Home » Onko nää asiat ärsyttäneet sua?

Onko nää asiat ärsyttäneet sua?

by Iida Åfeldt

Koen suurta tarvetta avautua viimeaikaisista ärsytyksistäni. Huomaan, että onnellisimmillani olen kotona ja lähialueen ympyröissä, mutta kun lähden liikkeelle, niin jo alkaa ärsyttää. Mitä enemmän on ihmisiä, sitä enemmän on erilaisia tapoja toimia ja sitä enemmän ärsyttää. Sosiaaliset tilanteet ja vuorovaikutuksessa oleminen ei aina ole helppoa.

Vaunuilla ja rattailla liikkuessa vaan alkaa todella usein ärsyttää. Hissit ovat todellinen ärsytyksen aihe. Näen punaista, kun useammat vaunut jonottaa hissille ja hississä matkustaa kävelytaitoisia ihmisiä. Tai ihmisiä, jotka voisi ihan hyvin mennä liukupostaisiin. Oikeasti ärsyttää vielä enemmän tuplarattailla liikkujien puolesta. Kauppakeskuksissa liikkuminen on sietämätöntä tämän ongelman takia. Hissit vain kulkevat kerrosten väliä, pysähtyvät ehkä kohdalle, jotta voit todeta, ettet mahdu kyytiin. Parhaimmillaan vaunuja on jonoksi. Ja sitten on vielä pyörät!

Itse liikun  junalla ja Helsingissä, Pasilan juna-asemalla, on iso työmaa. Aseman hisseihin mahtuu tasan yhdet vaunut, ne on TODELLA pieniä. Tässä taannoin sain purra hammasta, kun hissiin ryntäsi kasa ihmisiä, jotka tietysti ehtivät junasta ulos ennen vaunuja ja pyöriä. Sitten vaunut ja pyörät asettuivat jonoksi, sillä hissiin mahtui aina vain yksi kerrallaan. Matkalaukulliset tunkivat sitten aina väleihin. Mutta saipa jonotella mukavasti, että raiteelta pääsee ylös kulkusillalle. Kulkusillalta sitten sama homma alaspäin, jotta asemalta pääsee vaihtamaan raidetta tai ylipäätään pois vaunuilla. Kyllä kiristää pinnaa!

Toinen aivan riipivän ärsyttävä tapaus oli junassa matkalla Kuopiosta Helsinkiin. Minulla oli paikka vaunussa numero 4, jossa alhaalla on mm. pyörätuoli- ja vaunupaikat sekä paljon säilytyslokeroita matkatavaroille. Yläkerrassa taas on lasten leikkipaikka, jossa mekin Eemin kanssa istuimme. Olin jättänyt vaunut alas, melko lähelle lattialla olevaa pyörätuolin merkkiä. Se on kohta, joka mieluusti jätetään tyhjäksi sitä tarvitseville. Jos vaunuja on todella paljon, on ne laitettava kasaan matkatavarahyllyyn. Menin yläkertaan tavaroideni kanssa ja istuuduin mukavasti. Pian nainen tuli kiukkuisena kyselemään, että kenen vihreät vaunut ovat hänen paikallaan. Hän oli varannut vaunuilleen paikan numero 37 ja hän halusi vaununsa siihen. Monen mutkan jälkeen ilmeni, että minun vaununi (jotka ovat kyllä harmaat) olivat hänen “paikkansa” tiellä. Hänen vaununsa olisi mahtunut siihen todella hyvin. Nainen puuskutti maksaneensa paikasta ja haluavansa vaununsa juuri siihen. Minua alkoi aivan järkyttävästi ärsyttämään, sillä hän oli varannut pyörätuolipaikan omille vaunuilleen. Ja näin ollen vei jonkun pyörätuolimatkustajan mahdollisuuden ostaa lippu kyseisestä junasta. Juniin ei voi varata vaunuilleen paikkaa, mutta hän ei tätä halunnut ymmärtää. Sen takia itse matkustan usein matkarattailla ja kantorepulla, että kulkupelin saa pieneen tilaan, jos junassa olisikin ihan täyttä vaunujen osalta.

