Home » MUUTTO

MUUTTO

by Iida Åfeldt

DSC_0952.JPG

DSC_0907.JPG

Muutto. Muutin taas. Todella toivon, ettei ihan hetkeen tarvitse muuttaa mihinkään, sillä melko monta kertaa olen jo ehtinyt sitäkin tehdä. Tosin tämä muutto oli todella helppo. Asunto osui kohdalle yllättäen, enkä edes ollut suunnitellut muuttoa. En omistanut muuta kuin blenderin ja vaaleanpunaisen kahvinkeittimen. Joten tavaraa ei tarvinnut pakata ja purkaa. 

Ihanan tästä muutosta teki sen, että se yhdisti perheenjäsenet, sukulaiset, ystävät. Moni on ollut suureksi avuksi, auttanut omien voimiensa mukaan. Sain ystävän apua kuljetukseen, isovanhemmat ostivat pesukoneen, matto tuli lahjoituksena, lamppu äidiltä..

Osa käytettyä ja osa uutena ostettua, mutta kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa ja muodostaneet kodin. Sopivan pienen ja viihtyisän kodin. Kaikista asumistani kodeista, tämä tuntuu tällä hetkellä ihan parhaalta. Koti kuvastaa minua tällä hetkellä. Moni harmitteli, kun tulin vuosi sitten myyneeksi kaiken, mutta en olisi kyllä halunnut niistä tavaroista mitään. On ollut mukava luoda uutta. 

DSC_0914.JPG

DSC_0928.JPG

Tulin myös oppineeksi, että minusta ei tee mitenkään parempaa se onko asunto suuri, kauniilla tavaroilla täytetty ja keskustan hyvällä alueella. Paremmalta tuntuu nyt kodikkuus ja turvallisuus, jota pieni asunto luo. Lisäksi liikkumatila tuntuu arvokkaalta, ihanaa, kun on luontoa, eikä ulko-oven edessä kulje raitiovaunut. Tärkeänpää on, että tuntuu hyvältä ja viihtyy, kuin jos vain ulkoisesti näyttää hyvältä. Toisten ihailulla ei hirveästi mitään tee, jos ei viihdy omassa kodissaan. 

Tulin oppineeksi monta muutakin asiaa muutosta. Muutot ovat aina aika stressavia, vievät aikaa ja rahaa. Hermot ovat usein kireällä ja moni asia voi mennä pieleen. Tuskimpa kukaan muutoista ihan hirveästi tykkää. Siinä mielessä luulisi, että muuttoni oli miellyttävä ja helppo, kun en omistanut mitään, mutta menetin hermoni silti monesti. Ja jouduin taas kohtaamaan luonteeni heukkoudet, kaikki piti saada heti ja odotella ei voi. Täytin siis asunnon kalustepakkauksilla ja tavaroilla. Alkaessani kasata kaikkea ja järjestellä tavaroita, huomasin, että olisi ehkä kannattanut toimia rauhassa. Ensin sänky ei mennyt haluamallani tavalla alkoviin, alkovi oli 199cm ja sänky 204cm pitkä. Seinätilaa ei sen takia ollut niin paljoa sohvalle ja telkkari ei sen takia mahtunut haluamalleni paikalle ja raivosin. Siis miksi en mitannut mitään ennen ostoksille menoa? Puhumattakaan sitten lampuista, hyllyistä ja pesukoneen liittämisestä. Toisaalta päättävän luonteeni takia, kaikki oli viikossa valmista. 

DSC_0936.JPG

DSC_0942.JPG

Tällä hetkellä asunnossa vallitsevat valkoinen, harmaa ja musta. Näihin sävyihin on helppo luoda väriä vaihtamalla tekstiilejä. Näinkin jo aivan ihania kukkatyynyjä Pentikillä, näitä on pakko saada kevääksi! Tykkään kyllä muuttaa sisustusta vuodenaikojen mukaan. Tässä asunnossa ei nyt paljoa järjestystä vaihdeta, mutta tekstiilejä ja pientavaroita kyllä. 

DSC_0944.JPG

-Iida

 

2 kommenttia

JanikaHa 17.1.2017 - 06:35

Kaunis koti.

Vastaa
Iidaafel 22.1.2017 - 18:48

Kiitos Janika!

Vastaa

kommentoi postausta