Home » Pikkujoulubrunssi

Pikkujoulubrunssi

by Iida Åfeldt

Järjestin viikonloppuna ystäville pikkujoulubrunssin. Tätä varten oli hieman laitettava jo jouluakin kotiin! Pitihän brunssilla päästä jo siihen kuuluisaan joulufiilikseen.

En järjestänyt kummempia synttäreitä tänä vuonna täyttäessäni 29-vuotta lokakuussa. Ajattelin, että voisin suoraan hypätä tämän vuoden yli ja juhlia sitten ensi vuonna, kun synttärit tuntuvat merkittäviltä. Vaikka oikeasti aina kannattaa juhlia, erityisesti syksyn pimeydessä! Se tuo aina jotain odotettavaa.

Niinpä päätin sitten järjestää pikkujoulubrunssin. Oli todella ihana istua ystävien kanssa pöydän ääreen ja herkutella.

Itselläni ei ole ystäväporukkaa, jossa kaikki tuntisivat kaikki. Minulla on muutama lapsuuden ystävä, muutama lukioaikainen ystävä, useita äitiystäviä, joihin tutustuin vauvavuonna ja muutamia ystäviä, joihin olen tutustunut ihan vastikään. Ystäviä on sieltä ja täältä, yksittäisiä ystäviä, jotka eivät keskenään tunne. Siksi juhlien järjestäminen on aina vähän jännittävää. Mietin usein miten ihmiset tulevat toimeen keskenään ja löytävätkö he juteltavaa. Onneksi osa ystävistäni ovat alkaneet tulla jo toisilleen tutuiksi juhlieni kautta!

Brunssilla kaikki meni kuitenkin todella hyvin! Jännitys oli ihan turhaa, kaikki meni hyvin omalla painollaan. Monta kertaa mietin, että onneksi kutsuin ystäviä koolle! Pienimuotoinen sosiaalinen tilanne antoi niin paljon iloa ja valoa, sellaista yleistä hyvää fiilistä! Ihana nähdä ihmisiä, ihana kuulla puhetta, ottaa osaa keskusteluun ja ihana kuulla naurua!

    BRUNSSILLA TARJOTTIIN

 • croissantteja
 • viikuna- ja aprikoosihilloa
 • tuoretta leipää
 • leivän päällisiä: kurkkua, tomaattia, juustoa ja levitettä
 • suolakeksejä
 • juustoja: brie, gouda ja manchego
 • suklaakonvehteja
 • joulutorttuja
 • valmiita annoksia krekkalaista jugurttia, jossa granolaa, marjoja ja hunajaa
 • hedelmiä: viinirypäleitä, päärynää, satsumia ja persimonia
 • glögiä
 • kahvia
 • alkoholittomat mimosat vadelmalla (alkoholiton kuohuviini+tuorepuristettu appelsiinimehu)

Tarjoilut syntyivät pitkältä simppeleistä jutuista, paljon valmista ja paistovalmista. Panostin tarjottavien asetteluun ja halusin luoda kauniin kattauksen. Osa ystävistäni on raskaana, joten huomioin myös heidät tarjoiluiden osalta ja tein kaksi hieman erilaista juustotarjotinta. Tarjoilut herätti ystävissä ihastusta ja olin itse todella tyytyväinen!

Kattauksessa käytin lakanaa pöytäliinana ja koristeet olivat minimaaliset. Silti kokonaisuus näytti kivalta!

10 kommenttia

Katariina Kuronen 24.11.2021 - 11:14

Nam kuinka hyvältä näyttää!! ❤❤

Vastaa
iidaafel 24.11.2021 - 14:28

Voi kiitos <3

Vastaa
Reija R 24.11.2021 - 17:10

Ihanan näköinen tarjoilupöytä ja sisustus ❤️ Mulla kans ystävät tulleet matkan varrella eri paikoista ja ei ole sellaista että kaikki on kaikkien ystävä kun joillain on lapsuudesta asti sellainen ”jengi”.

Vastaa
iidaafel 24.11.2021 - 20:55

Kiitos <3
Sama juttu! Välillä sitä haaveilee sellaisesta “jengistä”, jonka kanssa tehdä yhteisiä reissuja ja puuhastella. Tai tulee tunne, että kaikilla muilla on tiivis ystäväporukka.

Vastaa
Kaisa81 28.11.2021 - 18:02

Kaikilla muilla ei ole tiivistä ystäväporukkaa tai jengiä, jonka kanssa tehdä kaikkea kivaa. Kaikilla muilla ei ole edes niitä matkan varrelta sieltä täältä tulleita ystäviä, joista voisi koota porukan vaikka brunssia varten. Kaikilla ei ole sitä yhtäkään ystävää.

Näytti niin ihanalta tuo joulubrunssi ja ajatus ystävistä kokoontuneessa yhdessä pöydän ääreen on aivan ihana. Olet mahtava varmasti mahtava ystävä. Tämä kirjoitus sai kyyneleet mun silmiin. Mulla on ihanat lapset mutta ei yhtään ystävää, ei yhtään aikuista elämässä.

Vastaa
iidaafel 28.11.2021 - 21:46

Olen pahoillani 🙁 Halaus sinulle <3

Vastaa
Anonymous 24.11.2021 - 23:35

Ensimmäinen ajatus kuvista: “Vau!”
Upean näköistä, houkuttelevaa ja lämminhenkistä! Ihanaa, että jaksat nähdä vaivaa!

Vastaa
iidaafel 28.11.2021 - 14:27

Voi kiitos kovasti!

Vastaa
MimmiinaK 26.11.2021 - 02:02

Upea kattaus ja herkut. Tuo valokuvaseinä on myös todella lämminhenkinen ja koskettava!

Vastaa
iidaafel 28.11.2021 - 14:28

Kiitos! Kuvaseinä on munkin mielestä tosi ihana!

Vastaa

kommentoi postausta