Tässä taannoin olin Eemin kanssa pyörällä liikenteessä. Hän istuu takanani pyöränistuimessa ja meillä molemmilla on tietysti kypärät. Matkalla on lyhyt pätkä, jossa tien kummallakaan puolella ei ole pyörätietä, vaan pelkkä kävelytie molemmilla puolilla. Pyörän kanssa siis pitäisi ajaa autotiellä. Minusta ei kuitenkaan tunnu mukavalta ajaa autojen seassa vauva kyydissä. Ja olen tuon matkan ajanut kävelytiellä, sillä pian siitä alkaa yhdistetty pyörä- ja kävelytie. Pyöräillessäni tuossa kohdin, vastaan käveli keski-ikäinen mies. Lähestyessäni häntä, hän hyppäsi aivan yhtäkkiä pyöräni eteen ja jouduin jarruttamaan äkisti. Hän huusi minulle, että tässä ei saa pyöräillä ja jatkoi matkaa. Jäin aivan sanattomaksi järkytyksestä ja oli pakko katsoa Eemin kuntoa ensin, jonka takia en saanut yhtään mitään sanottua. Tilanne ärsytti aivan suunnattomasti, sillä siitä olisi voinut aiheutua todellinen vaaratilanne. Lisäksi ärsytti, etten saanut yhtään mitään sanottua tilanteessa. Ymmärrän, että hän halusi huomauttaa minun ajavan väärässä paikassa, muttei kenenkään eteen voi hypätä!

Onko sinulla vastaavia ärsytyksiä?

-Iida

42 kommenttia

Emmmilia 30.6.2019 - 19:29

Ehdottomasti noi hissit ja vaunut!! Stokka on varmaa pahin.
Lähijunissa osa istuu pyörä ja vaunupaikoilla mikä toki on ok jos vaunuja ei oo. Joskus käynyt niin että ihmiset jotka istuu siinä ei voi väistää vaan pakko ahdata vaunut oven eteen. Raivostuttavaa….
Mut joo ei tälläsiä asioita tarvinut miettiä ennen lasta ja luulen et osa ihmisistä ei vaan tajua.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:53

Toi on totta! Usein ihmiset tajuaa asian ja joskus sanon asiasta, koska en itsekkään tajunnut kaikkea enne lasta ja en tajua vieläkään kaikkea, koska on mahdotonta aina osata ajatella kaikki liikkujaryhmiä. Mutta saahan sitä ärsyyntyä, välillä vaan ärsyttää!

Vastaa
NooraT 30.6.2019 - 20:30

Kyllä. Ihmiset on persiistä (ei tietty aivan kaikki)… Kerran oon raivopäissäni huutanut että vaunuilla on prioriteetti ja sullonut meidät täyteen hissiin. Ei vaan pystynyt enää! Yksi ihan hiton ärsyttävä juttu on lentokentän melkein ainut vaipanvaihtopiste jota muka kiireiset business ihmiset käyttävät kun ovat niin kiireisiä etteivät voi jonottaa tavisvessaan. Kerran kävi niin etten tästä syystä ehtinyt vaihtaa vauvani vaippaa ennen lentoa. Ei saateri. Kyllä sapettaa. Silloin ei ollut pokkaa konfrontoida. Nyt kyllä olisi.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:51

Tuo on se mikä toimii, joskus on vaan pakko rynniä!

Vastaa
Anniina. 30.6.2019 - 21:12

Ja mua ärsyttää pyöräilevänä lastenvaunut junan pyöräpaikoissa 😁 kun niistä joutuu maksamaanki. No eipä siinä, kyllä ne on aina saatu siirrettyä sivuun. Osa ei tajua et vaunupaikat on oven takana…en ylipäänsä ymmärrä miksi pyörät ja lapset laitetaan samaan myyrävaunuun! Heti vaan tungetaan siihe et jaa täs on kolo…takaa saa sanoa et hei mulla ois pyörä siihe. Pitäs olla isot junavaunut pyörille, sais sinne vaunujaki tuoda. Semmoset ku saksassa esim. Ei noi paikat 3kpl, riitä mihinkää.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:50

No totta! Se on ihme, että kaikki kulkupelit, pyörät, vaunut ja pyörätuolit on myyrävaunussa! Kuka senkin on suunnitellut ? :DD

Vastaa
Bt 30.6.2019 - 21:54

Mun yksi lemppari on kun olin lapsivedet jo pöksyissäkuuden ostoskassin kera astunut juuri täyteen ratikkaan ja kukaan ei tehnyt elettäkään antaakseen paikkaan. Kovaan ääneen sitten sanoin, että voisiko joku antaa paiksn kun olen suht viimeisillään raskaana tässä ja on vähän näitä kassejakin. Nuori nainen hivuttautui pitkin hampain ylös penkistä ja narisi että ehkä hän voi antaa paikan kun hän jää seuraavalla pois. Oi kiiyos uhrauksesta 😂

