Home » Näitä et minusta tiennyt

Näitä et minusta tiennyt

by Iida Åfeldt

1. Teen sudokuita ja rakastan niitä. Muistan aloittaneeni sudokut yläasteella ja siitä lähtien ne ovat olleet elämässäni. Muutenkin rakastan numeroita, muistan numeroita ja lukuja todella hyvin, kuten puhelinnumeroita ja syntymäpäiviä. Matematiikka oli lukiossa suuri rakkauteni. Harmittaa, etten luottanut osaamiseeni, sillä opiskelin lyhyttä matikkaa. Sain siitä L:n. Olisin varmasti pärjännyt pitkässäkin, sillä yläasteella lähes kaikki kurssit oli kymppejä.

2. Olen hissahullu. Rakastan historiaa, kaikkia tarinoita menneestä. Luen mielelläni historiaan sijoittuvia romaaneja ja katson pääasiassa vain historiaan sijoittuvia elokuvia ja sarjoja. Erityisesti Kreikan mytologia ja 2. maailmansota ovat jostain syystä kiinnostaneet. Elokuva, jonka olen katsonut satoja kertoja on Troija. Ystäväni kanssa aina hypättiin kohtaan, jossa Brad Pittin näyttelemä Akilles rakastelee Polydoran kanssa. Ja tämä vain siksi, että nähtiin Brad Pitt alasti. Taisi olla enemmän minun ideani kuin kaverini. Tosin olemme edelleen kavereita!

3. Todellinen teinirakkauteni on ollut Daniel Radcliffe ja Harry Potter. Kaikki alkoi, kun elokuva Harry Potter ja Azkabanin vanki näki päivänvalon. Siinä Daniel Radcliffe oli kasvanut lapsesta teiniksi ja oli minusta niin komea. Alkoi hirveä fanitus, kirjat, leffat ja kaikki lehtileikkeet keräiltiin. Leikkaisin jokaisen uutisen ja kuvan lehdistä talteen. Koulun jälkeen menin kauppaan vilkuilemaan lehtiä, jos niissä vilahti Daniel, niin ostin lehden. Lähetin myös sähköpostia eri lehtiin, jos olin missannut jonkun numeron ja usein sain vanhoja lehtiä ilmaiseksi!

t5oGua0.jpg4. Minulla on tatuointi. Otin sen vuonna 2015, jolloin tuli kyllä tehtyä kaikkea päätöntä ihan urakalla. Oli niin kova tarve etsiä ja löytää itseään. Nyt Minni-hiiri koristaa vasenta nilkkaani.

5. Jätän takkini yleensä lattialle. Olen tehnyt tätä niin kauan kuin muistan ja teen edelleen. Se on niin raskas laittaa henkariin! Joskus alkuun syynä oli se, että koulusta tullessa minulla oli niin kova pissahätä, että riisuin takin ja juoksin vessan. Unohdin mennä nostamaan sen myöhemmin. Sittemmin olen huomannut sen olevan kätevä tapa ja perustellut sitä itselleni sanoin “lähden kohta kuitenkin jonnekin”. Eli takki on helpompi ottaa lattialta päälle, kuin henkarista.

tZ4uX7B.jpg6. Lukion jälkeen halusin opiskelemaan Suomen poliittista historiaa. Olen aina seurannut politiikkaa ja ollut kiinnostunut yhteiskunnasta. Mutkan kautta päädyinkin hakemaan luokanopettajaksi ja kirjoitin hakupapereihin, että olen kiinnostunut politiikasta. Haastattalussa minulta kysyttiin mitä olen mieltä alan poliittisesta keskustelusta. Olin suu pyöreenä, sillä eihän minulla ollut mitään käsitystä kasvatustieteitä koskevasta keskustelusta. En päässyt opiskelemaan.

7. Olen seurustellut italialaisen miehen kanssa ja viettänyt Italiassa niin paljon aikaa, että opin kielen osaamatta alkuun sanaakaan. Tosin nyt ei ole tullut kieltä käytettyä muutamaan vuoteen, mutta yritän katsoa paljon italialaisia sarjoja. Tuolloin opin mikä merkitys on oliiviöljyn laadulla ja sen takia olen hyvin valikoiva.

8. Rakastan balettia, käyn ainakin kerran vuodessa katsomassa kansallisbalettia. Muutenkin tanssi on ihanaa katsottavaa ja näytin muutenkin kulttuurista ja taiteesta esteetikkona. Minä olen koko lapsuuteni harrastanut taiteita, näyttelemista, maalaamista, piirtämistä ja tanssia. Maalaamisen ja piirtämisen haluaisin löytää taas, enkä sanoa, että ei ole aikaa. Pidän muutenkin käsitöistä ja käsin tekemisestä, olen sellainen askartelijaluonne.

9. Minulla on koira. Ostin koiran 18-vuotiaana, kun asuin vielä äidilläni. Olin kuullut, että chihuahuat nukkuvat ihan omistajassaan kiinni, jos heidät sänkyyn päästää ja halusin ehdottomasti jonkun viereeni käpertymään. Niinpä pelastin yhden yksilön, joka oli jäänyt kippurahäntänsä takia ilman kotia.

-Iida

2 kommenttia

Alma T 16.11.2018 - 14:43

Uuuh Daniel on kyllä edelleenkin aika <3

Oon joskus nähnyt unta, että seurustelin Harry Potterin kanssa. Se oli ihanaa. Paljon hauskempaa kuin ne unet, joissa olen ITSE Harry (jälkimmäinen on jostain syytä mulla toistuva uni, vaikken ole katsonut elokuvia tai lukenut kirjoja vuosiin).

Vastaa
Iidaafel 17.11.2018 - 08:52

Samaa mieltä, kelpaisi kyllä edelleen! En laittaisi vastaan hahah 😀 Mäkin oon nähnyt monet vastaavat unet <3

Vastaa

kommentoi postausta