Home » Parhaat kaurajuomat kahviin

Parhaat kaurajuomat kahviin

by Iida Åfeldt

Pidin itseäni ikuisena Oatlyn iKaffen kuluttajana. Olen juonut sitä useita vuosia ja mikään muu ei ole vain maistunut yhtä hyvältä. Lehmänmaitoa en voi juoda kahvissa ollenkaan, se vain maistuu ihan kamalalta nykyään, kun on tottunut kaurajuomaan. Nyt kuitenkin olen jo jonkin aikaa käyttänyt Valion Oddlygood Barista -juomaa kahvissa. Yllätin itsenikin, sillä olen kokeillut kaikki markkinoilla olleet kahviin tarkoitetut kaurajuomat eikä yksikään ole mennyt iKaffen ohi. Nyt kuitenkin niin tapahtui.

Innostuin viikonloppuna testaamaan eri kaurajuomia kahvin kanssa. Laitoin ne makujärjestykseen. Jaan teille testitulokseni, vaikka se perustuukin vain ja yksinomaan minun mielipiteeseeni. Minulle maku on ollut tähän asti ainoa peruste ostaa kaurajuomaa ja ylipäätään vegaanisia tuotteita. Tiedän, että monille brändin arvot ja kotimaisuus ovat tärkeämpiä ja osalle taas hinta. Minä olen mennyt maku edellä. Ja muutenkin koen, että kasvipohjaisten tuotteiden ostaminen pitäisi olla helppoa ja vaivatonta, ilman, että pitäisi miettiä todella pitkälle kuluttamistaan. Se on kuitenkin jo parempi kuin eläinperäinen tuote!

Kaikki  muut tuotteet on ostettu Prismasta, paitsi Oattis kaurajuoma Lidlistä. Hinnat ovat yksittäisten kauppojen hintoja Helsingissä.

1.Oatly iKaffe 2,34 €/ l

Ehdoton voittaja. Edelleen tämä on mielestäni parasta makunsa puolesta kahvin kanssa. Ihanan kermaista, tasalaatuista ja vaahtoutuvaa. Tätä on ihana käyttää myös puurojen valmistukseen ja toimii muutenkin ruoanlaitossa, kun on niin kermaista. Tuotteen rasvapitoisuus on 3 g/ 100 ml. Oatly on ruotsailainen brändi ja tuote valmistetaan Ruotsissa. Kyseessä on kuitenkin vain kasvituotteita valmistava yritys, monet kotimaiset tuottavat myös maitotuotteita.

2. Valio Oddlygood Barista 1,95 €/ l

Oddlygood Baristan tuotesisältö on lähes sama kuin iKaffella ja rasvaa on 3 g/100 ml. Maultaan lähes yhtä hyvää kermaista ja vaahtoutuvaa. Monen mielestä jopa parempaa kuin iKaffe. Itse vaihdoin tähän tuotteeseen siitä syystä, että siinä käytetty kaura on gluteenitonta kauraa ja tuote valmistetaan Suomessa suomalaisesta kaurasta. Se on edullisempi kuin moni kilpailijansa ja toimii aivan yhtä hyvin myös ruoanlaitossa. Valio toki tuottaa myös maitotuotteita ja siksi osan arvot eivät yrityksen kanssa kohtaa. Lisäksi tuotteen miinus on sakka, joka jää kupin pohjalle, jos kahvi seisoo liian pitkän aikaa. Itseäni se ei juuri häiritse ja hyvä ravistelu usein estää sen. Mutta tässä maku ja hinta kohtaavat! Viimein kotimaine. tuote, joka vetää vertoja iKaffelle!

