Home » Outoja juttuja minusta

Outoja juttuja minusta

by Iida Åfeldt

Syön jäisiä ranskiksia

Minusta jäiset ranskalaiset on hyviä. Aina ennen kuin ne menee uuniin, niin napsin muutaman jäisen kuormasta. Myös jäinen mutakakku on herkkua. Ostan usein valmiskakun pakkaseen vierasvaraksi. Se saattaa kuitenkin kadota siitä hiljalleen, kun leikkaan jäisiä siivuja päiväkahvin kanssa. Lapsena olen kuuleman mukaan syönyt jäisiä kalapuikkoja, en tietenkään luvan kanssa. Myös raaka spaghetti oli hyvää, lapsuuden herkku! Välillä pidin raakoja spaghetti-tikkuja vesilasissa, jotta ne pehmeni sopivasti ennen syöntiä.

En syö kananmunan keltuaista

Pystyn kyllä syödä, jos on pakko, mutta jo ei ole, niin en koskaan syö keltuaista. Tiedän, että se on ruoan hukkaan heittämistä, mutta kotona syön vain valkuaiset. Rakastan valkuaista, se on niin hyvää! Tietysti leivonnaisissa ja ruoissa, joissa keltuainen on sekoittunut, asialla ei ole väliä.

En oikein pidä suklaasta

Enkä oikein jäätelöstäkään. Toki voin syödä niitä, jos tarjotaan! Mutta kotona jäätelöt säilyy pakkasessa ja suklaalevy hupenee hitaasti. Pala suklaata kahvin kanssa kyllä toimii! Keksit ja leivokset on enemmän oma juttu.

Nukun aina yöpuvussa

Minun ei tulisi mieleenkään nukkua alasti. Olen kauhusta jäykkä, kun joku kertoo nukkuvansa alasti ja ahdistuvansa yöpaidoista. Minulla on aivan pakko olla yöpaita, sillä nukun todella huonosti ollessani alasti. Kokeiltu on! Vähintään toppi ja alushousut on oltava! Mieluusti myös villasukat ja untuvapeitto täydellisen unen takaamiseksi. Pelkällä lakanalla en myöskään voi nukkua oli kuinka kuuma tahansa!

Annan karvojeni kasvaa

En ole koskaan ollut mikään sheivaaja. Annan karvojeni kasvaa ja sitten satunnaisesti omaksi ilokseni ajan ne. Toki karvoitukseni on todella vaaleaa tai punaista, mutta vaaleaa sellaista, kun kasvaa harvakseltaan. Minua ne ei vain häiritse, eikä naiseuteni ole karvoistani kiinni.

Silitän vaatteet

Tämän kyllä kaikki aktiiviset seuraajat ja lukijat tietävät! Minä todella silitän vaatteet, lakanat ja pöytäliinat. En vaan voi pukea mitään ryppyistä ja toisaalta silitys tekee hyvää vaatteella. Kuumuus muodostaa likaa hylkivän pinnan, tahroja ei tule ja vaate pysyy parempana pidempään. Monen mielestä tämä kuitenkin on todella outoa!

Tykkään järjestää tavaroita teemoittain

Minusta on ihana järjestää vaatteet värijärjestykseen, laittaa kirjat aakkosittain ja takit pituusjärjestykseen. Eihän järjestys arjessa kauaa säily, varsinkaan lapsen kanssa, mutta edes hetkittäin saan nauttia järjestyksestä. Iltaisin siivoan lapsen lelut oikeille paikoille, eli pienet autot yhteen koriin ja isot autot toiseen koriin, kirjat riviin ja duplot kahteen koriin, toiseen palikat ja toiseet ukkelit ja esineet.   

Käytän vain valkoisia tai mustia sukkia

Tämä on jäänne lapsuudestani, joka on iskostunut minuun aivan täysin. Lapsena minulla oli vain valkoisia sukkia, sillä sukkien piti sopia yhteen kaikkien vaatteiden kanssa. Aikuisena värimaailma laajeni mustalla. Mutta mitään muuta väriä en kyllä pysty jalkaani laittamaan.

Nukahdan aina lentokoneeseen

En päässyt edes Helsingistä Rovaniemelle asti nukahtamatta. Jostain syystä nukahdan aina lentokoneessa. Siellä oleva surina saa minut vain todella väsyneeksi. Pystyn aivan hyvin nukkumaan ongelmitta! Tosin olen muutenkin todella lahjakas nukahtamaan.

KUVAT: Laura Iikkanen

27 kommenttia

SARA LENTZ 21.9.2020 - 22:52

Täällä yksi alastinukkuva. Ja kesällä nukun ilman mitään vaan sängyllä, ei edes pussilakanaa, eikä varsinkaan peittoa! Se on PARASTA!😍🙈 Mun veli syö muuten aina jäisiä ranskalaisia, oon tässä vuosien aikana monia kertoja maistanut ja mä en tykkää yhtään!😅

Vastaa
iidaafel 22.9.2020 - 09:14

Eikä👌🏼😂😂 hauskaa, toiset tosiaan pystyy ja nukkuu siten paremmin!

Vastaa
Liiisi 21.9.2020 - 23:11

Voin samaistua moneen kohtaan! Alasti nukkuminen tuntuisi munkin mielestä oudolta, aina paita tai toppi ja yöhousut😄 täällä pelkästään valkoisia sukkia, villasukat saa olla värikkäät 😂 ja pullat, kakut yms nam! Muut herkut menee myös mutta ei niin hyvin mitä leivokset 😂

Vastaa
iidaafel 22.9.2020 - 09:14

Hei sama!! Villasukissa saa olla väriä❤️

Vastaa
EnnaEnna78 21.9.2020 - 23:27

Oli muutamia samoja juttuja. Makaroonin/spagetin syöminen, liotus vedessä. Kirjojen järjestely, minulla pitää olla satukirjat pituusjärjestyksessä. Ja ehdottomasti lasit astianpesukoneessa ja kaapissa pituusjärjestyksessä, jos lapset tai mies on astianpesukoneen tyhjentänyt käyn järjestämässä astiat salaa “oikein”. Nukahdan aina autossa olen todella kuivaa matka seuraa, kun uni voittaa.