Vastaa
Vierailija 1.7.2019 - 09:52

Uskon, että monesti ihmiset eivät huomaa tilannetta, kun katselevat maisemia tai kännykkää tai miettivät omia ajatuksiaan. Että varmaan ihan kohteliaalla pyytämisellä välttyisi enemmiltä narinoilta. Voihan olla, että naisella vain oli ärsyttävä nariseva ääni? Toivotaan niin, kun kuitenkin pyydettäessä antoi paikan.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:49

No huh! Ja tosiaan voi olla, ettei ihmiset aina tajua, vaan pitää sanoa. Onneksi ilmeisesti loppu hyvin 😀

Vastaa
Nimetön 30.6.2019 - 22:54

Meillä oli keskimmäisellä ja kuopuksena käytössä jo vain pelkät matkarattaat.valitsin sellaisen mallin, jonka sain yksin kannettua portaissa (vaikka lapsi kyydissä) ja käytin hissin sijaan myös liukuportaita.
Äkkiä kohteiksi valikoituivat myös ne kauppakeskukset, joissa liikkuminen oli kaikkein helpointa.

Nykyään joudun käyttämään itse apuvälineitä liikkumiseen. Ärsyttää, kun ihmiset eivät huomioi hitauttani, vaikka apuväline on selkeästi näkyvillä. Turhan usein myös tuupitaan ja tönitään. Rauhallisellakin kasssalinjalla tunnun olevan aina tiellä. Toisinaan myös niiden myyjien mielestä.
Apuvälinettä käyttävänä toivoisin, että esimerkiksi kahvilassa tarjouduttaisiin kantamaan kuppini pöytään asti. Pystyn sen toki itsekin pöytään taiteilemaan, mutta helpommalla pääsisin, jos minua palveltaisiin nuo muutamat metrit.Edes silloin, kun ei ole ruuhkaa. Tämä näköalattomuudes ärsyttää.

Ratkaisu pyöräilyongelmaasi on muuttua tämän pätkän matkaksi jalankulkijaksi hyppäämällä pyörän selästä ajajasta taluttajaksi.

Vastaa
√√√ 2.7.2019 - 11:47

En ole itse mitenkään liikuntarajoitteinen, mutta ihmetyttää miten huonosti nykyarkkitehtuurissa huomioidaan vaikeasti liikkuvat. Nyt tuntuu olevan suoranainen muoti laittaa esimerkiksi wc:t ylempään tai alempaan kerrokseen. Lentoasemalla on isot wc:t tosi hankalasti ahtaiden kierreportaiden päässä ylempänä. Lisäksi arkkitehtuuri on sellaista, että tulee todella pitkiä kävelymatkoja rakennuksen sisällä. Minua tämä ärsyttää periaatteesta, koska yleisten tilojen pitäisi olla sellaisia, että kaikkien on hyvä liikkua niissä.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:49

Todella hyvä pointti! Nämä asiat pitäisi todellakin ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussa paremmin, wct on aina ylhäällä, ovat ties millaisia ja joskus kynnyksillä. Esteettömyyttä pitäisi huomioida enemmän.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:47

Tuo onkin hyvä vinkki siirtyä matkarattaisiin, usein otankin ne, kun ovat paljon pienemmät, kun meidän Oran rattaat. Ja hyvä vinkki tuo talutus, en tajua, miten se ei ollut omaan päähäni tullut! Huoh.

Ja aivan superkurjaa mitä saat kokea liikenteessä! Todellakin harmittaa 🙁

Vastaa
Eetee 30.6.2019 - 22:57

Ettei vaan ollut Mäkelänkadulla tuo tapahtuma mitä kuvailit? Siellä nimittäin päivystää eräs eläkeläinen (?) mies hyppimässä pyörien eteen ja pysäyttelemässä niitä 😀 Piti mua kerran tangosta kiinni hyvän tovin ja kun pyysin päästämään irti, hän sanoi, etten saisi ajaa hänen päälleen. Enkä siis todellakaan ollut ajamassa päälle.

