Home » Esittelyssä neljä mekkoa ja niiden tarinat

Esittelyssä neljä mekkoa ja niiden tarinat

by Iida Åfeldt

Teidän toiveesta jatkan taas mekkojen esittelyä! Vaatekaapin esittely, ja erityisesti mekot, ovat kovin toivottua sisältöä. Niinpä tässä postauksessa näette neljä kaapistani löytyvää mekkoa ja niihin liittyvät tarinat. Lue myös edellinen osa alta ja muut vaatepostaukset!

Esittelyssä neljä mekkoa ja niiden tarinat osa 1

Kaikki vaaleanpunaiset paitani

Arkimekkosuosikit

Musta mekko

Tämä on veljeni tekemä mekko. Hän on tehnyt sen minulle vuonna 2013. Se ei mahdu minulle ja tuskin koskaan enää mahtuukaan. Veljeni on suunnitellut sun minun vartalooni sopivaksi ja tehnyt sen mittatilaustyönä. Nahkaiset leikkaukset on mietitty minun leveyden hartioiden mukaan. asuun on tehty myös vanhoista verhoista hapsukaulakoru, joka tuo siihen lisää näyttävyyttä. Käytin sitä 21v. syntymäpäivilläni ja monta kertaa sen jälkeen. Jemmaan mekkoa kaapissa, koska siihen liittyy niin paljon tunnetta. Onhan se veljeni tehkemä!

Kietaisumekko

Näin kyseisen mekon noin vuosi sitten ystäväni Lauran Instagramissa. Hän kertoi löytäneensä mekon kirpputorilta. Minusta mekko oli aivan aivan ihana ja olisin halunnut samanlaisen. Enää sellaista ei kuitenkin ollut saatavilla uutena. Muutamaa kuukautta myöhemmin olin itse kirpputorilla ja sama mekko tuli minua vastaan. Olin riemuissani ja se oli vielä oikeaa kokoakin. Niinpä sain kuin sainkin samanlaisen. Tämä mekko on alunperin Lindexiltä.

Valkoinen mekko

Tämä mekko on jo vuoden 2014 ostos Italiasta. Asuin Italiassa aivan ihanien pikkukauppojen äärellä. Usein poikkesin liikkeisiin sisään. Kaupungin syrjäisillä kaduilla myytiin laadukkaita, Italiassa valmistettuja vaatteita todella hyvään hintaan. Kohderyhmää oli kuitenkin paikalliset, eikä turistit. Välillä oli aivan mahdotonta vastustaa kaikkia niitä ihania luomuksia. Myyjät olivat lisäksi todella ystävällisiä, aina auttamassa ja miettimässä upeita asukokonaisuuksia. Aivan päinvastoin kuin Suomessa. Alkuun se ahdisti, mutta lopulta rakastuin siihen, että minua palveltiin. Silloinen poikaystäväni ei oikein innostunut siitä, että ostin jotain mitä en tarvinnut, pelkästä mielijohteesta. Niinpä ostin tämän mekon salaa ja piilotin sen. Otin sen käyttöön vasta, kun tulin seuraavan kerran Suomeen.

Vaaleanpunainen mekko

Mekko on ostettu H&Mltä vuonna 2017 ja se päätyi päälleni omiin 25v. juhliini. Mekkohan on ihan minua, tyttömäinen, söpö ja vaaleanpunainen. Muistan tuon syntymäpäivän ikuisesti. Koin olevani niin rohkea, kun en pukenut mekon kanssa rintaliivejä. Olin varannut suosikkikahvilani illaksi käyttöön, jossa söimme ja joimme kahvilan tarjottavia. Siitä matka jatkui sitten ilmapallojen kera Helsingin yöhön. Ja ilmapallot olivat hitti, ne kiinnittivät kyllä kaikkien huomion.

4 kommenttia

NK 17.9.2020 - 14:21

Ihania mekkoja ja ihana Sinä! Minäkin säilytän mekkoja (ja muitakin vaatteita), joihin en tasan varmasti tule koskaan mahtumaan. Romantikot tekevät niin, siinä ei konmarituksella ole sanansijaa! 😀
Hauska muisto ekalta Italian matkaltani tuli mieleen. Olin myöhäisteini, reissussa äitini kanssa. Meitä oli varoiteltu hulluuteen asti taskuvarkaista ja epärehellisistä kauppiaista. Eksyimme pikkuputiikkiin, jossa myös ommeltiin vaatteita. Päädyin ostamaan ihanan paitamekon, pitkän,upean värisen. Se oli liira-aikaa ja valuutta oli aika vieras meille ensikertalaisille.
Olimme jo melkein korttelin päässä liikkeestä, kun rouva tuli juosten peräämme. Olimme unohtaneet vaihtorahat! Summa oli pieni, mutta meitä liikutti omistajan rehellisyys ja vaivannäkö. Se mekko on minulla yhä (ei, en mahdu siihen!). 🙂
Aurinkoista päivää, Ihana!

Vastaa
iidaafel 18.9.2020 - 10:39

Olipa tämä ihana. kommentti, kiitos! Ja tosi kiva, kun jollakin on myös mekkomuistoja Italiaan!

Vastaa
Nppp 18.9.2020 - 21:13

Moi! Ei nyt liity tähän postaukseen (toki kivoja mekkoja ovat) mutta piti kiittää kirjasuosituksesta: Ostin 2v pojalle sen suosittelemasi autokirjan, missä on keksittyjä(kin) autoja, ja se on aivan huippu meistä molemmista! Miten voikin olla niin lumoava pienen mielestä:D sitä katsellaan ja luetaan pitkään, sinällään hassua kun se on kuitenkin aika rauhallinen ja simppeli mutta johonkin kultasuoneen osui tälle lapselle, kiitos!

Vastaa
iidaafel 22.9.2020 - 09:15

Hei kiitos! Tosi kiva kuulla, että teilläkin siitä tykättiin!

Vastaa

kommentoi postausta