Vastaa
iidaafel 22.9.2020 - 09:14

Hei hauskaa!! Kyllä, samaistun näihin😂

Vastaa
Nakki 22.9.2020 - 00:26

Ei saa nukkua housut jalassa! Tai jos on ihan pakko, ainakin housujen pitää olla luonnonkuituiset (puuvillaa, pellavaa, silkkiä) ja väljät. Siitä voi seurata kaikenlaisia vaginatulehduksia, jos ei anna paikkojen tuulettua. Mieluiten ilman pöksyjä siis.

Vastaa
Nattis 22.9.2020 - 00:33

Koko ikäni olen housut jalassa nukkunut eikä ole koskaan tulehduksia ollut…

Vastaa
iidaafel 22.9.2020 - 09:13

Varmaan voisi tulla, jos olisi tiukat ja kiristävät pöksyt jatkuvasti jalassa. Mutta itselläni ei ainakaan ole tulehduksia ollut alushousujen käytön vuoksi, alushousut on mukavat ja rennot. Yöpaitulin kanssa alushousut, mutta yöhousujen alla sitten ei ole mitään.

Vastaa
Johannes Suni 22.9.2020 - 09:43

Jokainen ihminen on outo omalla hyvällä tavallaan.

Vastaa
Johannes Suni 22.9.2020 - 09:43 Vastaa
Torey 22.9.2020 - 13:39

Jäisiä raneja! Mä en vois! 😀

Tällasia on aina kiva lukea! 🙂

https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/09/21/muutosten-vuosi/

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:55

Hahah😂👌🏼👌🏼
Kiitos!

Vastaa
Katariina Kuronen 22.9.2020 - 15:25

Pystyn itseasiassa samaistumaan moneen kohtaan! 😊 Mutta jäiset ranskalaiset…? Ei ikinä 😂

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:55

Hahah, ymmärrän😂

Vastaa
minnis 22.9.2020 - 15:48

Hei,

kiva postaus!
Samaistun suklaa-kohtaan: minäkään en syö suklaata. Tai syön, mutta vain palasen kahvin kanssa. Mieluusti Pätkistä. Mutta karkkina en syö suklaata koskaan, en myöskään välitä suklaajäätelöstä, en juurikaan muustakaan jäätelöstä.

Minna

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:56

Hei kiitos Minna ja kiva kuulla, että meitä on muitakin!

Vastaa
Kkaroliina 22.9.2020 - 17:04

Olen aina saanut kuulla tavastani napsia jäisiä ranskiksia pelliltä ennen uuniin laittoa (oon tehnyt sitä ihan lapsesta asti), mutta en siis olekaan ainoa joka niistä tykkää! 😀 Samoin tuo suklaakohta, sekin herättää usein ihmetystä. Myös nuo yöpuku, sheivaaminen ja sukkien väri -kohdat pitää omalla kohdallani paikkaansa, hauska kun löytyi näin monta samankaltaisuutta!

Ps. Ihania kuvia, näytät niin onnelliselta ja seesteiseltä ♥ Ja jotenkin erityisen kivasti kirjoitettuja postauksia ollut viime aikoina, ihanaa kun kirjoittelet! 🙂

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:56

Voi vitsit, tosi ihana kuulla! Kiitos kovin❤️

Vastaa
stinah 22.9.2020 - 20:38

Mäkin syön jäisiä ranskalaisia! Ja samaistun myös tuohon peittoasiaan,suorastaan painajainen joutua nukkumaan pelkällä pussilakanalla,se menee aina vielä tuhannen mutkallekin😂 ite en tykkää nukkua yökkärissä mut alushousut ja yläosassa jotkut kaarituettomat pehmeet liivit on oltava,alasti on liian,no alasti😆 ja villasukat,nukun välillä kesälläkin villasukat jalassa

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:56

Hei kyllä!!! Aivan sama👌🏼😂

Vastaa
Mimmi88 22.9.2020 - 20:53

Ihana postaus taas kerran!
Minkä merkkisiä sukkia käytät? Oisko suositella jotain merkkiä? Etsin nimittäin täydellistä sukkaa, ja kaipaisin vinkkejä. Itsekään en pidä värikkäistä sukista, sillä niitä on hankala yhdistää vaatteisiin!

Blogisi on aivan mahtava! Ainoa, jota seuraan ja jonne palaan aina uudelleen. Se antaa todella paljon monipuolisuudellaan ja rehellisyydellään. Kaikkea hyvää syksyysi!

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:58

Voi kiitos, olipa ihana kuulla! Palaute on niin arvokasta❤️

Olen ostanut omat sukat pääosin Lindexiltä viime aikoina. Lapselle olen ostanut sukkia hmstä ja polarn o pyretiltä ja ovat kyllä tosi hyviä.

Vastaa
Toinen Nimetön 22.9.2020 - 21:29

Itse nukun muuten alasti, mutta villasukat jalassa. Myös kesällä! Ja aina peitto päällä, vaikka olisi kuinka kuuma ja hellettä…

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:58

Hauskaa!

Vastaa
Essie- 22.9.2020 - 22:45

Hyvän mielen postaus. Olet kaunis ja sädehdit myös sisäistä kauneutta<3

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 14:58

Voi miten ihanasti sanottu, kiitos❤️

Vastaa

kommentoi postausta