Vastaa
Vierailija 1.7.2019 - 09:50

Minustakin tuo postauksessa kuvailtu käytös kuulosti ihan joltain mielenterveysongelmaisen touhulta, samoin kuin sinun kertomasi. Eli ei miltään perus “kanssaihminen ärsyttää” vaan vähän vakavammalta.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:46

EI ollut sieltä suunnalta, mutta aivan kamala tapaus sullakin, huh!

Vastaa
Sararebecca 1.7.2019 - 02:36

Ah ihanaa saa avautua. Perhepaikoille isojen kauppojen parkkipaikalla ajavat ihmiset ilman lapsia. Itsellä kaks erittäin vilksasta pientä lasta 1 ja 2 vee ja se on vaan turvallisuuskysymys ettei tarvi heidän kanssa kulkea ostosten kanssa läpi ison parkkialueen jossa vielä ajetaan miten sattuu. Oon alkanut huomautteleen tästä jokaiselle jonka nään ajavan ilman lapsia siihen parkkiin. Yleensä ymmärtävät joo mutta kerran eräs nainen sai hirveän raivarin ja alkoi huutaan ja hokemaan ”mitä helvettiä minä nyt teen???”

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:45

No huh! Itsellä ei ole autoa, niin en tästä ole kerennyt ärsyyntyä, mutta varmasti ärsyttää!

Vastaa
Anonymous 1.7.2019 - 09:59

Ihan uskomatonta toi kiihkeä suhtautuminen jalkakäytävällä pyöräilyyn. Itse asun Hämeentien varrella ja nyt,kun Hämeentie on rempassa,on mun mielestä suorastaan hengenvaarallista pyöräillä autojen ja bussien seassa. Lapsen kanssa en menisi suin surminkaan. Eli pyöräilen jalkakäytävällä,mutta tottakai tajuan,että minä olen se,joka varoo jalankulkijoita eikä toisinpäin. En ole itse aiheuttanut yhtäkään vaaratilannetta,mutta olen joutunut mm. erään miehen raivon kohteeksi (jossa hän suorastaan yritti huitaista minua salkullaan!),koska olen niin typerä etten tajua ettei jalkakäytävällä saa pyöräillä. Hohhoijaa!

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:39

No huh! Aikamoista!

Vastaa
Anna Leena 1.7.2019 - 10:28

Aamen! Oon talvella odottanut varmaan vartin Kampin tokassa kerroksessa kahden nälkäisen ja huutavan puolivuotiaan kanssa, kun tuplavaunut eivät mahtuneet yhteenkään hissiin että pääsisimme kolmanteen kerrokseen hoitohuoneeseen. Toi hissiasia on mun ärsytyslistalla ihan reilusti ykkösenä.

Toinen ärsytysaihe on marttyyriäidit. En sietänyt niitä lapsettomana ja vielä vähemmän nykyisin. Onneks itsellä on aina kaksoskortti 😉 ai sulla on oikeus ja sun pitäis saada? No lasketaanpa lapsia ja verrataan sit.

Mut oon kyl myös superpositiivisesti yllättynyt ihmisistä esim.raskausaikana sain useasti paikan metrossa tai bussissa. Ja silloin kun en saanut, veikkaan että moni ei oikeasti huomannut(ootteko katsonut kuinka moni tuijottaa pelkästään puhelinta?) tai ei halunnut antaa paikkaa jos vaikka olisin ollut vaan lihava ja tilanteesta olisi tullut kiusallinen. Tuplavaunujen kanssa saan myös useasti apua ovien kanssa ihan pyytämättä,mikä on aina yhtä ihanaa.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:38

Hahah :DD Siis luoja, kun nauratti tämä marttyyriäidit ja kaksoiskortti! Se on kyllä totta, että aika usein punnitaan, että kenen tarve on suurin.

Ja hienoa, että sulla on paljon positiivisia kokemuksia, niin on itsellänikin, sain myös raskaana paljon huomaavaisuutta osakseni, tosin oli mahanikin aika jätti.

Vastaa
Älla 1.7.2019 - 13:44

Hissasiassa on pakko puolustautua sen verran, että on meikäläisiä, jotka pelkäämme korkeita paikkoja niin pahasti, ettei vaan pysty menemään liukuportaita. Portaita käytän, jos ne ei ole pelottavat (joskus niistäkin näkyy järkyttävä pudotus). Kaikki vaivat ei myöskään välttämättä näy päällepäin, vaikkapa polvivamma joka estää portaissa kävelyn. Se on sitten asia erikseen, jos on vaan laiska ja ei edes yritä antaa tilaa muille.