3. Planti Kaurajuoma Kahviin 2,39 €/l

Plantin juoma on kallista. Tuotetta myydään 0,75 l pakkauksessa ja sen hinta on 1,79€. Siinä on vähemmän rasvaa kuin kahdessa edellisessä (2,8 g/100 ml), jonka huomaa. Se on kotimainen merkki, jonka tuotteet valmistetaan Turussa, mutta Planti kuuluu Kavli-konserniin. Se on ruotsalaisomisteinen säätiö. Plantin pakkaus on iso miinus, siitä on vaikea kaataa ja alkuun aina läikkyy. Se on kuitenkin hyvin miedon makuinen, kaura ei tule mielestäni voimakkaana esiin. Muistuttaa eniten sellaista kahvia, jossa on lehmänmaitoa. Kolmanneksi parasta minun makuuni!

4. Juustoportti Kaurajuoma Barista 2,25 €/ l

Pehmeä, hyvä maku, mutta melko kaurainen. Kirjoitin muistiinpanoihini, että ihan ok, voisin juoda.Tuote on valmistettu suomalaisesta täysjyväkaurasta, joka on gluteenitonta. Siinä on 3 g/ 100 ml rasvaa. Juustoportti on kotimainen perheyritys, jonka toiminta tapahtuu suurelta osin Jalasjärvellä. Yritys on maitotuotteiden lisäksi alkanut valmistaa vegaanisia tuotteita.

5. Oatly Deluxe kaurajuoma 2,19 €/ l

Tämä ei ole täysin suunnattu kahviin, mutta tämä on Oatlyn uutuus, joka on normaalia kaurajuomaa rasvaisempaa. Sen rasvapitoisuus on 2,8 g/100 ml. Maku ei ollut mieleeni, mutta tuote sopisi oikeastaan sellaiselle, jolle kahviin tarkoitetut kaurajuomapurkit ovat liian suuria ja kahvin nauttiminen on vähäistä. Tämä nimittäin soveltuu todella hyvin  kahviin, juotavaksi, smoothien ja kaikkeen ruoanlaittoon. Monet muut kahviin tarkoitetut kaurajuomat ei toimi sellaisenaan ruokajuomana, mutta tämä toimii. Jos on tottunut juomaan kahviaan rasvattomalla maidolla, niin tämä voisi vastata sitä vegaanisena.

6. Oattis Kaurajuoma Kahviin 1,79 €/ l

Lidlin lanseeraama maitobrändi Pohjolan Meijeri valmistaa myös vegaanista Oattis tuotesarjaa kotimaisesta kaurasta. Pohjolan Meijerin maitotuotteita valmistaa esim. Juustoportti, Arla, Osuuskunta Satamaito ja Maitomaa. Vegaanisten tuotteiden valmistajaa en saanut selville. Omaan makuuni tuote on vetinen, makea ja maistuu kauralta. Kahvissa en oikein pitänyt siitä. Tämä kahvijuoma on valmistettu gluteenittomasta kaurasta ja sen rasvapitoisuus on 3 g/ 100 ml.

7. Kaslink Aito Kaurajuoma Barista 1,89€/ l

Kaslink on kotimainen yritys ja saanut alkunsa vuonna 2017. Syksystä 2019 se on ollut osa Fazeria. Kaurajuoma valmistetaan gluteenittomasta suomalaista kaurasta. Omaan makuuni tuote on todella makea ja vetinen. Kermaiseksi tätä ei voi kutsua, vaikka rasvaa on saman verran kuin muissakin. Se ei kotioloissa vaahtoudu ja siinä on voimakas kauran maku. Maun puolesta ihan viimeinen vaihtoehto. Tätä tuotetta saa 250 ml ja litran purkeissa ja pieni pakkauskoko on iso etu. Toivoisin sitä muillekin, sillä olisipa ihana ostaa pieni purkki esim. töihin tai ottaa retkelle yms.

21 kommenttia

Kettuli 15.4.2020 - 22:18

Jännä, minusta taas iKaffe maistuu paljon puisevammalta (eli liikaa kauralta) kuin Barista, jota aina käytän 😄 Siirryin kauramaitoihin pojan aiemman maitoallergiaepäilyn takia, ja Baristan kanssa kahvi maistui alkuun edes jotenkin siedettävältä (nyttemmin en osaa edes kaivata lehmänmaitoa), kun taas iKaffella höystetty kahvi päätyi viemäriin. Muita en ole tainnut kuin satunnaisesti kokeilla jossain kahvilassa tms., niin ei ole jäänyt maut erityisemmin mieleen.

