Home » Miesten lumouskastike

Miesten lumouskastike

by Iida Åfeldt

DSC_0338.JPG

Esittelin Instagramissani bravuurini. Kastikkeen, jolla olen lumonnut jo useamman miehen. Ja kastikeen, jolla vielä tulen lumoamaan avioimieheni. Ajattelin hieman kertoa tarinaa tämän kastikkeen takaa, että mistä kaikki alkoi ja millaisissa tilanteissa tätä on muun muassa tarjottu!

Olen tapaillut useampaa miestä elämäni aikana. Ja tykkään tehdä ruokaa. Monesti nämä kaksi asiaa yhdistyykin, miehet ja ruoka. Jossain kohtaa olen tullut kutsuneeksii miehen luokseni syömään tai jossain kohtaa mies on kysynyt bravuuri ruokaani, on minun erikoisuuttani. Ja toki omat taidot on sitten pitänyt osoittaa ja tehdä tätä bravuuria. Nimensä tämä kastike on saanut siitä, että kerta toisensa jälkeen miehet ovat siihen ihastuneet. Olen aina tehnyt kastiketta isosti sitä varten, että voisin ehkä syödä sitä seuraavanakin päivänä, mutta se ei ole toteutunut.

Ensimmäisen kerran tein tätä kastiketta juhannuksena 2017. Olin tavannut hetkeä aiemmin todella ihanan miehen, Jarin. Vietin hänen kanssaan kyseisen juhannuksen. Muistan ikuisesti hänet oveni takana. Hän oli pitkä ja komea mies ja silloin hän oli pukeutunut punaisiin farkkuihin, mustaan t-paitaan ja mustaan nahkatakkiin. Käsissään hänellä oli punaisia ruusuja. Olin ihan mykistynyt siitä näystä avattuani oven. Minä olin tehnyt ruuaksi erilaisia salaatteja, uusia perunoita, lohta ja pohdin kovasti kastiketta ruokaan. Silloin tein ensimmäisen kerran kookoskermaan mausteisen kastikkeen yrteillä ja chilillä sekä ripauksella mangoa. Mies oli lumottu.

Kerran tein tätä tapailemalleni miehelle Jaakolle. Meillä oli yhteinen rakkaus hyvään ruokaan ja aina käytiin syömässä ulkona tai tehtiin ruokaa jomman kumman luona. Välillä yhdessä tai välillä niin, että toinen sai vain katsella kokkia sohvalta. Ai se oli ihanaa aikaa! Kerran menin Jaakolle tämän reseptin tarvikkeet mukanani kassissa. Sanoin, että täältä tulee Iidan ruokakassi, illan ateria kotiin kuljetettuna ja kokattuna. Tein hänelle tätä kastiketta ja kyllä, hän tykkäsi.

Kerran tein tätä miehelle, joka otta minuun yhteyttä luettuani minusta Helsingin sanomista. Mies pyysi minua treffeille. Suhtauduin skeptisesti mieheen, sillä hän oli minulle kyllä julkisuudesta tuttu ja en tosiaan täysin pitänyt hänen julkisuuskuvastaan. Olin kuitenkin liian utelias ja ajattelin, että olen itsekkin raskaana, että annetaan mahdollisuus näille treffeille. Mies oli luvannut hakea minut kotoolta ja tehdä minulle ruokaa. Lopputulos oli, että hän haki minut kotoolta, pysähtyi ravintolaan, osti ruokaa, jota menimme syömään hänen luokseen. Hän sanoi, että näin hänellä oli kaikki aika keskittyä minuun, jota kokatessa ei olisi ollut. Seuraavalla kerralla minä kutsuin hänet luokseni ja tein tätä kastiketta, halusin näyttää, että osaan molemmat laittaa ruokaa ja keskittyä mieheen. Ja hän söi kyllä kaiken kastikkeen mitä minä en syönyt!

Sitten olen tehnyt tätä pikkuveljelleni, mutta suhtaudun hänen arvioonsa aina skeptisesti. Hän on yliopisto-opiskelija ja hänen arviointikykynsä on hyvin rajallinen, nuudelien, banaanin ja kananmunan turruttama. Mutta hän on tykännyt ja hänelle olen pakannut kastiketta myös mukaan, eli ilmeisesti tämä on hyvää myös muiden kun itseni mielestä!