Jalkakäytävällä pyöräilystä on pakko sanoa, että vastaavasti pienen lapsen tai koiran kanssa voi tuntea olonsa turvattomaksi, kun jalkakäytävällä onkin pyöriä. Varsinkin takaa, vaikka kuinka hiljaakin tulevat, ovat tosi kuumottavia. Lapset ja eläimet voivat tehdä jotain yllättävää (ja NOPEAA), ja jota varmasti polkupyörä ei ehdi ennakoida. Se on äkkiä henki pois tai paha vamma pieneltä eläimelle tai ihmiselle. Itsehän olen jäänyt lapsena pyörän alle… (Iidan kohtaama eteen hyppääminen ei tietenkään ole ok, lisävaaratilanteiden aiheuttaminen ei mene mihinkään logiikkaan:()

Aina kannattaa muistaa ajatella että voi olla monia syitä, joita emme hoksaa ajatella omasta näkökulmastamme.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:36

Hyvä kommentti, kiitos siitä ja olet ihan oikeassa. Aina se syy käyttää hissiä ei todellakaan näy päällepäin. Ja toki ymmärrän sen, että hissiä saa kaikki käyttää, mutta en vain aina voi omalla ärsytykselleni mitään ja sitä pitää työstää.
Ja hyviä pointteja pyöräilystä!

Vastaa
MH 1.7.2019 - 14:20

Siis minäkään en voi käsittää, miksi normaalit kävelykykyiset ihmiset ilman rattaita tai matkalaukkuja menevät hissillä ja hidastuttavat hissiä oikeasti tarvitsevien matkaa! Monet hissit esim. asemilla ovat superhitaita, törkyisiä ja niin pahanhajuisia, että ihmettelen, miten joku haluaa niihin edes vapaaehtoisesti mennä.

Toinen, mitä en millään ymmärrä, on se, ettei raskaana oleva saa usein paikkaa täpötäydessä bussissa tai metrossa. Itsellä usein oli raskaana tämä kokemus. Kerran tarkastaja sanoi metrossa kassien kanssa kaksoispaikan vallanneelle nuorelle miehelle, että annapa paikka tälle raskaana olevalle (eli minulle). Raskaana olevan ei tulisi joutua ruinaamaan paikkaa, vaan jo ihan sikiön turvallisuuden takia se pitäisi antaa automaattisesti varsinkin merkityillä paikoilla.

Kolmas juttu, joka saa näkemään punaista, on välinpitämättömät bussikuskit, jotka eivät yhtään laske lattiaa, kun pitäisi päästä sisään tai ulos, vaikka kuinka painaisi vaununappia. Toinen lukunsa ovat kanssamatkustajat, jotka mulkaisevat ärtyneesti, jos vauva vähäänkään kitisee. Vaikka me vaunulliset matkustamme ilmaiseksi, ansaitsemme mekin ihmisarvoisen kohtelun.

Vastaa
Anonymous 2.7.2019 - 18:21

Eivätkä kaikki vaunulliset edes matkusta bussissa ilmaiseksi. Itse liikun julkisilla paljon yksinkin, joten minulla on jatkuvasti kortille ladattu kautta. Tietysti, kun astun julkisiin rattaiden kanssa enkä vilauta korttia kenellekään, näyttää se siltä, että matkustaisin ilmaiseksi.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:35

Joo näitä olen kohdannut itsekin ja kuullut monelle käyvän. Vitsit, kun osattas kaikki ottaa toisemme paremmin huomioon!