Vastaa
iidaafel 15.4.2020 - 22:23

Nämä ovat niin maku asioita, jokaisella on se oma suosikki 🙂 Ja varmasti sitä tottuu siihen makuun mitä käyttää ja muut maistuu oudoilta.

Vastaa
Kiitos 15.4.2020 - 22:38

Hei olipa kiva postaus 🙂

Vastaa
iidaafel 15.4.2020 - 23:17

kiitos, kiva kuulla!

Vastaa
Mmy 16.4.2020 - 00:07

Vinkkasit joskus instassa tuosta valion kaurajuomasta. En ollut tiennyt että valiollakin on omansa. Ostin sun suosituksesta ja siitä tuli heittämällä meidän suosikkikahvimaito. Ennen oli iKaffe mutta toi valio on jotenkin fressimpää. Kiitos siis vinkistä, kiva kun on nyt suomalainen maito kahviin. 😊

Vastaa
iidaafel 16.4.2020 - 06:08

Mahtavaa, mullakin on se käytössä ja musta se on tosi hyvä ja kotimainen, joten menee iKaffen ohi 🙂

Vastaa
Johanna E 16.4.2020 - 08:54

Mullakin Valio meni iKaffen ohi kuuri gluteenittomuuden takia, myös maku+hinta+ kotimaisuus ovat tämän puolella. Tämä on ainoa, jonka maku on hyvä. Toivoisin myös noita pikkukokoja, juurikin retkille on hyvä ottaa mukaan. IKaffesta olin sellaisen näkevinänikin, pillimehutyylisenä.

Vastaa
iidaafel 16.4.2020 - 22:36

Joo aivan samat syyt itsellä! Pikkukokoja tosiaan olisi kiva olla, toivotaan, että tulisi 🙂

Vastaa
taya 16.4.2020 - 11:25

Olenkohan saanut jonkun viallisen yksilön Valio Oddlygood Baristasta, se oli aivan vetistä, vaikka kuinka ravistelin purkkia ja sakkaa tosiaan oli aina kupin viimeisessä siemauksessa. Oma suosikki on Kaslink Aito Kaurajuoma Barista. Täytyy kokeilla noita muitakin gluteenittomia vaihtoehtoja, jos vaikka löytyisi vieläkin parempi.

Vastaa
iidaafel 16.4.2020 - 22:37

Oho, no voi tietty olla! Ja toki tiedän useita, joiden suosikki on juurikin Kaslink Barista ja valio/Oatly ei kyseisen tuotteen käyttäjille maito, eli on hyvinkin makuasia 🙂

Vastaa
Anonymous 17.4.2020 - 12:20

Mä oon nyt testannut pari purkkia Oddlygoodia ja positiivisesti yllättynyt. Miedompi maku ja hyvä kermaisuus, mutta pakko siirtyä takas iKaffeen. Mä en kestä sitä sakkaa mikä laskeutuu kupin pohjalle😒 mikäköhän siinäkin, että ikaffessa ei näin käy..

Vastaa
iidaafel 18.4.2020 - 20:53

Joo ymmärrän, itseäni ei haittaa, mielestäni sitä jää niin vähän. Mutta jännä, että niin tosiana käy, sillä ainesosissa ei ole juurikaan eroa!

Vastaa
qwerty 17.4.2020 - 21:19

Rakastan iKaffea, ja juon siihen tehtyä lattea päivittäin. Yksi kylmä syysilta alkoi tehdä mieli kaakaota, ja keitin kaakaon iKaffeen. Mitäs pirua? Maistui aivan karmealta! Lehmänmaitoon tehtynä sama kaakao taas oli oikein jees, siinä missä lehmänmaito kahvissa on öklöä ja tunkkaista.

