Tässäpä herkku! Porkkanakakku vatsaystävällisenä gluteenittomana ja maidottomana versiona. Tästä tuli oikean hyvää, maukasta ja kosteaa sekä maistui lapsillekin yhtä hyvin kuin aikuisille! Pääsiäisen kynnyksellä kakku sai koristeeksi suklaamunia. Kakku on mahdollista valmistaa uuninpellillä ja leikata ruuduiksi tai laittaa irtopohjavuokaan ja tehdä pyöreä kakku. Kuorrute on myös mahdollista levittää pohjan päälle tai pursottaa jokaiseen ruutuun erikseen. Jos teet kakun irtopohjavuuassa, on hyvä leikata kakkupohja kahteen osaan ja levittää kuorrutetta väliin että päälle.
Porkkanakakku
(gluteeniton, maidoton)
noin 25 palaa
POHJA
6 kananmunaa
3 dl kookossokeria
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
(voit korvata osan jauhoista esim. mantelijauholla ja tulee hyvää!)
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
2 rkl kanelia
300g sulatettua margariinia/maidotonta voita yms.
600-800g porkkanaraastetta (n. 8dl)
KUORRUTUS
150g margariinia
4 dl tomusokeria
300g maidotonta tuorejuustoa
(käytin tähän Violife -merkin maustamatonta tuorejuustoa, saa isommista ruokakaupoista, itse ostin Prismasta)
Laita uuni päälle 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja raasta ne. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet munavaahtoon varovasti. Lisää rasva ja lopuksi porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle korkea reunaiselle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita huoneenlämpoinen rasva ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle tai pursota haluamallasi tavalla haluamisi kokoisten palojen päälle. Säilytä jääkaapissa.
-Iida
4 kommenttia
Heei tätä voisin kokeilla! Tosin vähän muokaten ja tavan sokeri kelvannee, kun kookossokeria ei kaapista löydy! 🙂
Kiva kuulla, kokeiluun vaan! Ja todellakin tavallinen sokeri sopii ihan yhtä hyvin! Ja sen kanssa sama annostus.
Tätähän pitää testata, porkkanakakku kuuluu ehdottomiin suosikkeihin kahvipöydässä.
Samaa mieltä! Niin herkkua!