Home » Meidän arkiruokaa – Jauhelihakeitto

Meidän arkiruokaa – Jauhelihakeitto

by Iida Åfeldt

Meillä on sellainen tilanne, että saamme usein sukulaisilta heidän metsästämäänsä riistalihaa. Pääasiassa hirveä tai peuraa, joka on jo jauhettu jauhelihaksi ja todella helppo käyttää. En osta kotiin punaista lihaa, mutta läheltä saatua riistaa käytän kyllä mielelläni. Tässä keitossa olen käyttänyt peuranjauhelihaa, mutta mikä tahansa jauheliha tai vegaaninen vastaava sopii kyllä oikein hyvin!

Olen huomannut, että paras äiti olen silloin, kun tarjoan lapselleni pastaa ja jauhelihaa. Niinpä olen yrittänyt keksiä vähän variaatiota, joissa nämä kaksi maagista ainesosaa yhdistyy ja siitä syntyi tämä todella helppo tomaattinen jauhelihakeitto!

Olen käyttänyt keitossa gluteenitonta Urtekramin täysjyväriisipastaa. Se on todella hyvää ja kestää hajoamatta keitossa hyvin. Kasvikset ovat pakastealtaasta, mutta ehdottomasti voi korvata tuoreilla varsinkin näin kesällä. Itseltäni vaan välillä loppuu aika ja into kesken. Niinpä mennään helpoimman kautta.

2 kommenttia

Anonymous 10.6.2020 - 14:28

Ihanaa, että tarjoat lapselle arvojesi mukaista, mutta monipuolista ruokaa!

Vasta tänään meillä lapsi pilkkoi kasviksia ja juureksia keittopataan. Keitot ovat ihan parhaita, sillä edullinen hinta ja kerralla enemmän.

Vastaa
iidaafel 10.6.2020 - 22:33

Joo tykkään laittaa ruokaa ja kokeilla uutta! Toki kapsen myötä on pitänyt laskea rimaa ajan suhteen, mutta pääasissa yhdessä tehdään!

Vastaa

kommentoi postausta