Vastaa
Anonymous 1.7.2019 - 15:31

Pyörän eteen hyppääminen tarkoituksellisesti ei tietenkään ole oikein, en tarkoita puolustella sitä. Mutta pyöräily katuosuuksilla, jotka on merkitty jalkakäytäviksi, on LAITONTA. Siitä voi täysin ansaitusti saada rikesakon. Sinä koet pyöräilyn lapsen kanssa ajoradalla turvattomaksi, ja se on ihan ymmärrettävää. Minä ja lukuisat muut koemme liikkumisen lasten kanssa tai ilman turvattomaksi jalkakäytävällä, jolla ajaa piittaamattomia polkupyöräilijöitä. Esimerkiksi lapset saattavat tehdä ihan vaan siksi että ovat lapsia tuollaista, että hyppäävät sinne sun tänne. Mikäli olet jalkakäytävällä pyöräillessäsi ajanut tällaisen lapsen päälle, niin olet yksin vastuussa paitsi omista ja oman lapsesi vammoista, myös tämän sivullisen lapsen vammoista. Koska hänellä on oikeus käyttää sitä tietä, sinulla ei. Pelkästään jalankulkijoille osoitetut katuosuudet ovat sitä aina syystä – katu on kapea, kadulla on paljon väistettäviä (bussipysäkit, suoraan kadulle aukeavat ovet liikkeistä ja rappukäytävistä) tai lähellä on väylä, jota pyöräilijöiden toivotaan suosivan. Ja hei, vaihtoehto ei ole joko pyöräillä jalkakäytävällä laittomasti tai ajoradalla turvattomasti, vaan aina voi myös taluttaa.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:09

Olet ihan oikeassa. Itse tapauksen jälkeen vasta katsoin reitin liikennemerkit kunnolla, että oliko hyppääjä oikeassa ja oli. Ja perehdyin aiheeseen enempi. En vain todella ollut tajunnut. Mutta tottahan se on ja tärkeä asia noudattaa liikennesääntöjä.

Vastaa
mifamiliamivida 1.7.2019 - 18:43

Minua sitten taas ärsyttää suunnattomasti sellaiset ihmiset, jotka ajelee lapsiperhepaikoille, kun menevät kauppaan. Täälläpäin, voisi sanoa, että ainakun käy kaupassa niin niissä paikoissa on nuorempia ihmisiä, pariskuntia, keski-ikäisiä pariskuntia, teinejä. Ja juuri viimeksi minua kiukutti se, että sillä paikalla oli mopo. Joko ihmisillä on ymmärryksessä vika, tai sitten he ei jaksa kävellä kauempaa. Ennen ajattelin, että se johtuu siitä, että heillä on niin hienot autot, etteivät voi ajaa pienempään paikkaan, koska pelkäävät autoonsa tulevan lommoja. Ehkä heidän joukossaan on myös näitä, mutta autot voivat olla myös ihan “vanhoja romuja”. Koska se paikka on varattu lapsiperheille, niin en ymmärrä miksei tätä voisi noudattaa. Joku kerta mä huudan, et missä sun lapset on? Vai ootko ite se lapsi?
Joskus ei ymmärrä, ei ees joka kerta. Tää asia on sellainen mikä kiukuttaa AINA

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:06

Totta, itselläni ei ole autoa, niin ei ole asiasta kokemusta, mutta siis ärsyttäisi aivan varmasti, jos siinä mopo töröttäisi!

Vastaa
Kanerva84 1.7.2019 - 20:54

Niin tuttuja ärsytyksen aiheita! Mutta oon itse ratkaissut Pasila-ärsytyksen niin, että kierrän sieltä alikulun kautta vaunuilla. Raiteen vaihtamiseen ei kulu paljon mitään aikaa ja usein Pasilassa pois jäädessäkin meen sieltä, koska kävelen nopeammin vaunujen kanssa kuin odotan hissiä.

Toi pyörähomma on kyllä kurjaa, mutta suosittelen taluttamaan pienetkin pätkät, kun kerran joku voi hyökätä pensaasta eteen.

Kivaa viikkoa teille ja ehkä törmätään vielä joskus hissijonoissa!😁

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:05

Hei kiitos, ehkä törmätään! Ja tuota Pasilan alikulkua en ole edes osannut ajatella!

Vastaa
Toinen Anna 1.7.2019 - 21:09

Ihmiset, jotka eivät suostu menemään lentokoneen takaovesta ulos tai väistymään, että muut pääsisivät sitä kautta ulos. Ei vaan voi ymmärtää! Ruuhkassa pysäyttävät kaupustelijat ja feissarit. Niin pahasti tiellä. Kerran vedin vahingossa matkalaukun yhden kaupustelijan varpaiden päältä. Pyysin kyllä anteeksi ja oli vahinko.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:05

Oho, onko tosiaan sellasiakin! Jopas!

