Home » Miten pukeutua ulkoiluun?

Miten pukeutua ulkoiluun?

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ WEEKENBEE

Olen niin iloinen päästessäni tekemään yhteistyötä Weekendbeen kanssa. Weekendbee on kotimainen verkkokauppa, joka myy vastuullisia urheilu- ja ulkoiluvaatteita.  Vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatebrändit on koottu yhden verkkokaupan alle, joka helpottaa kuluttajaa löytämään parempia tuotteita entistä helpommin. Weekendbee on asettanut vastuullisuuskriteerit myymilleen brändeille, jotka voit katsoa ne tästä. On aivan mahtavaa, että vastuullisten ostosten tekeminen helpottuu ja yritysten toiminta on koko ajan läpinäkyvämpää.

Minulla itselläni on Devold merinovillakerrasto, Patagonian ulkovaatteet ja Patagonian kevytuntuvatakki. Kyseisillä vaatteilla selviää suuren osan vuodesta, kun niitä yhdistelee toisiinsa lämpötilojen mukaan. Olen suuri kerrospukeutumisen ystävä. Minusta parasta on omistaa vähän ulkovaatteita, joita voi yhdistellä toisiinsa ja sitä kautta saada sopivia kokonaisuuksia eri vuodenaikoihin. Kerroksia voi aina tarpeen mukaan myös lisätä tai vähentää ulkoilun aikana.

Itselleni on tärkeää panostaa ulkoiluvaatteisiin, sillä hyvillä vaatteilla ulkoilukin on oikeasti niin paljon mukavampaa! Muistan todella monet kerrat urani alkuaikoina varhaiskasvatuksessa palelleeni ulkona. Muistan ajatelleeni, etten pidä ulkoilusta. Muistan ajatelleeni, että työni inhottavin osuus on se ulkoilu. Olen myös monet kerrat äitinä ajatellut, että voi ei, taas pitää mennä ulkoilemaan ja vielä sateella! Olen päiväkotiuran ja äitiyden myötä todennut, että merinokerrastoon ja kuorivaatteisiin kannattaa panostaa. Kun ne löytyy, niin pärjää loistavasti ja ulkoilustakin pitää paljon enemmän. 

Talvella puen päälleni merinokerraston, kuorihousut ja pitkän untuvatakin asusteineen. Minulla ei ole erikseen toppahousuja, vaan käytän kuorihousuja ympäri vuoden ja ne riittävät ominaisuuksien puolesta minun ulkoilutarpeisiin. Pitkä takki suojaa hyvin jalkoja ja monesti ulkoillessa liikkuu sen verran, että toppahousuilla olisi jopa kuuma. Merinokerrasto suoraan ihoa vasten pitää lämpimänä ja kuivana, sillä merinovilla imee kosteutta itseensä, jota esim. hikoillessa syntyy.

Pienillä pakkasilla siinä kevät-talvella ja loppusyksystä, puen päälleni  merinokerraston, kuorihousut, kevytuntuvatakin ja untuvatakin päälle kuoritakin. Untuvatakki toimii välikerroksena ilmoilla, jolloin ei tarkene pelkällä kuoritakilla. Yhdistelmä on todella toimiva myös silloin, kun lähtee kävelylle, luistelemaan, hiihtämään tai pulkkamäkeen talvella. Ilmojen lämmetessä tai kuumuuden yllättäessä kevytuntuvatakin voi jättää välistä pois. Merinokerrasto ja kuorivaatteet ovat loistava kombo sään ollessa jo plussan puolella. Ne ovat hyvä yhdistelmä suuren osan vuodesta.

Lämpimillä ilmoilla riittää pelkät kuorivaatteet. Kesällä voi riittää pelkkä kuoritakki. Kuorivaatteet pitävät vettä, jolloin ei tarvitse sadetakkia erikseen. Kuorivaatteet ovat myös tuulenpitäviä ja  suojaavat viimalta. Sään ollessa plussalla, pidän kuorivaatteiden alla päivävaatteita tai urheiluvaatteita, riippuen ulkoilun tarkoituksesta.

Devoid on norjalainen brändi ja heidän tuotteensa valmistetaan Liettuassa. Minulla on paidasta että housuista koko L. Kerrasto saa olla ihonmyötäinen, sillä sen kuuluu olla ihoa vasten. Minä pidän kovilla pakkasilla aina merinokerrastoa normaalien päivävaatteiden alla tai oloasuna kotoillessa. Se onkin todella monikäyttöinen ja ulkoillessa aivan ehdoton. Merinokerrastoon kannattaa satsata ja se kyllä kestääkin vuosia, kun sitä hoitaa oikein.

Patagonia on amerikkalainen tuotemerkki. Perustaja Yvon Chouinard perusti Patagonian omiin tarpeisiinsa valmistamaan varusteita vuorikiipeilyyn. Patagonia on valmistanut ulkovaatteita lähes 50 vuotta ja heidän vaatteensa on tehty kestämään. Vaatteen ostamalla, ostat aikaa. Yrityksen ajatuksena on tehdä niin laadukkaita vaatteita, ettei kuluttajan tarvitse ostaa usein.

Minulla on Down Sweater untuvatakista koko L ja takki on sävyltään Sunset Orange. Ja se on aivan ihana! Väri on aivan minua ja toimii todella kivasti sinisen kuoritakin kanssa. Todellinen väripilkku! Untuvatakki on lämpöinen ja hengittävä. Se on tuultapitävä ja toimii kuoritakin kanssa niin sateella kuin viileämmillä ilmoilla.Takki on valmistettu 100% kierrätetystä polyesteristasekä eettisestä Advanced Global Traceable untuvasta.

