Home » Newborn kuvia

Newborn kuvia

by Iida Åfeldt

Kävimme ottamassa Eemin ensimmäiset studio-kuvat, kun hän oli kaksi viikkoa. Harmittaa vähän, että hän oli jo kaksi viikkoa vanha, eikä ihan vastasyntynyt. Mutta sairaalassa meni aikansa ja ekat kotipäivät oli sellaista sekasortoa, että olisi pää hajonnut, jos jonnekin olisi pitänyt vielä lähteä! Näidenkin kuvien taustalla oli äitini, jonka otin mukaan. Pelotti niin paljon, että mitä teen yksin studioissa, jos vauva huutaa ja kuvaaja katsoo. Kaikki meni kuitenkin todella hyvin ja lopuksi paikalle tuli vielä koko perheeni, minun siskot ja veljet. Otettiin ihania perhekuvia muistoksi siitä, että Eemi on syntynyt isoon perheeseen ja suuren rakkauden keskelle, jossa ei ole yksin.

Raskausaikana tein vertailua valokuuvajien suhteen. Alkuun vähän mietin, että aika turhaa ja kallista lystiä tuo raskaus- ja vauvakuvaus. Mutta vertailin hintoja ja valokuvaajien tyylejä. Päädyin Studio Cerelliin, koska pidän kuvaajan tyylistä ja hinta oli kohtuullinen. Ja nyt kuvia katsoessa olen todella iloinen, että nuo hetket tuli taltioitua tavalla, joka oli minulle tärkeä. Lisäksi Newborn-kuvauspäivänä minä ja äitini olimme molemmat tarpeettomia. Todella huomasi kuvaajan ammattitaidon vauvojen kuvaajana, sillä hän piti sylissä, siirteli hellästi ja olo oli todella turvallinen ja luottavainen hänen suhteen koko ajan. Alla joitakin kuvia kyseiseltä hetkeltä!

Muutamassa kuvassa näkyy Eemin kasvot vähän paremmin. Moni on kysynyt linjaani näyttää lapsen kasvoja tunnistettavasti blogissa ja sosiaalisen median kanavissa. En haluaisi vetää mitään tiukkaa rajaa. Tilanne on hankala miettiä, sillä lapsi on iso osa elämää ja siinä läsnä. Sitten se on vielä niin mahdottoman söpökin, että tietysti sitä haluaisi ylpeänä äitinä esitellä omaa tekelettään. Kuvat on nykypäivää ja niitä on enemmän kuin koskaan. Ennen ne oli albumeissa kirjahyllyssä ja sukulaisille esiteltiin niitä kahvien kera. Kulttuuri on muuttunut valtavasti. Toisaalta kuvien julkaisussa on kyse myös lapsen oikeuksista ja lapsen turvallisuudesta. Tällä hetkellä olen ajatellut, että valokuvaajan ottamat kuvat, kuten newborn- kuvat tai syntymäpäiväkuvat yms., ovat kuvataidetta ja niiden julkaisemista pidän sopivana. Katsotaan miten asia muotoutuu ja mikä sitten lopulta tuntuu hyvältä.

-Iida

IMG_6976-Edit-mv.jpgIMG_7055-Edit2.jpgIMG_7046-Edit.jpgIMG_9966-Edit.jpgIMG_7285-Edit.jpgIMG_9978-Edit-Edit-MV.jpgIMG_7531-Edit-mv.jpgIMG_7535-Edit.jpgIMG_7896-Edit.jpg

KUVAT: ELINA CERELL / STUDIO CERELL

2 kommenttia

Saranda 21.11.2018 - 05:46

Nää oli jotain niin <3. Aivan uskomattoman taitava kuvaaja yhdistettynä teijän perheen henkeen ja rakkauteen vauvelia kohtaan… Ei löydy sanoja.

Vastaa
Iidaafel 21.11.2018 - 20:04

Kiitos rakas ystäväni <3 mäkin niin tykkään näistä!

Vastaa

kommentoi postausta