Vastaa
iidaafel 18.4.2020 - 20:54

Oho, en oo kokeillut! Keittelen kaakaota usein mantelimaitoon tai riisimaitoon ja on tosi hyvää!

Vastaa
OG Barista 19.4.2020 - 09:18

Sakkaa jää, koska kaurajauhoa ei ole suodatettu juomasta pois. Eli tavallaan se sisältää enemmän kauraa – joka kyllä sitten jää kupin pohjalle…

Vastaa
henna_elisa 19.4.2020 - 18:27

Oatlyn iKaffe on myöskin minun lemppari ollut jo pitkään ja on edelleen. Yllätyin kuitenkin, miten hyvän “vastuksen” Valion vastaava tuote on antanut ja mielestäni on hienoa, että juuri Valio on kehitellyt näin hyvän kauramaidon. Varmasti monelle on myös helpotus, että vihdoin on saatu Suomessa valmistettu kauramaito, joka oikeasti maistuu hyvälle ja jota mielellään ostaa kotiin. 😊

Vastaa
Anonymous 19.4.2020 - 23:43

Ja siis, Oatlyhan on KIINALAINEN. Jotenkin huvittaa kun kaikki maailmanparantajahipsterit vetelee sitä ihan innoissaan ja sehän on ihan statustuote, mutta enpä nyt pitäisi kovin hienona asiana valuttaa rahojaan kiinalaisille ja vielä tuotteesta jossa selvästi maksaa brändistä ja mainonnasta ihan jäätäviä määriä… 😀 Onneksi on Valion Oddlygood, joka on aivan järkyttävän hyvää ja suomalaista! Varsinkin tällaisina aikoina on ihan supertärkeää tukea suomalaista taloutta, ja ostaa suomalaista 🙂

Vastaa
Kaurajuoma | Brexit Uutiset 23.5.2020 - 09:56

[…] Parhaat kaurajuomat kahviin – Iidan matkassa | Lily – Oatly Deluxe kaurajuoma 2,19 €/ l Tämä ei ole täysin suunnattu kahviin, mutta tämä on Oatlyn uutuus, joka on normaalia kaurajuomaa rasvaisempaa. Sen rasvapitoisuus on 2,8 g/100 ml. Maku ei ollut mieleeni, mutta tuote sopisi oikeastaan sellaiselle, jolle kahviin tarkoitetut kaurajuomapurkit ovat liian suuria ja kahvin nauttiminen on vähäistä. […]

Vastaa
Tomi S 25.1.2022 - 09:53

Varmaan kaikkia Barista Kahvikauramaitoja on tullut testailtua ja aikamoisia hirvityksiä valikoimasta löytyy, mutta sen jälkeen kun Oddly Good Baristaa maistoin, ei ole enää mikään ollut entisellään 😉 Periaateessa lähes kaikissa muissa Baristoissa se kauran maku, enemmän tai vähemmän ikävästi puskee sieltä läpi. Tätä ennen join iKaffea, joka on myös ihan ok ja Kaura Barista juomista se toinen mitä kahviin voi, ja pystyy sekoittamaan. Mutta Oddly Good meni kyllä neutraalilla ja runsaalla maullaan heittämällä myös iKaffen ohi. Ainoa miinus, on tosiaan se jo mainittu, että hieman saattaa jättää sakkaa kahvikupin pohjalle (ei kuitenkaan aina). Oddly Good on myös siitä hyvä että se on ruoan laitossa hyvä ja neutraalin makuinen tuote.

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 17:16

Kiva kuulla! Olen kyllä itsekin vaihtanut iKaffesta täysin Oddly Good baristaan. Tykkään!

Vastaa
Kahvikirahvi 7.11.2022 - 10:54

Nykyään markkinoilla oleva Elovena Kaurajuoma kahviin on ihan heittämällä paras kahvin kanssa! 🙂

Vastaa

kommentoi postausta