Home » Raakasuklaata kiitos!

Raakasuklaata kiitos!

by Iida Åfeldt

CSC_2472.JPG

 

Jotain todella hyvää syntyi muutama päivä sitten. Mitä enemmän raakasuklaata teen, sitä paremmin onnistun. Tällä kertaa vahingossa tulin maustaneeksi suklaasta todella hyvää, eikä cashewtäyte ollut ollenkaan huono! Ensimmäisillä kerroilla ei kannata lannistua, tässä hommassa kehittyy koko ajan ja aina suklaa tulee syödyksi oli se millaista tahansa! Jaan tässä teidän kanssa perusohjeen, johon lisäämällä erinäisiä asioita saat suklaasta haluamasi makuista! Namä suklaat valmistin tekemällä ensin raakasuklaata, josta kaadoin silikoonimuottien pohjalle hieman ja laitoin muotit pakkaseen. Kun suklaa oli kovaa, otin muotit pakkasesta ja laitoin jokaiseen nokareen cashewtahnaa. Lopuksi kaadoin sulaa suklaata jokaiseen muottiin niin, että cashewtahna peittyi ja laitoin muotit vielä pakkaseen. Viikonloppuna on hyvä aika kokeilla omia suosikki maku yhdistelmiäsi!

 

Raakasuklaa

100g kaakaovoita

25g raakakaakaojauhetta

25g agave-siirappia/vaahterasiirappia/kookosnektariinia

ripaus himalajan ruususuolaa

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaakaovoin tulee olla ihan sulanutta. Lämpötilan ei tarvitse nousta yli 40 asteen. Sekoita kaakaovoin joukkoon kaakaojauhe, makeutus ja suola. Kaada suklaamassa silikooniseen muottiin tai muuhun astiaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla, jotta saat suklaan irti. Laita suklaa pakkaseen noin 15-20 minuutiksi. Nauti!

suklaaseen kannattaa lisätä:

maca

lucuma

baobab

toco

soijalesetiini

 

Nämä kaikki ovat superfood -jauheita, joita suklaaseen on hyvä lisätä maun mukaan. Macan mallasmainen maku supii yhteen suklaan kanssa, se on juureskasvi, joka lisää elinvoimaisuutta ja vähentää stressiä. Lucuma tuo suklaaseen makeutusta, ja sillä voi korvata osaan suklaan muusta makeutuksesta esimerkiksi siirapista. Se valmistetaan lucuma hedelmästä ja onkin makea, hedelmäinen sekä kermainen. Baobab on lucuman tavoin hedelmä ja tuo sukalaseen makeutta ja hedelmällistä aromia. Toco eli riisinlesejauhe tuo kermaisuutta. Soijalesetiini tuo kermaisuutta, mutta se myös sitoo rasvan ja veden. Suklaasta tulee kermaista ja täyteläistä. Näitä voi hyvin käyttää 1tl-2 rkl.

Makua suklaaseen:

pähkinät

kuivatut hedelmät

tuoreet mustikat

vaniljajauhe

lakritsijauhe

hirssi- tai riisimurot

 

Suklaaseen voi ripotella esimerkiksi erilaisia pähkinöitä ennen kuin laitat sen pakkaseen. Juokkoon sopii monet eri asiat ja maistamalla löydät oman suosikki yhdistelmäsi.

 

 

CSC_2478.JPG

 

CSC_2480.JPG

 

kommentoi postausta