Patagonian Torrentshell ulkotakki on 100% kierrätettyä nylonia. Takki on vedenkestävä ja hengittävä, eli se pitää kuivana myös sadesäällä. Takissa on huppu, taskut, säädettävä helma ja kiristettävät hihansuut. Minulla on takista sävy Bayou Blue ja se on aivan ihana, sellainen kunnon sininen tohosteväri! Ulkohousuni ovat myös Patagonia Torrentshell -merkkiset ja valmistettu 100% kierrätetystä nylonista. Housuissa on vetoketjulliset taskut ja kiristettävät lahkeet. Takin tavoin housut ovat myös vedenpitävät. Mitoitus on reiluhko. Minulla on molemmat kokoa XL. Halusin, että kuorivaatteiden alle mahtuu riittävästi välikerroksia ja siksi valitsin reilumman koon. Lisäksi haluan vaatteissa olevan tilaa liikkua kunnolla, ne ei saa kiristää tai puristaa mistään. Vaatteeseen jäävä ilmatila myös pitää lämpimänä.

Jos et tiedä mikä koko sinun kannattaisi valita, laita ihmeessä sähköpostia [email protected] ja asiakaspalvelu auttaa tosi mielellään. Ulkotakkiin ja -housuihin on tulossa täydennystä kokoihin, eli jos juuri nyt ei ole kokoasi saatavilla, kannattaa tilata sähköpostiilmoitus oman koon saapumisesta Weekendbee-verkkokauppaan.

Uudet ulkoiluvaatteet kyllä innostavat ulkoilemaan! Olen aivan ihastunut Patagonian kuoritakkiin ja -housuihin. Minulla ei ole koskaan ollut näin hyviä ulkovaatteita. Tiedän jo nyt, että tulen käyttämään näitä kauan. Ne ovat simppeleitä ja ajattomia, kestäviä ja laadukkaita. Niissä liikkuminen helppoa ja miellyttävää. Kyllä vaatteilla vain on väliä!

-Iida

KUVAT: Sipriina Saari

10 kommenttia

Petra Emma 13.2.2021 - 12:31

Hei onpa kiva verkkokauppa! 😍 Super hyvä yhteistyö, tilaukseen menee uudet kuorihousut, edelliset käytin puhki 🙈

Vastaa
iidaafel 13.2.2021 - 15:07

Hei kiitos tosi paljon!! Mahtavaa, siis oon itekkin fiiliksissä tästä yhteistyöstä ja kuorihousut on niin hyvät🤩🤩

Vastaa
laulauuu 13.2.2021 - 15:12

Oon tilannu Weekendbeeltä ihania treenivaatteita, tosi hyvä palvelu ja jotenkin symppis meininki. 🙂

Vastaa
iidaafel 13.2.2021 - 16:14

Onpa kiva kuulla, sama fiilis kyllä!

Vastaa
Emzzzyy 13.2.2021 - 15:34

Onpas mielenkiintoinen kauppa! 😊 Haluaisin ostoksissa painottaa enemmän vastuullisuutta, mutta sen selvittäminen jää helposti itseltä tekemättä, niin tämä kuulostaa hyvältä että kaupan valikoima on jo valmiiksi rajattu vastuullisiin.

Vastaa
iidaafel 13.2.2021 - 16:15

No sepä just! Kiva että tehdään helpommaksi, eikä kaikkea tarvitse kaikkea selvittää itse.

Vastaa
AnnikaMi 13.2.2021 - 21:27

Hyvältä näyttää ja vaikuttaa vaatteet, ja kiva postaus! Mä olen lasten myötä panostanut omiin(kin) ulkovaatteisiin ihan eri lailla.Ostin kaksi vuotta sitten aikuisikäni ensimmäiset toppahousut, ne on räiskyvän pinkit ja olen niin onnellinen hankinnasta joka kerta kun laitan ne päälle. Mä tykkään sen verran paljon kahlata/möyriä/istua/laskea lumessa että toppahousut tuntuu just hyvältä, ei-niin-kovin-kylmällä ilmalla sit vaan ohuemman takin kanssa.

Vastaa
iidaafel 13.2.2021 - 22:10

Joo kyllä, hyvät ulkovaatteet tekee ulkoilusta niin paljon kivempaa, voi heittäytyä lumeen ja mennä lasten perässä!

Vastaa
Kirsikkaruusu 15.2.2021 - 11:44

Siis tää postaus niin kolahti! Aloitin työt varhaiskasvatuksen puolella viime elokuussa ja ulkoilut on tuntuneet ahdistavalta, kun palelen herkästi ja sitten miettinyt että mitä vetää päälle.. Myös kun kiloja on tullut lisää, ja mieli ei ole pystynyt mukana, on ollut ahdistava ajatus pukea lisää vaatetta ylle ja topata monta kerrosta mutta tää sun postaus innosti katsomaan että jos vielä antaisi uusille, paremmille ulkoiluvaatteille mahdollisuuden

Vastaa
iidaafel 15.2.2021 - 18:59

Kiitos! Tiedän ton tunteen kyllä ja tuntuu tosi inhottavalta vaihdella vaatteita tai olla sisällä niin, että merinovaatteet on päivävaatteiden alla. Mutta jos vain jaksaa vaihtaa tai pukea ne sinne alle, niin kannattaa! Ja jos palelee kovasti niin toppahousut on varmasti paras valinta pitkän untuvatakin parina. Ja nyt onkin ollut tänä talvena ns. luminen kunnon talvi.

Vastaa

kommentoi postausta