meidän yhteisiä hetkiä. Nyt meillä on tarkoitus viettää yhdessä joulua pienimuotoisesti, sillä emme tapaa sitten “oikean” joulun aikaan. Suunnitelmissa on  käydä myös Helsingissä fiilistelemässä joulua. Tuomaanmarkkinoille on päästävä viimein, nekin ovat olleet nyt pari vuotta “katkolla”. Jasminin ollessa meillä, mahdollistuu minulle myös enemmän vapaa-aikaa iltoihin. Niinpä olen suunnitellut, että kävisin Allas Sea Poolilla Kynttiläuinnissa. Se kuulostaa niin tunnelmalliselta!

Lomayö Tampereella

Joulukuussa menen yhden yön työmatkalle Tampereelle, eli kyseessä on Visit Tampereen kanssa toteutettava matka. Pääsen viimein katsomaan Kinky Boots-musikaalia. Minun piti mennä jo vuosi sitten tälle reissulle ja katsomaan musikaalia, mutta koronatilanteen takia kaikki näytökset peruttiin. Ihana päästä teatteriin useamman vuoden jälkeen. Kaikkea muuta ihanaa on myös tiedossa tuolla reissulla!

Pieneksi jääneitä kirppikselle

Olen myynyt Eemin pieneksi jääneitä vaatteita nyt kolme kertaa Tuusulan Murula -kirppiksellä. Ensimmäisellä kerralla sain 400€ ja kahdella seuraavalla kerralla 900€. Olemme omistajan Sannan kanssa tehneet sellaisen havainnon, että Eemin vaatteet ja tavarat myydään ensimmäisen ja toisen päivän aikana. Viikon kirppisjakso on ollut liian pitkä ja minulle ei ole ollut enää lisää tavaraa myyntiin. Niinpä nyt kokeilen vain kolmen päivän myyntijaksoa. Meillä ei ole varastotiloja, joten kaappeihin ei hirveästi mahdu säilömään pieniä varusteita. Niitä kasaantuu ylättävän äkkiä ja tilanpuutteen vuoksi haluaisin niistä eroon mahdollisimman pian. Kiva vielä näin ennen joulua saada kaapit kuntoon!

Oopperan kummitus

Olen ihan Oopperan kummitus -fani ja olen joulukuussa menossa tätä Helsinkiin itsekseni katsomaan. Ihanaa ja todella kiva mennä ihan itsekseenkin.

Joulu ja joululoma

Tottakai odotan joulua, ruokaa, tunnelmaa ja yhdessä oloa. Eli sitä kun kolme koiraa ja yksi 3-vuotias vetävät rallia. Myötäelän lapseni odotusta ja ilahdun hänen ilostaan. Tykkään antaa jouluna lahjoja ja mietin aina tarkkaan mahdollisimman saajan näköistä lahjaa, joka olisi hänelle tarpeen ja toisi iloa. Nyt pyrin tekemään lahjoja itse suurilta osin ja ostamaan käytettyjä lahjoja, kuten viime vuonnakin. Lahjojen tekeminen ja käytettynä metsästäminen tuo hommaan aivan oman lisän. Eli järkyttävän määrän stressiä, kun neuloo sormet kipeinä lahjoja aattonaatona ja kyttää tori.fi -sivua tiettyjen Marimekkokuppien takia tunnin välein. No ei ihan kuitenkana näin!

Vietämme lapsen kanssa joululomaa lähes kolme viikkoa. En ole keksinyt lomalle vielä tarkempia suunnitelmia. Lomalla on toki omasta mielestäni tärkeää olla myös ilman suunnitelmia. Se on kuitenkin lomaa, eli vapautta arjen aikataulusta ja kiireestä myös lapselle. Jotain olisi kuitenkin kiva keksiä. Meillä asuu kaikki sukulaiset lähellä, joten emme jouluksi lähde erikseen mihinkään, eikä suvussa ole mökkiä tms. Monet ystävistä lähtee muualle joulun viettoon ja sukulaisiin. Oma seura alkaa tympiä jossain kohtaa, jos me ollaan vain keskenään kotona.

-Iida

KUVAT Pinja Mitrovitch

kommentoi postausta