DSC_0336 2.JPGMIESTEN LUMOUS -KASTIKE (M & G)

4 annosta

300g kirjolohisuikaletta

1 kokonainen mango/pakastemangoa

nippu korianteria

n. 4 cm pätkä chiliä

1/2 limen mehu

1 rkl hunajaa

300 ml kookoskermaa

mausteita: suolaa, kurkumaa, currya

+riisiä pakkauksen ohjeen mukaan

  • Laita vesi kiehumaan riisille ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan neljälle hengelle.
  • Pilko mango kuutioiksi.
  • Pilko chili hienoksi.
  • Silppua korianteri.
  • Paista lohisuikaleet pannulla lorauksessa rasvaa.
  • Lisää mango, chili, korianteri, mausteet ja kookoskerma lohisuikaleiden joukkoon pannulle. Sekoittele ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä. Purista puolikkana limen mehu kastikkeeseen. Tarkista maku, lisää maisteita, nestettä yms. maun mukaan. Tarjoa riisin kanssa.

-Iida

DSC_0337 2.JPG

Blogista löytyy myös kaksi muuta samaan tyyliin tehtyä kastiketta

KANAKOOKOSCURRY

VEGAANINEN TOFUCURRY

13 kommenttia

Vierailija 6.2.2019 - 19:05

Vaikuttaa niin herkulliselta! Valitettavasti puoliso on allerginen kalalle, muuten tekisin tätä heti! Toimisikohan tämä myös kanalla…? Ei varmaan ihan yhtä herkkua mutta parempi allergisille 😀

Vastaa
Iidaafel 6.2.2019 - 19:16

Toimii todella hyvin myös kanalla! Olen testannut senkin 🙂

Vastaa
vilhelmiinah 6.2.2019 - 21:29

Kuulostaa herkulliselta ohjeelta, nappaan tämän itselleni!
Jospa saisin jonkun kaksilahkeisen tällä lumottua…. 🙂

Vastaa
Iidaafel 7.2.2019 - 13:49

Mahtavaa <3 Tsemppiä lumoamiseen!

Vastaa
Vierailija 7.2.2019 - 18:16

Ja vegeversio varmaan onnistuu soijasuikaleilla, tofulla tai seitanilla?

Vastaa
Iidaafel 8.2.2019 - 19:21

Ehdottomasti onnistuu!

Vastaa
Vierailija 7.2.2019 - 20:40

Tänään testattu, oli aivan älyttömän hyvää! Kiitos reseptistä <3 Miehen lisäksi olin itsekin ihan lumoissani 🙂

Vastaa
Iidaafel 8.2.2019 - 19:21

Mahtava kuulla <3

Vastaa
Kääkkun on hyvää 8.2.2019 - 17:07

Tämän tekee broileristakin, laitan pannulle sipulia hakattuna ja hieman öljyä/voita, annan lämmetä, siihen broilerin palat ja sipulit kuullotan mutta varon ettei sipulit pala, lisää ruokakermaa useita purkkeja jos vaikka broileria on puolikiloa, sitten maustan grillausmausteella, currylla ja broilermausteella, tarkistan maun ja heitän lopuksi sokeria ripauksen sekoitan, myös hieman hakattua tuoretta persiljaa, annan hautua pienellä lämmöllä, kansi päällä. Sitten keitän vasta riisin. Tarjoan kun riisi kypsää.

Vastaa
Iidaafel 8.2.2019 - 19:22

Hyvä variaatio tuokin! Itse rakastan mangoa, korianteria ja kookosta ja sen takia ne tässä kastikkeessa. Mutta toimii niiden kanssa myös kana!

Vastaa
Tuula Kaukonen 27.8.2019 - 18:32

Nam 😋

Vastaa
kashmir 2.12.2020 - 14:42

Tää oli ihanaa! Nuolin lautasen tyhjäksi. 🙈😋

Vastaa
iidaafel 2.12.2020 - 19:55

Hei niin kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta