Home » Millaiset ulkovaatteet vauvalle?

Millaiset ulkovaatteet vauvalle?

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ POLARN O. PYRET KANSSA

Olen alusta asti ollut sitä mieltä, että vauvakin tarvitsee kunnon ulkovaatteet ja vauvan ulkovarusteilla on väliä. Kaikki vauvat eivät ole vain sisällä lämpimässä tai lämpöpussin suojissa vaunukopassa. Me olemme alusta asti liikkuneet todella paljon ja pääosin vain vaunuilla. Joskus kesken matkaa on tullut itku ja vauva on pitänyt nostaa syliin, laskea maahan hetkeksi, joskus syöttää ja joskus pitänyt ottaa kokonaan kantoreppuun. Monissa perheissä on useampi lapsi ja näin ollen vauva on heti mukana perheen ulkoiluissa, sillä isommat lapset tarvitsevat usein ulkoilua säällä kuin säällä.

Tällä hetkellä Eemi nauttii jo keinumisesta, tykkää ihmetellä hiekkalaatikolla ja nauttii erityisesti kävelyretkistä metsässä. Hänestä on mukava katsella keppejä ja käpyjä. Enää meille ei ole vaunukoppa käytössä, vaan olemme siirtyneet rattaisiin. Ne eivät myöskään suojaa enää niin hyvin, joten sitä enemmän on pitänyt kiinnittää huomiota ulkovarusteisiin.

Sehän onkin vaikeaa näin keväällä, kun lämpötilat vaihtelevat suuresti. Sitä pelkää pukevansa liikaa ja toisaalta liian vähän. Kävin jokin aika sitten kysymässä Polarn O. Pyretin liikkeestä neuvoa vauvan kevät pukeutumiseen. Ystävälliset myyjät opastivat minua vauvan pukeutumisessa ja kertoivat, että kolmella vaatteella pärjää lähes läpi vuoden.

1. Kevyttoppahaalari

Polarn O. Pyretin kevyttoppahaalari on sopiva kylmempiin päiviin ja pieniin pakkasiin.Kylmemmillä ilmoilla haalarin kanssa on hyvä pukea villapuku. Meillä tämä on ollut nyt käytössä useampana aamuna, kun on selvästi vielä viileää. Haalarissa on pitkä vetoketju, joka helpottaa pukemista. Itse olen tykkännyt siitä, ettei tämän haalarin kanssa tarvitse kerrospukeutumista, vaan tämä riittää. Haalari on tuulenpitävä ja vettähylkivä. Täytteenä on kierrätettyä polyesteriä ja vuori on pehmeää 100% luomupuuvillaa.Vetoketjun sisäpuolella on tuulisuoja, joten sekin lisää suojaa kylmältä.  Haalarissa on lisäksi pyöristetyt hihan- ja lahkeensuut, jotka voi kääntää suojaamaan käsiä ja jalkoja.  Saatavilla 56-80 cm. Meillä on käytössä koko 74.

2. Windfleecehaalari

Tämä haalari on Polarn O. Pyretin klassikko. Se on heidän yksi myydyin tuotteensa vuodesta toiseen.Meillä oli koko viime syksyn tämä haalari käytössä koossa 56 ja nyt sama haalari koossa 74. Windfleece-haalari tuulen- ja vedenpitävää materiaalia, joka hengittää todella hyvin.Materiaalin vesipilariarvo on > 3 000 mm. Haalari on valmistettu kierrätetstä polyesteristä ja sen sisällä on pehmeä trikoovuori. Huppu on irrotettava.Haalarin kaksi vetoketjua helpottavat pukemista, erityisesti tosi näppärät ihan pienen vauvan kanssa. Niiden sisäpuolella on myös tuulisuojat. Haalarissa on lisäksi pyöristetyt hihan- ja lahkeensuut, jotka voi taittaa lämmittämään pieniä käsiä ja jalkoja. Haalaria on koossa 50-80 ja sitä myydään vuoden ympäri.

3. Merinovillahaalari 

Merinovillahaalari mahdollistaa kahden haalarin kanssa todella hyvän kokonaisuuden. Lisäämällä välikerroksia, haalreita voi käyttää monilla eri säillä. Villahaalaria voi käyttää myös suoraan iholla. Toimii esim. yökkärinä mökillä, jos yöt on viileitä eikä vauvalla tahdo peitto pysyä päällä. Villa on siitä todella hyvä materiaali, että se hengittää ja imee kosteuden tehokkaasti. Lapsen iho pysyy lämpimänä ja kuivana. Polarn O. Pyret vaatii Mulesing free -sertifikaattia kaikilta villantuottajiltaan. Villatuotteita saatavilla myös ympäri vuoden.

