Home » nyhtökauraa vol.1

nyhtökauraa vol.1

by Iida Åfeldt

DSC_0050.JPG

Viimein sain nyhtökauraa käsiini. Se on aina kaikkialta loppu, enkä ole jaksanut sen perässä juosta. Nyt törmäsin siihen kaupasta ja ostin heti useamman pakkauksen. Härkistä taas tuntuu olevan todella hyvin ja innostuin siitäkin, ostin heti kerralla kaksi pakettia. Härkiksen kohdalla kävikin niin, että puolen paketin jälkeen vatsani meni aivan sekaisin. Sen jälkeen tajusin kurkata tuoteselostetta, härkis sisältää härkäpapua, herneproteiinia ja ohramallasta, eli aika kova setti herkkävatsaiselle. Nyhtökauran kohdalla kävi vähän samoin, innoissani ostin monta pakkausta ja kotona vasta katsoin mitä se sisältää. Siinähän on myös käytetty härkäpapu- ja herneproteiinia. Tuote ei kuitenkaan aiheuttanut suuria ongelmia, mutta en voi ottaa päivittäiseen käyttöön. Nyhtökaura maistuu todella hyvältä ja mielestäni paremmalle kuin Härkis.

Eilen otin yhden paketeista ja mietin, että mitä tästä kaikesta nyhtökaurasta nyt sitten kokkaa? En tiedä onko muilla tapana villiintyä kaupassa ja ostaa vähän yli tarpeen joitakin tuotteita, kun niitä on saatavilla tai kun ne ovat tarjouksessa, minulla nimittäin on. Paketti kädessä sitten mietin, että mitä tästä sitten valmistetaan, varsinkin, kun olin ostanut tätä niin paljon. Pelkäsin tietysti, että en saa enää koskaan nyhtökauraa käsiini. Menin suoraan Gold&Green -sivustolle ja nappasin tämän riisinuudeli-wokin kokeiluun! Ja oli niin hyvää! Tosin jätin cashewpähkinät laittamatta ja käytin korianterin tilalla persiljaa.

Loistava tuote lihankorvikkeeksi ja kasvissyöjien proteiinin lähteeksi. Hienoa, kun uusia tuotteita syntyy ja juurikin helposti ja nopeasti valmistettavia sellaisia. Ja onhan se vaikea uskoa, että tässä on 32 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti, täysin kilpailykykyinen proteiininlähde lihan kanssa! Onko teillä kokemusta nyhtökaurasta?

DSC_0052.JPG

DSC_0061.JPG

Riisinuudeli-wok nyhtökauralla

2 annosta

(vegaaninen)

 

120g nyhtökauraa (lime-seesami-inkivääri)

100g riisinuudeleita

1 lime

1 chili

herkkusieniä

korianteria/persiljaa (käytin jälkimmäistä itse)

kiinankaalia

cashewpähkinöitä

öljyä

suolaa

 

Pilko sienet ja suikaloi punakaali. Viipaloi myös chili. Raasta limen kuori ja puolita lime tämän jälkeen. Toisen puolen voit pilkkoa koristeeksi lautaselle ja toisen mehun käyttää ruuassa. Laita öljyä pannulle, kuullota siinä sienet ja kiinankaali. Lisää chili ja muutama kourallinen pähkinöitä joukkoon. Laita riisinuudelit veteen kiehumaan paketin ohjeiden mukaan. Muutama minuutti riittänee, jätä mielellään vähän raa’aksi. Kaada nuudeleiden vesi pois ja lisää ne pannulle. Lisää myös nyhtökaura. Sekoittele kaikki sekaisin keskenään varovaisesti. Purista puolikas limen mehu wokkiin, ripottele raastettu limenkuori joukkoon ja pilko päälle korianteria/persiljaa. Tarjoile heti!

DSC_0067.JPG

DSC_0072.JPG

Lisää reseptejä nyhtökaurasta tulossa, kun sitä nyt mulla viimein on!

-Iida

*Finally tried Pulled Oats! It’s oat and bean based protein food. Really great Finninsh innovation. It’s so taisty and ready to eat. It’s no longer hard to cook vegan food and this product has 31 grams of protein in 100 grams! Great alternative to meat. More here.

kommentoi postausta