Home » Puretreeni ja 8 viikkoa

Puretreeni ja 8 viikkoa

by Iida Åfeldt

12003286_1653211991588947_4553580386368773755_n.jpg

Tammikuussa, 11. päivä starttasi Puretreeni nettivalmennus, johon pääsin mukaan. Valmennus kesti kahdeksan viikkoa. Kahdeksan viikkoa sisälsi ruokavalion ja kaksi treeniohjelmaa. Valmentajina toimivat Nanna Karalahti ja Kukka Laakso. Ohjeet jokaiseen viikkoon tuli verkkosivuille, joille jokainen sai tunnukset. Viikottain tuli myös sähköpostia. Valmennukseen kuului Facebook -ryhmä, jossa puretreeniläiset jakoivat ajatuksia treeneistä ja ruokavaliosta. Sovimme ryhmässä jopa yhteisen Instagaram hastagin ja teimme yhteisin treenisoittolistan Spotify:hin. Toisilleen tuntemattomat ihmiset voivat toimia isona tukena valmennuksen ajan, vaikkei ihmisiä edes tapaa kasvotusten. Itse olen huomannut, ettei moni läheinen ole kovin kiinnostunut keskustelemaan kanssani treenaamisesta ja ruokavalioista, koska teemat ei samanlailla heitä kosketa ja he ovat mahdollisesti saaneet jo puheistani yliannostuksen. Joten ryhmälle voi keskustella ilman syyllisyyden tunnetta, heitä kyllä kiinnostaa! Ryhmä oli mielessäni myös treenatessa, koin olevani sille vastuussa, usein ajattelin muutaman viimeisen liikkeen kohdalla: “Jos kaikki muut 350 jäsentä saa tämän tehtyä, niin sitten täytyy minunkin”.

Tavoitteeni oli saada uutta innostusta salille ja vinkkejä treenaamiseen. Tavoitteet täyttyivät. Treeniohjelmat olivat todella supereita ja nautin niistä. Lisäksi ohjelmat oli hyvin suunniteltu ja rytmitelty. Ohjelmissa oli paljon supersarjoja tai sarjoja eri toisto ja painomäärillä, joka toi vaihtelua minulle. Olen tyypillisesti tehnyt isoilla painoilla ja aina 3×8-10 sarjoja, joten oli hyvä kehityksen kannalta tehdä toisin. Kahdella ensimmäisellä ja kahdella viimeisellä viikolla sain treenit todella hyvin tehtyä ja noudatettua ohjelmaa. Välissä oli muutama viikko, jolloin syystä tai toisesta treenaaminen oli vähäistä. Katsoin kuitenkin tammikuussa otettua kuvaa vartalostani ja vertasin siitä otettuun kuvaan nyt. Muutosta oli tapahtunut, vatsan seutu oli erityisesti tiivistunut ja vyötärö kaventunut, myös vatsalihakset näkyivät selkeämmin.  Viimeisellä viikolla ylitin itseni myös monta kertaa ja sain ensimmäsitä kertaa ohjelman kokovartalotreenin tehtyä kokonaan, en tiedä johtuiko se siitä, että oli viimeinen viikko 🙂

Itseltäni painoa tippui reilu kaksi kiloa, senttejä muutamia ympäri kehoa. En noudattanut ohjeita kaiken aikaa, joten olen siihen nähden hyvin tyytyväinen. Ryhmässä kuitenkin on saavutettu huikeita muutoksia kahdeksan viikon aikana. Moni on jakanut Facebookissa ennen ja jälkeen -kuvia ja olen katsellut niitä silmät pyöreinä ja ihaillut näiden naisten voimaa. Huikeita tyyppejä, jotka ovat todella halunneet muutosta ja saaneet sen, eivätkä pelänneet tulevaa työmäärää.

Yksi tärkeä asia itselleni on ollut ruoka. Olen pitkään pelännyt hiilihydraatteja ja kuvitellut lihoavani, jos syön banaania tai kaurapuuroa. Nyt olen syönyt molempia! Minusta onkin tullut puurosyöppö ja on vain niin ihanaa aloittaa se aamu puurolla! Puuroni saa kyytiin proteiinijauhetta ja kookosöljysydämen. Keho tarvitsee niitä hiilareitakin, se on nyt käynyt selväksi. Aluksi muistan epäiröineeni ruuan punnitsemista, mutta se on ollut positiivista ja helppoa. En edes loppuviikoista enää punninnut, koska osasin arvioida määrät. Punnitseminen alkuun oli hyvä, sillä se auttoi muodostamaan järkevän kokoisia annoksia. Ylensyönti on nimittäin melko tyypillistä…

CSC_2675.JPG

 

CSC_2677.JPG

 

CSC_2679.JPG

 

CSC_2681.JPG

Kahdeksan viikon aikana ehti moni asia vaihdella, minulla oli tehokkaita viikkoa ja sitten viikkoja jolloin söin irtokarkkeja sohvalla. Tärkeää on kuitenkin, että tämä on monen kohdalla käynnistänyt muutoksen, joka ei pysähdy kahdeksaan viikkoon.

Olen ollut niin tyytyväinen Puretreenin, että jatkan näillä saamillani ohjeilla tästä eteenpäinkin. Treeniohjelmista riittää hyvin pitkäksi aikaa! Ne sai kaikki pdf -tiedostoina, jolloin ne jäävät itselle ja ovat tallessa. Jään odottamaan, jos jossain vaiheessa tulisi uusi Puretreeni edistyneet -ryhmä, joka sisältäisi uudet treeniohjelmat. Lähtisin nimittäin uudelleen mukaan!

Voin suositella Puretreeniä lämpimästi. Aloittelijoille on oma ryhmänsä ja edistyneille omansa. Uusi nettivalmennus alkaa 4.4. Nettivalmennukset ovat nykyään erittäin suosittuja ja niitä on monenlaisia. Nettivalmennus ei koskaan ole yksilöllistä valmennusta vaan suunnitellaan sopivaksi mahdollisimman monelle.Koin Puretreenin sopivan lempeäksi, jolla siitä huolimatta saat tuloksia. Se on vain naisille ja sen huomasi ruokavalion ja treenien suunnittelusta.

Kiitos kaikille mukana olleille!

-Iida

 

*yhteistyö

 

kommentoi postausta