Home » Mitä syksy tuo mukanaan?

Mitä syksy tuo mukanaan?

by Iida Åfeldt

Syyskuu ei vaihtunut yhtään niin synkeästi kuin ajattelin. Surin varmaan elokuussa jo kesän päättymistä tarpeeksi. Vietimme kesän viimeisiä päiviä Tampereella ja aurinko paistoi, ei ollenkaan huono alotus syksylle, tulin ajatelleeksi.

Todellisuudessa pitäisi aina ajatella, että jokainen käsillä oleva kuukausi, jokainen vuodenaika, olisi se suosikki. Sillä jonkun suosiminen tekee vuodesta hyvin pitkän. Syksylle on ihania juttuja luvassa! Oikeasti paljon kivaa odotettavaa ja suunniteltavaa, josta saa intoa arkeen.

Ihan ensiksi on Eemin 1-vuotissynttärit. Pidän Eemille juhlat, pienet sellaiset. Pienissäkin juhlissa on tekemistä ja suuniteltavaa. Ja tietysti tykkään suunnitella ja järjestää, joten Pinterest käy kuumana. Ja syksyllä on 1-vuotisneuvola, jota jostain syystä odotan ihan tosi paljon. Meidän terveydenhoitaja on aivan ihana ja tässä on ollut hirvittävän pitkä tauko, kun emme ole nähneet. Hän on ollut matkassani ihan ensimmäiseltä raskauden aikaiselta neuvolakäynniltä. Nyt haluan muistaa häntä jotenkin erityisesti 1-vuotisneuvolassa.

Lokakuussa on myös minun synttärit, tosin mitään spektaakkelia ei ole luvassa, mutta varmasti sukulaiset saavat kutsun kahville. Olisi toki kiva suunnitella jotakin, jotain omaa tekemistä. Viime vuonna synttärini vähän unohtui, koska Eemin ristiäiset olivat syntymäpäivänäni. Toki ihan omasta halustani. Mutta nyt tuntuu, että jotain omaakin voisi kehittää. Se jää nähtäväksi (että jaksaako sitä sitten kuitenkaan).

Myös muutama reissu on luvassa. Syyskuussa menemme Turkuun pariksi päiväksi, sillä Turussa on vain niin hyvät kirppikset. Olen tullut siihen tulokseen, että sinne kannattaa lähteä Helsingistäkin apajille. Viimeksi olimme Turussa helmikuussa, kun Eemi oli 5kk. Nyt odotan Turkua paljon enemmän, sillä vuoden ikäisen kanssa voi touhuta jo enemmän. Eikä ole pakkastakaan vielä.

Lokakuussa  teemme myös ihan ekan matkan lentokoneella. Lähdemme viikonlopuksi Prahaan, joka on sopivan lähellä. Olen itse ollut lentokoneessa viimeksi vuonna 2016, joten saa nähdä miten meidän käy vai olenko ihan hukassa. Mutta tämä lyhyt reissu tuo useammaksi viikoksi tekemistä, kun voi suunnitella pakkaamista, opiskella taaperoiden reissuvinkkejä ja googlettaa Prahan parhaita kahviloita.

Syys- ja lokakuu ovat suunnitelmia täysi, mutta en ole vielä keksinyt miten selviää marraskuun yli. Mutta siihen on toisaalta muutama kuukausi aikaa. Ja eiköhän vuoden viimeiset kuukaudet mene valmistautuessa töihin paluuseen ja päiväkodin alkuun. Ja tietysti joulua hypettäessä.

Eikä minulle ole nytkään ehtinyt tulla tylsää. Päin vastoin. Töitä voi tehdä niin paljon kuin ehtii ja meillä on ihania ystäviä, joita tavata.

-Iida

Kuvat // @emiliaksivalokuvaus

8 kommenttia

ida ihana 4.9.2019 - 20:41

Ihana ajatus tuo, että jokaisesta vuodenajasta kannattaa tehdä se sillä hetkellä paras!<3 Ja niin totta myös: kannattaa vuodessa (Suomessa varsinkin) nauttia myös muulloin elämästä kuin kesällä.
Itsekin tykkään ripotella, suunniella ja järjestää itselleni pitkin vuotta pieniä kivoja juttuja. Kesällä ne ovat matkustelua tai risteilyjä tai kotimaanreissuja, syksylle on varattuna esimerkiksi teatteri ja työväenopiston kokkauskurssi yhdessä poikaystäväni kanssa 🙂
Paljon kivaa teilläkin tiedossa syksylle, nautitaan nyt tästä!<3
Ida Kotona kuapungissa -blogista

Vastaa
iidaafel 5.9.2019 - 17:07

Se piristää kyllä heti, kun vuoden ympäri on kaikkea mukavaa! Ja siis teidän tulevat jutut kuulostaa ihanilta, erityisesti kokkauskurssi! Nautitaan <3

Vastaa
Valoa 4.9.2019 - 22:00

Onpa ihanat kuvat tässä postauksessa! Kaunis nainen kauniissa mekossa ja maisemassa. 😊 Olin joskus aiemmin vieraillut blogissasi mutta vasta nyt olen alkanut aktiivisemmin seuraamaan. Blogistasi huokuu ihana aitous ja lämpö,on ilo lukea kuulumisiasi!

Vastaa
iidaafel 5.9.2019 - 17:07

Voi kiitos aivan ihanasta kommentista ja palautteesta!

Vastaa
minnea 5.9.2019 - 08:36

Niin ihanat kuvat! Minäkin olen miettinyt, että miten tästä syksystä saisi itselle helpomman ja vähemmän raskaan. Tunnistan nimittäin jo nyt sen vähenevän valon vaikutuksen omaan mielialaan.

Ihanaa syyskuuta ja syksyä <3

Vastaa
iidaafel 5.9.2019 - 17:08

Voi kiitos! Ja sama, valo vaikuttaa minuun aivan todella suuresti ja se jännittää, että miten taas jaksaa, vaikka ainahan sitä jotenkin päin pärjää! Voimia syksyyn <3

Vastaa
Only me! 5.9.2019 - 17:51

Ihanaa reissua! Matkat ovat niin mukavia. Yritän etsiä sun postausta Eemin leluista. Soijakynät (oikea sana🤔) on teillä. En vaan nyt löydä. Häipyvätkö ne tietyn ajan kuluttua???

Vastaa
iidaafel 5.9.2019 - 21:13

Soijakynistä en ole kirjoittanut, mutta kehittävistä leluista kyllä!

https://iidanmatkassa.fi/kehittavia-leluja-alle-1-vuotiaalle/

Vastaa

kommentoi postausta