Home » Onnea 4-vuotiaalle

Onnea 4-vuotiaalle

by Iida Åfeldt

Esikoiseni täytti syyskuussa 4 vuotta ja samalla minulla tuli mittariin neljä vuotta äitinä. Aika tuntuu menneen aivan liian äkkiä. Mielessäni on usein lause “päivät voivat tuntua pitkiltä, mutta vuodet lyhyiltä”. Ja se pitää niin paikkansa. Tämä neljä vuotta on ollut mieletön matka, jossa suurimpana opettajana on ollut lapsi itse. Hän on tuonut minut tähän. Lapsen syntymäpäivä on aina myös minun juhlapäiväni.

Vietimme hänen syntymäpäiviään kahdessa osassa. Ensin juhlittiin ystävien kanssa ja seuraavana päivänä sukulaisten kanssa.

Esikoinen oli toivonut hämähäkkikakkua ja päälleen Spider-man asua. Niinpä kutsuihin kirjoitettiin, että jokainen saa halutessaan pukeutua naamiaisasuun. Spider-man teema pyrittiin myös huomioimaan sankarin toiveiden mukaisesti!

Perjantaina koti täyttyi ystävistä, pienistä ja suurista. Tein tarjottavaksi hodareita, jotka jokainen sai täyttää mieleisekseen. Se oli todella toimiva ja simppeli setti, joka maistui kaikille. Lisäksi oli hämähakkikakku. Tein kaksi kakkupohjaa uuninpelleille ja leikkasin pohjat hämähäkin muotoon. Pohjien väliin tuli banaania, kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Kakun päällystin kermavaahdolla. Kermavaahto ja kakkupohjat oli värjätty mustalla elintarvikevärillä. Hämähäkkikakku sai vielä metrilakusta jalat, syötävät koristesilmät ja Spider-man -koristeen. Lapsista oli erityisen jännää syödä mustan väristä kakkua!

Ystävät muistivat sankaria ja hän sai monta mieluista lahjaa; kirjan, taiteilutarvikkeita, palapelin ja pikkulegoja. Kotiin lähtiessä pikkuvieraat sai ilmapallot mukaansa. Olen nyt useampana vuonna ostanut synttärijuhliin erivärisiä heliumpalloja koristeeksi. Muita koristeita ei ole juurikaan ollut, vaan pallot ovat riittäneet luomaan tunnelmaa. Lisäksi vieraille on ollut kiva antaa pallo mukaan juhlista ja näin ne eivät ole menneet hukkaan juhlien jälkeen.

Lauantaina tulivat sitten perhe ja sukulaiset juhlimaan. Nämä juhlat mentiin samalla teemalla. Oli aivan mahtavaa, että lähes jokainen sukulainen oli pukeutunut naamiaisasuun tai laittanut päälleen erikoisen asusteen. Jopa omat isovanhempani! Oli todella ihanaa miten he olivat lähteneet mukaan lapsen juhlaan ja vastanneet hänen toiveeseen naamiaisasusta.

Sukulaisille olin kirjoittanut kutsuun toiveen yhteislahjasta. Kaikki osallistuivatkin siihen ja 4-vuotias sai lahjaksi toivomansa pikkulegon; kauko-ohjattavan junan. Lahjatoive oli melko hintava, mutta tällä tavalla saimme yhdessä sen toteutettua ja mielestäni yhteislahja on muutenkin järkevä idea.

Lauantain juhlissa oli tarjolla suolaista piirakkaa, dippikasviksia, täytekakkua ja toscapiirakkaa.

Tarjoilut oli simppelit lauantainkin juhlissa, mutta täytyy sanoa, että silti tuli kiire ja stressi. Olen aina tähän asti pitänyt lapsen synttärit kahdessa osassa, joka on tuntunut toimivalta. Nyt loppuraskaus vaikeutti juhlajärjestelyitä ja oma jaksaminen alkoi rakoilla. Kahteen kertaan siivoaminen, tarjottavien tekeminen ja esille laitto, kestitys ja tiskien pyöritys olivat vähän liikaa yksin. Lisänä tietysti pieleen mennyt ensimmäinen toscapiirakka, hermoja raastanut täytekakun pursotus ja suolasista piirakoista unohtunut juustoraaste. Kävi jopa niin, että lennätin täytekakkua koristellassa kermavaahdot seinään, kun otti niin päähän. Sen jälkeen kermavaahtoa ei tietenkään riittänyt enää kakkuun kuten olin ajatellut. Lisäksi siivottavaa tuli voin lisää.

Lapsi oli kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen juhliinsa. Hän kiitteli vieraita ja sanoi moneen kertaan, että on todella onnellinen. Ja sehän on tärkeintä. Kyllä itseäkin myöhemmin alkoi naurattamaan omat mokailut ja kermavaahtojen lennätys. Onpahan ainakin jotain mistä nämä synttärit muistetaan!

2 kommenttia

Tuuli 11.10.2022 - 17:47

Mua kiinnostaisi kuulla mitä naamiaisasuja vanhempi väki oli juhliin keksinyt😊 Ihanaa että kaikki oli niin kivasti mukana, kuulostaa tosi kivoilta juhlilta!

Vastaa
Iida Åfeldt 11.10.2022 - 23:11

Paikalla oli jääkiekkoilija, missi, Jokeri, Itse Ilkimys ja vanhemmalla väellä oli sitten hauskat hatut asuteineen päällä!

Vastaa

kommentoi postausta