Vastaa
Annis____ 1.7.2019 - 21:14

Kampin osalta vinkkinä kaikille vaunujen kanssa kulkijoille:

Ei kannata jonottaa siihen yksittäiseen hissiin liukuportaiden vieressä Kampin kauppakeskuksen pääaukiolla. Se on aina ihan täynnä ihmisiä ilman vaunuja jne… Sen sijaan kun kävelee ehkä 20 metriä Forumin käytävän suuntaan, vasemmalla on toiset hissit, joilla pääsee parkkihalliin mutta yhtä hyvin yläkerroksiin. Siellä on vierekkäin kolme hissiä, joista yksi on vieläpä tavallista suurempi. Tää pelasti omat hermoni joka kerta Kampissa, kun kuljin vielä vaunujen tai rattaiden kanssa.

Vastaa
Annis____ 1.7.2019 - 21:23

Ainiin ja Stockalla on se ihana vaunuille tarkoitettu pieni hissi, jossa ei usenkaan ruuhkaa. Kun tulee pääovista, se on melkein heti siinä vasemmalla. Päähissien kanssa tai varsinkin niiden väliporrashissien kanssa siellä lähempänä Svenskania ei kestä hermot.

Pasilassa ongelmana on tällä hetkellä se, että ei ole liukuportaita. Ne portaat on ilman matkalaukkujakin raskaat ja vähän pelottavat kävellä niin ylös kuin alaskin, kun ne on täynnä vaarallisia ruuvinkantoja. Lisäksi mm. polviongelmat tai muut ei näy päälle. Ymmärrän hyvin Pasilan aseman hissin käyttäjiä. Kuulostaa hyvältä vinkiltä kiertää alikulun kautta, jos jono hissille on pitkä, ja alkaa ärsyttää.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:04

Joo toi stokkan hissi on niin piilossa jotenkin, mutta nykyään olen tietoinen siitäkin! Ja Pasila, oh luoja, mutta en ollut tajunnut kiertämistä alikulun kautta, se tosiaan oli hyvä vinkki! Ja kyllä, Pasila on tosi hankala varmasti ihan kaikille.

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:02

Joo tää vinkki on loistava, oon myös käyttänyt sitä jo pidempään, kun kaveri siitä vinkkasi ja helpottui Kampissa käynti!

Vastaa
mils 2.7.2019 - 00:35

Pyörä-ärsytystä täälläkin. Olen myös nähnyt noita eteenhyppijöitä… Ei vaan aukea se logiikka, että mitä hyötyä vaarantaa oma turvallisuus, pyöräilijän (ja mahdollisen pikkukyytiläisen) turvallisuus sekä lisäksi vielä muiden jalankulkijoiden turvallisuus. Ei vaan oo ookoo, vaikka olisikin superlaitonta madella kävelyvauhtia kävelytiellä pyöränselässä.

Toinen pyöräilyyn liittyvä ärsytyksenkohde; ihmiset, jotka seisoskelee keskellä niitä pyöräkaistoja (jotka usein saattaa olla jopa eriväriset kuin kävelykaista ja koiran kokoisilla pyörän kuvilla varustettu, että ei pitäis jäädä huomaamatta).

Vastaa
iidaafel 2.7.2019 - 21:02

Joo onhan se väärin ja laitonta, en ollut ihan perillä asian vakavuudesta ennen kuin otin selvää, että se tosiaan on ihan laitonta. Mutta ei se kyllä silti oikeuta hyppimään eteen.
Ja toi on totta, pyöräteillä on usein ihmisiä seisomassa, erityisesti helsingissä bussipysäkit aina on sijotettu siihen pyöräkaistalle, ja kyllä ärsyttää! :DDD

Vastaa
Rynnijät 3.7.2019 - 10:34

Yks ärsytyksen aihe lentokoneissa on, ku pyörät tömähtää maahan ja vyö valo sammuu ni hirvee ryntäys kaikilla ottaa niitä omia tavaroita ja alkaa seistä käytävillä jonona et varmasti pääsee ekana ulos koneesta! Siinä saa seistä 30min vielä rauhas ennen ku koneesta pääsee ulos ja mitä jos käyttää logiikkaa, et järjestyksessä tyhjennetään penkit ekoista riveistä ensin ulos etukautta ja takaovesta viimiset penkit. Mut ei, ku pakko rynniä käytävälle ja töniä ja supista matka kaverille “mene mene, et päästään”. Ja kaikilla ei varmasti oo kiire jatkolennolle tai muuhun jatko yhteyteen.
Sainpas avautua tästäkin ärsytyksestä 😄

Vastaa

kommentoi postausta