Näitä kolmea vaatetta yhdistämällä pärjää lähes joka säässä. Toppahaalari sopii pienillä pakkasilla, mutta villahaalarin kanssa toimii kylmemmässäkin ilmassa. Ilmojen lämmetessä villahaalari ja windfleecehaalari ovat sopiva pari. Plussakeleillä pelkkä windfleecehaalari. Kerrokset tekevät sen, ettei tarvita niin montaa vaatekappaletta, kun yhdistelemällä muutamaa, saa moneen säähän sopivat vaatteet. Popin ajatuksena on, että yhdellä ulkovaatteella pärjää mahdollisimman pitkään, ei tarvitse monia erilaisia. Lisäksi he korostavat sitä, että lapset saavat olla lapsia kaikkialla, eli ulkovaatteiden tulee olla kestäviä ja mukavia päällä.

Eniten itseäni viehättää heidän vaatteissa hyvä laatu ja pitkä käyttöikä, joka on vastuullista. Vaatteet on kooltaan reiluja ja kaikissa vaatteissa on käyttöikää lisääviä ominaisuuksia. meillä on windfleecehaalari koossa 74. Se on meille nyt reilu, mutta varmasti käytämme sitä koko tämän kevään, kesälläkin, mikäli juhannussää on tyypillinen ja varmasti vielä ensi syksynä. Yksi koko menee kahden koon verran. Käännettävät lahkeet ja hihansuut suojaavat käsiä ja jalkoja, mutta kun kädet ja jalat kasvavat niistä yli, pidentää töppöset ja hanskat haalarin käyttöikää. Niillä saadaan jatkettua haalarin käyttöä. Tämän vuoksi ei tarvitse koko ajan olla ostamassa uutta vaatetta. Riippuen siitä koska vauvasi on syntynyt tai syntyy, millaiset koot haalareista kannattaa valita. Myyjät auttavat liikkeissä todella mieluusti. Parhaassa tapauksessa pärjäät niillä pitkään!

Polarn O. Pyretillä on Baby Weekend 11.-14.4.2019. Jäsenille on paljon tuotteita -20-40% alella. Jäseneksi voi myös heti liittyä. Windfleece haalari on esimerkiksi nyt -25% alennuksessa.

Lisäksi koodilla BABYWK2019 saat kaikista vauvan vaatteista -10% alennuksen. Alennuksen voi yhdistää jäsenetuihin, eli windfleecen alehinnasta saa vielä -10% pois. Koodin voi käyttää verkossa tai myymälässä.

-Iida

9 kommenttia

Hanzu 12.4.2019 - 22:03

Moikka Iida

Tuo Popin alennuskoodi ei toimi. Herjaa ostoskorissa että koodi on virheellinen.

Vastaa
iidaafel 13.4.2019 - 07:24

Voi ei! Mahdoitko saada toimimaan? Parhaiten saat apua, kun otat yhteyttä popin asiakaspalveluun sähköposti, ig tai fb viesti!

Vastaa
Ninni123 13.4.2019 - 09:09

Mullakaan ei toiminut :/

Vastaa
Pikkupallero 12.4.2019 - 22:14

Minulla huono kokemusta heidän vaatteistaan. Ostin sukkahousut ja yhden pesun jälkeen ne olivat aivan törkeän nukkaantuneet. Laitoin heille palautetta ja olisin halunnut rahani takaisin. Vastaus heiltä oli että minä olin pessyt ne väärin… No en ollut! En vie rahojani enään popille.

Vastaa
iidaafel 13.4.2019 - 07:25

Onpa kurjaa palvelua ja harmi, että kävi noin! Mä olen kaikista vaatteita tykännyt todella paljon ja kokenut, että sukat on ainoita, jotka pysyy vauvan jalassa.

Vastaa
Hanzu 13.4.2019 - 10:05

Joo ei toimi edelleenkään. Täytyy laittaa aspaan viestiä, mutta ainakin tähän hätään jää koodi käyttämättä.

Vastaa
iidaafel 13.4.2019 - 22:54

Harmi, itselläni kyllä toimii! Kirjoitithan isolla? Ale koskee kaikkia vauvan vaatteita. Ei isompien vaatteita.

Vastaa
Lekuri 13.4.2019 - 13:48

Onkohan alennus siis -25 ja sen jälkeen -10 vai -35? Kaksi ihan eri asiaa. Jos nyt edes toimisi..

Vastaa
iidaafel 13.4.2019 - 22:57

Totta korjasin asian, mutta wfhaalarin hinta on -25% alella 59,93 ja siitä vielä -10%.

Vastaa

kommentoi postausta