Home » Maaliskuun ilonaiheet

Maaliskuun ilonaiheet

by Iida Åfeldt

   

Koronarajoitukset ovat poistuneet

Tuntuu uskomattomalta, että liki kaksi vuotta jatkuneet erinäiset rajoitteet ovat nyt poistuneet maaliskuun alusta. Tässä voi jälleen suunnitella menevänsä teatteriin ja ehkä uskaltaa miettiä kesällä jotain reissuakin ulkomaille.

Lähdetään Kuopioon

Ensi viikolla lähdetään Eemin kanssa kahdeksi yöksi Kuopioon. Reissu siirtyy tammikuulta maaliskuuhun sairastumisen vuoksi. Nyt jännittää oma raskauspahoinvointini kyllä reissun osalta. Kuopioon on kuitenkin melkein viiden tunnin matka. Toisaalta taas on kiva vaihtaa maisemaa, pahoinvointi on ja pysyy sijainnista riippumatta. Reissu varmasti piristää mieltä.

Eemi  odottaa reissua kovasti ja erityisesti vierailua Partasen lelukaupassa. Se on paikka, jossa on aina käytävä, kun Kuopioon mennään. Eemillä on omaa rahaa ja ajatuksena ostaa Bruderin traktorille paalain peräkärry. Nyt jännitetään, että mahtaako sellainen löytyä lelukaupan valikoimista sitten!

Ensimmäinen ultra

Tällä hetkellä olen rv 7+3 raskaana ja pian on edessä ensimmäinen ultra. Varhaisultrassa pääsen näkemään onko kaikki kohdillaan ja löytyykö syke. Onko siellä oikeasti joku? Vaikka omat olot kyllä aika vahvaa viestiä välittävätkin. Lisäksi tietysti kiinnostaa saada varmuus sikiöiden määrästä. Minulle oli kolme munarakkulaa kypsymässä, joka selvisi ultrassa. Ovulaation ollessa käsillä, menin inseminaatioon, jota edelsi ultraus. Lääkäri totesi, että kaksi rakkulaa oli jäänyt pieniksi, jolloin monikkoraskauden mahdollisuus olisi heikko.

Valo vain lisääntyy

Nämä aurinkoa täynnä olleet päivät ovat tuoneet kyllä niin paljon hyvää! Mieltä on hellitty auringossa toden teolla. Valolla on niin ihmeellinen voima ja aivan joka vuosi tämä tuntuu ihan yhtä ihmeelliseltä talven jälkeen. Vielä viideltä illalla on ollut valosaa!

Ihan tuntuu siltä, että kevät tulee. Maaliskuussa on kevätpäiväntasaus ja kesäaikaan siirtyminen. Saan tästä ajasta paljon voimaa ja toivoa. Pian on myös tarve kaivaa kevyempää vaatetta, sillä aurinko lämmittää jo!

Vielä käydään luistelemassa

Vielä on lunta ja läheinen tekojää on auki kuun puoliväliin alustavasti. Meidän on tarkoitus käydä luistelemassa vielä niin kauna kuin ehtii. Aluksi en pitänyt kovin merkittävänä, että menisin lapsen kanssa tänä talvena luistelemaan. Tiesin jo etukäteen mitä on luistelu uhmakkaan 3-vuotiaan kanssa ja luistinten hankkiminen muutaman kerran takia tuntui turhalta. Siskoni kuitenkin sanoi, että voisi poikaystävänsä kanssa viedä Eemiä luistelemaan. Eemi innostui tästä ja niinpä päädyin ostamaan luistimet. Ja tilanne päätyi siihen, että olen käyttänyt Eemiä nyt ehkä viitisen kertaa jäällä. Hän on ollut innostunut menemään ja viihtynyt joka kerta vartin verran luistimilla. Toki harmia tuottaa vaikeus liikkua ja toistuvat kaatumiset ja se, kun ei ole vielä omaa mailaa ja kiekkoa. Puhuimme, että ne on sitten ensi talven juttuja kuten tuo hiihtokin ja harjoittelemalla oppii, joka kerta on vähän helpompaa.

Terassin avajaiset

Meidän katetulle terassille paistaa iltapäivän aurinko. Siinä on ollut monena päivänä jo todella lämmin.  Hieman jo houkuttelee terassikalusteiden laittaminen paikoilleen. Muuten piha onkin täynnä lunta. Mutta maaliskuun aikana tulen varmasti laittamaan tuolit  paikoilleen, laitan narsissin ruukkuun ja istun päiväkahveille aurinkoon.

-Iida

KUVAT Pinja Mitrovitch

5 kommenttia

MaisaT 4.3.2022 - 19:46

Ihania ilon aiheita ja ihana sinä! Tervetuloa Kuopioon! Ja Partanen on meidänkin lasten suosikki 🙂 Eiköhän matka mene hyvin pahoinvoinnin osalta, toivotaan ainakin niin.

Vastaa
iidaafel 4.3.2022 - 23:30

Kiitos todella paljon!

Vastaa
kolmen pojan äiti 4.3.2022 - 23:27

Kannattaa ehdottomasto ostaa maila ja kiekko. Mailasta saa hieman tukea ja kiekon perässä luistelu on motivoivaa. Kiva, kun olette päässeet jäille!

Vastaa
iidaafel 4.3.2022 - 23:31

Ei enää osteta tähän talveen😊 meidän tekojäällä on mahtavat telineet harjoittelijoille, joista saa tukea👌🏼

Vastaa
Anonymous 5.3.2022 - 21:36

Ei kannata odottaa luistelun kanssa seuraavaan talveen!
Tämä maa on täynnä kivoja luistelukouluja, joissa voi luistella ympäri vuoden. Jäähallissa se on ehkä vielä mukavampaakin kuin ulkona, sillä hallissa ei koskaan sada eikä tuule, ole pimeää tai erityisen kylmääkään. Luistelemaan siis pääsee ilman paksuja ulkovaattteita. (Vanhemmalle luistelukoulut on kivoja siitä, ettei tarvitse itse mennä jäälle, vaan voi vaan ihailla)
Lapselle luistelukoulun voi valita järjestävästä seurasta tai sen edustamasta lajista piittaamatta. Perustaidot kyllä oppii missä vain.

Luistelu on kuin uiminen.
Emmehän me käy uimassakaan vain luonnonvesissä ja pelkästään kesäisin hyvällä ilmalla.

Luistelukoulujen lisäksi kannattaa katsoa myös oman paikkakunnan yleisöluistelut. Nekin ovat kivoja! (Toki vaativat sen oman osallistumisen myös)

Vastaa

kommentoi postausta