Home » Miten sinä oikeesti voit?

Miten sinä oikeesti voit?

by Iida Åfeldt

Miten voit? Mitä sinulle todella kuuluu? Välillä sitä on hyvä pysähtyä miettimään mitä itselle todella kuuluu.

IMG_7192.JPG

Usein kohtaan päivän mittaan ihmisiä, jotka kysyvät minulta mitä minulle kuuluu. Sinäkin saatat kuulla tämän kysymyksen päivän aikana. Usein kuulen sen töissä ohi mennen käytävällä tai tuttuun törmätessä. Sen kysyminen on kohteliasta ja sellaisessa tilanteessa vain kuuluu vastata “hyvää”, vaikkei se olisi edes totuus. Etukäteen jo tiedän, että kysymykseen ei tässä kohtaa ole tarkoitettu vastattavan. Sen esittäjällä ei ole sitä tarvittavaa aikaa ja halua jäädä todella kuuntelemaan mitä oikeasti kuuluu.   Mutta miten mukavalta tuntuu, kun joku todella antaa sinulle omasta ajastaan, osoittaa sinua kohtaan suurta kiinnostusta, halua kuunnella juuri sinua ja kysyy miten oikeasti voit. Usein sitä oikein hämmästyy sellaisesta kysymyksestä. Se kysymys usein täyttää luottamuksella kunnioituksella ja kiitollisuudella. Upeaa, että saat tulla kohdatuksi, kuunnelluksi ja sinun hyvinvoinnistasi välitetään. Olet tärkeä ja arvokas. Kysyjä haluaa kuulla sinusta, haluaa kuunnella ja ottaa vastauksesi vastaan ja hänellä on siihen aikaa. Kysyjä tekee sinun olosi hyväksi, sinusta välitetään, sinun hyvinvointi on tärkeää. Sinä olet tärkeä ja sinun kuulumisesi ovat tärkeät. Kohtaamisesta tulee hyvä, lämmin ja välittävä olo. Usein myös kiitollinen olo siitä, että kysyjä haluaa antaa omasta ajastaan sinulle. Toisen kuunteleminen oikeasti ei ole aivan helppo tehtävä, eikä suju ilman läsnä oloa. Ohimennen kysyttäessä samaa tunnesidettä ja läsnäolon vaikutusta ei synny, sen takia vastauskin on usein “ihan hyvää”, koska kysyjä ei ole läsnä.

nHqNtny.jpgPzGG6nq.jpg

Ehkä tänään maanantaina sinä voisit käyttää aikaasi ja olla läsnä, esittää kysymyksen “miten voit” jollekin kohtaamallesi ihmiselle ja kuunnella hänen vastauksensa. Se voi olla jollekin ainut oikea ja todellinen kohtaaminen. Se voi olla ensikertaista, joku todella pysähtyy kuuntelemaan ja osoittaa kiinnostuksensa. Tee hetkestä arvokas. Sinusta tuntuu hyvältä, kun sinun kuulumisiasi aidosti kysytään, kysy sinä vuorostasi!

Mieti tilannetta, jossa kukaan ei kysyisi sinulta mitään. Pelkkä ajatus saa yksinäiseksi. Kukaan ei välitä. Heitä on varmasti. Sinä voit välittää ja olla levittämässä hyvää, kuunnella hetken ja sillä tavalla vaikuttaa toisen päivään merkittävästi.

Vastaanottavaista viikon alkua, nauti tulevasta viikosta!

-Iida

6j15hZQ.jpg

kommentoi postausta