Home » Meidän päivä

Meidän päivä

by Iida Åfeldt

Siis mikä päivä! Alkoi ainakin aivan kamalalla tavalla. Nimittäin Eemi alkoi itkeä klo 04.00. En saanut häntä enää nukahtamaan, joten mentiin vessaan potalle ja vaihdettiin vaippa. Laitoin maidon ja menimme minun sänkyyni pötköttelemään ja Eemi joi maitoa. Hän nukahti 05.30 uudelleen ja nukkui 08.15 asti, jolloin heräsi hyväntuulisena. Sen jälkeen vuorossa oli aamupala, aamutoimet ja vaatteiden pukeminen.

Kuten tavallista, aina tulee kiire. Koti sai jäädä sotkuun ja tavarat levälleen. Lähdimme 10.30 kohti Helsingin keskustaa ja Oopperataloa. Se on aina ihan kamala homma saada kaksi ihmistä ulos vaatteet päällä ja kaikki tarpeet hoidettuna, eväät pakattuna ja vaipat mukana.

Osallistuimme 11.30 Oopperan ja kansallisbaletin järjestämään vauvojen taidetuokioon. Mukaan tuli myös ystävä vauvoineen. Tuokio oli todella ihana! Kyseessä on siis Oopperan järjestämistä ilmaisista tuokioista, joita on aina keväisin ja syksyisin. Niitä pidetään 0-18kk vauvoille. Tuokioille voi ilmottautua Oopperan nettisivuilta.

Tuokio loppui klo 12.00, jonka jälkeen lähdimme kotimatkalle. Eemi sai matkalla takeaway-lounaan termopurkista, jonne olin lämmittänyt eilisiä ruoan jämiä. Hän nukahti päikkäreille loppumatkasta noin 13.00. Kotona söin itse lounasta.

Lounaan jälkeen keitin kahvia ja vietin tunnin Instagramissa vastaten saamiini viesteihin ja kommentteihin. Klo 14.15 soitti toimittaja ja haastatteli. Käytin hänen kanssa 30 minuuttia puhelimessa.

Noin 15.00 aloin valmistaa ruokaa. Ystävä oli tulossa kylään ja valmistin meille ruokaisan salaatiin. Tein myös samoista aineksista Eemille aterian, pastaa, avokadoa, porkkanaa ja kanaa. Eemi heräsi klo 15.15 ja söi pienen välipalan ennen ruokaa.

Ystävä saapui neljän aikaan ja ruokailimme yhdessä. Hän lähti 17.30, jonka jälkeen siivosin keittiön ja ruokapöydän.

Siivoiluiden jälkeen leikimme Eemin kanssa. Hän oli kuitenkin koko päivän todella huonolla tuulella yön takia, joka oli jäänyt vajaaksi. Annoin Eemille iltapalaa 18.30 ja hoidimme iltatoimet. Eemi nukahti syliini klo 19.10 nujatuoliin saatuaan maidon. Siirsin hänet omaan sänkyyn.

Eemin nukahdettua tein parin päivän takaisesta sosekeiton jämästä rieskoja huomiselle aamulle. Klo 20.00 avasin koneen ja aloitin tämän postauksen työstämisen laittamalla kuvat koneelle. Klo 20.20 kävin nukuttamassa Eemin uudelleen. Kello on nyt 20.45 ja söin tässä muutaman rieskan todeten, että hyviä tuli. Tämän postauksen julkaisemisen jälkeen minun pitää vielä vastata useampaan sähköpostiin ja käydä itse suihkussa. Pyrin menemään nukkumaan viimeistään klo 23.00. Saa nähdä onnistunko tavoitteessa, sillä pieni ihminen huutelee taas jotakin sängyssään!

-Iida

4 kommenttia

Loralii 10.10.2019 - 22:03

Olipas kivan rentoa luettavaa. Ja kiitos vinkistä toi termoastia oli uus juttu 😊

Vastaa
iidaafel 10.10.2019 - 22:41

Kiitos! Termopurkki on skiphopin ja niin loistava!

Vastaa
ida ihana 11.10.2019 - 07:59

Kiitos, olipa ihana lukea teidän päivästä ja ihanan kotoisia kuvia!:) Täytyypä muuten vinkata kummipojan äidille noista Oopperan tuokioista 🙂
Ja rieskat on kyllä niin näppäriä. Itsekin olen innostunut tänä syksynä leipomaan kaura-porkkanarieskoja, valmistuu niin nopsaan yksinekrtaisista aineksista tai jämistä, ja maistuu niin hyviltä!:)
Mukavaa viikonloppua,
Ida Kotona kaupungissa -blogista
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa
iidaafel 13.10.2019 - 20:22

Voi kiitos Ida, todella kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta