Home » Nämä aion tehdä ennen kuin täytän 30

Nämä aion tehdä ennen kuin täytän 30

by Iida Åfeldt

Yöpyä St. George -hotellissa

Tämän haluan aivan ehdottomasti toteuttaa ennen kuin täytän kolmekymmentä. En malta odottaa tämän haaveen toteutumista, sillä se on kuumotellut mieltäni jo useamman vuoden. Olen haaveillut yöstä hotelli St. Georgessa, rentouttavasta hetkestä hotellin uima-altaalla ja herkkullisesta aamupalasta. Huoneen hinta vaan on ollut toteutumista lykkäävä asia. Tuntuuhan se aika hurjalta laittaa 300€ siihen, että käy yhden yön hotellissa! Toisaalta mihin se raha pitäisi laittaa, jos ei oman haaveen toteutumiseen!

Käydä hieronnassa SÄÄNNÖLLISESTI

Olen käynyt hieronnassa viimeksi raskaana vuonna 2018! Ennen kävin todella säännöllisesti hierojalla. Se oli osa arkeani, osa itsestä huolehtimista. Haluaisin sen olevan sitä edelleen. Niska-hartia-seutu on tosi pahassa jumissa ja aiheuttaa välillä päänsärkyjä. Olen tehnyt tämän asian eteen onneksi jo jotain, sillä kaksi hierontaa on jo merkittynä kalenteriin.

Mennä ilmajooga-tunnille

Ennen lapsen saamista harrastin aktiivisesti vapaa-ajalla. Lapsen myötä monet jutut jäivät. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut kaivata jotain “omaa”. Ilmajooga on pitkään ollut mielessäni. Ilmajoogapaikat ovat kuitenkin harvassa enkä halua matkata Helsinkiin asti harrastamaan. Nyt löysin Hyvinkäältä Volare -studion, jossa on ilmajoogaa. Nyt vain pitäisi mennä, eikä jahkailla!

Neuloa neuletakki

Tartuin tämän vuoden alussa ensi kertaa puikkoihin sitten yläasteen! Olin hämmästynyt, että osasin! Se veikin ihan mukanaan. Tosin tein vain pipoja, kaulureita ja villasukkia. Kesällä en tehnyt yhtään mitään, mutta syksyn tultua on neulominen taas kiinnostanut. Ystäväni Laura on taitava neulomaan ja hänen käsissään syntyy mitä kauneimpia juttuja! Hän on tehnyt itselleen niin kauniita neuletakkeja, että haluan itsekin!

Viettää vapaa viikonloppu

En ole lapsen elämän aikana ollut yksin kokonaista viikonloppua. En ole kokenut oikeastaan tarvettakaan, yksi yö silloin tällöin ollut ihan riittävä. Kuitenkin välillä tulee haaveiltua kokonaisesta vapaasta viikonlopusta, jolloin voisi käydä ulkona, katsoa leffoja, valvoa, nukkua pitkään, neuloa, kaivaa ompelukoneen esiin, ottaa päiväunet, kölliä, syödä omissa oloissa… no loputon lista! Erityisesti tämä haave nostaa merkitystään, jos tulen olemaan raskaana ennen kuin täytän kolmekymmentä. Ennen mahdollista vauvaa vapaa viikonloppu olisi kyllä tärkeä järjestää.

Opetalla menemään ajoissa nukkumaan

En tiedä voiko tätä enää 29-vuotiaana oppia? Toisaalta, jos aikoo opetella, niin on varmaan viimeinen hetki tarttua tähän haasteeseen! Joka päivä sama juttu, valvon illalla liian myöhään ja aamulla herään valmiiksi väsyneenä. Lupaan, että tulevana iltana menen kymmeneltä sänkyyn. Illalla omat puuhastelut vievät taas mukanaan ja huomaamatta nukkumaanmenoaika on mennyt reilusti ohitse. Yöunet olisi kuitenkin minun itseni kannalta asia, johon pitäisi panostaa ja johon haluan muutosta.

Nauttia kulttuurikohteista

En ole käynyt teatterissa aikoihin saati museoissa! Osaksi voi syyttää tästä lapsen syntymää ja osaksi koronaa. Ennen kävin usein teatterissa, oopperassa, baletissa, näyttelyissä, konserteissa, keikoilla ja elokuvissa. Suunnittelin, että voisin tämän vuoden aikana noin kerran kuukaudessa pyrkiä käymään jossain kulttuurikohteessa. Marraskuulle on lippu Oopperan kummitukseen ja joulukuussa odottaa Kinky Boots! Eli alku ainakin on lupaava!

Lukea, kuunnella ja katsoa

Luen aivan liian vähän kirjoja. Haluaisin lukea enemmän tai vaikka kuunnella kirjoja. Haluaisin katsoa enemmän elokuvia, dokkareita ja seurata ylipäätään ajankohtaisia ohjelmia. Haluan lukea enemmän ammattikirjallisuutta ja oppia uutta.

Reissu ystävän kanssa

Haluan lähteä ensi kesänä reissuun perheen ja ystävän kanssa. Suunnitelmissa on ajella länsirannikkoa ja tehdä pieni roadtrip. Ainakin Hanko, Tammisaari, Matildedal, Naantali, Rauma, Pori ja ehkä Vaasa! Tai ihan sama mihin mennä, ei se määränpää, vaan se matka!

Järjestää juhlat

Aion ehdottomasti järjestää kolmekymppiset.Onhan kolmekymppiset vähän erityisempi syntymäpäivä. Ystävien kanssa juuri puhuttiin, että järjestetään kunnon bailut. Kaikkien menneidenkin vuosien edestä! Alustavasti mietin Hyvinkään Svetsiä juhlapaikaksi. Lähimmät ystävät sinne viettämään ihana ilta yhdessä! Sukulaiset voin sitten kestittää kotona kakkukahvein.

 

13 kommenttia

Gemma 1.11.2021 - 14:57

Moikka! Pakko kysyä, toivottavasti ei ole liian suorasukaista – mutta toivotko/odotatko, että saisit tuon hotelliyöpymisen ilmaiseksi blogin kautta? Olen kiinnittänyt huomiota kun olet siitä ainakin muutamaan otteeseen vastaavasti maininnut, ja jotenkin ainakin itselleni välittyy fiilis että odotat hotellin tarttuvan toiveeseen näkyvyyttä vastaan. Vai mitä tavoittelet sillä, että tuot noin spesifin toiveen useampaan otteeseen esiin, sen sijaan että vain itse toteuttaisit sen?

Vastaa
iidaafel 1.11.2021 - 20:09

En odota saavani yötä ilmaiseksi, tämän postauksen idea vain oli tuoda spesifejä juttuja esiin😌 olen tätä joskus kysynyt hotelliketjusta, johon hotelli kuuluu. He voisit tarjota alennusta mainosta vastaan ja siihen en ole suostunut. Mielummin maksan kokonaan itse ja olen täysin lomalla ja vapaa päivittämisestä/kuvaamisesta. Kesäkuussa ihan maksua vastaan yövyin hotelli Havenissa ja se oli tosi ihana. Elokuussa tuli yövyttyä maksavana asiakkaana myös Hotel Lillanissa. Ei vain ole ollut sopivaa hetkeä st georgelle. Ja toki raha vaikuttaa, huone on 300-400€+kaikki muu. Alkuun ajattelin, että olisi kiva mennä kaverin kanssa ja jakaa kulut. Se on sitten vaan jäänyt/siirtynyt.

Mikään hotelliyö ei myöskään ole ilmainen vaan ilmoitetaan verottajalle ja on osa tuloa, josta maksetaan veroa.

En itse näe pahaa, vaikka saisi hotelliyön “ilmaiseksi”, sillä oli sitä missä tahansa paikassa, viestejä tulee todella paljon. “Mikä paikka toi on, mitä toi maksaa, voitko kuvata aamupalan, olis kiva nähdä miten vegaanit on huomioitu, saako tuolla matkasänkyjä….” jne. Kuitenkin pelkkähuonekorvaus ei kata työmäärää. Olen yöpynyt yhteistyönä muutamasti ja saanut “ilmaisen” huoneen lisäksi rahapalkkion.

Vastaa
Lottan 1.11.2021 - 19:36

Ihania toiveita! Täällä yksi juuri 31v täyttänyt 3v lapsen yksinhuoltaja joka vietti kooooko viikonlopun yksin! Suosittelen 😀 listalla oli balettia, kaveri yökylässä, baaria, hieronta, kampaaja ja pienet synttärit! Eilen sunnuntaina nukuin yhteen ja sit vielä iltapäivällä tunnin päikkärit 😀 taas jaksaa olla hyvä äiti ja ihminen. Noin kuukauden ainakin! Ymmärrän että kaikilla on tietty eri voimavarat, mutta itse kaipaan tällaisia viikonloppuja kerran kuukauteen tai kahteen että pysyn järjissäni. Olisin ihan SUPER ihminen jos olisi vapaa pe-su kerran kahdessa kuussa ja sitten kerran viikossa sais nukkua 12 asti. Ai että olisin upea sitten.

Vastaa
iidaafel 1.11.2021 - 20:12

Hei vau!!! Aivan ihanaa! Kuulostaa superilta! Oma haave kyllä olis saada säännöllisesti viikonloppu vapaaksi. Toistaiseksi ei ole oikein mahdollisuutta tähän ellei palkkaisi hoitoa tai löytäisi tukiperheen tms.

Vastaa
Lottana 17.11.2021 - 09:35

Vastaan myöhässä 🙂 Joo, olen onnekas että mulla on äiti ja täti jotka ottavat välillä yökylään ja onkohan nyt ollut kolmisen kertaa että lapsi on kaksi yötä poissa. Siinä ehtii kyllä relata. Toivottavasti onnistuisi sultakin pian <3

Vastaa
iidaafel 18.11.2021 - 01:29

Ihanaa<3<3

Vastaa
villasukat 1.11.2021 - 20:00

Moi Iida!

Miten sun on käynyt sen hyvin startanneen kirja per kuukausi jutun kanssa? Sitä oli mukava lukea.

Vastaa
iidaafel 1.11.2021 - 20:14

No huonosti!! Se tosiaan alkoi niin hyvin ja sain neljä kirjaa luettua. Nyt tässä tuskailen, että saisinkohan vielä kaksi luettua, että olisi edes puoliksi tavoite täytetty😅

Vastaa
Anonymous 2.11.2021 - 11:07

Miksi lähes jokaisessa kohdassa mainitset että lapsi on este tekemiseen? Tai haluat tehdä eniten sinkkujuttuja vaikka oot äiti?

Vastaa
iidaafel 2.11.2021 - 12:53

Lapsi ei ole este tekemiseen. En kirjoittanut niin. Lapsen myötä vaan moni asia on jäänyt, ne omat jutut. Sillä lapsi on elämässä keskiössä. Ja onhan se totta, että hoidon järjestäminen on aina oma juttunsa enkä halua että lapsi on päiväkotipäivien jälkeen enää muualla hoidossa, tai ei ainakaan useasti. Tämä myös rajaa niitä omia juttuja. Ihan luonnollista, että niitäkin haluaa, esim käydä hieronnassa tai harrastuksessa. Tuskin ovat vain “sinkkujuttuja”. Äitiys ei myöskään tarkoita, ettei saisi olla muuta kuin äiti. Saa haluta myös muuta sisältöä elämään.

Vastaa
Äitimutsi 2.11.2021 - 13:25

Kolmas lapsi (vielä vauva) ja kolmas äitiysloma opetti mut vihdoin siihen, että meen ajoissa nukkumaan. Oon vaan niin kuitti iltaisin eikä vauva oikein nuku ilman mua. Kuitenkin syvällä sisälläni asustaa iltavirkku yökukkuja, et nähtäväksi jää, kauanko tämä jatkuu..! 😀

Vastaa
iidaafel 2.11.2021 - 13:45

Hei ihanaa! Mutta niin tunnistan tuon, järki sanoo, että pitäisi mennä ajoissa nukkumaan. Mutta kun ei voi itselleen mitään, yökukkuja on yökukkuja😂

Vastaa
Nadja83 4.11.2021 - 08:54

<3

Vastaa

kommentoi postausta