Home » Rakkauden viisi kieltä

Rakkauden viisi kieltä

by Iida Åfeldt

Jokin aika sitten kävin keskustelua rakkaudesta. Keskustelusta nousi esiin viisi rakkauden kieltä, joka teoriana oli minulle uusi. Se kuitenkin tuotti paljon oivalluksia ja haluan jakaa sen myös teidän kanssa. Jokaisella meillä on oma tapamme osoittaa rakkautta. Ymmärrämme eri asiat rakkauden eleinä ja usein koemme oman rakkauden kokemuksemme vastaavan myös kumppanin rakkauden kokemusta. Suhteessa kumppani voi tuntea rakkaudettomuutta, sillä harvoin ihmiset puhuvat samaa rakkauden kieltä. Omaa rakkauden kieltä tulisi tutkiskella, jotta tietää mitkä asiat itse kokee rakkaudeksi.

Hyvässä suhteessa on välttämätöntä tietää mitkä asiat toinen kokee rakkauden osoituksina ja mikä toiselle on rakkautta.  Usein rakkauden viidestä kielestä muutama on kaikkein tärkein, jotka kokee rakkauden eleeksi. Monestihan ongelma tulee siitä, jos toiselle lahjat ovat rakkautta ja toiselle esimerkiksi teot, jolloin parille toistensa rakkauden osoitukset jäävät epäselviksi.

1. Lahjat

Lahjat on yksi rakkauden kieli. Monelle lahjan saaminen ja antaminen on rakkauden ilmaisemista tai rakkauden osoitus kumppanilta. Lahja on usein viesti siitä, että kumppania on ajateltu ja häntä halutaan ilahduttaa.  Kukkia, suklaata ja ihania yllätyksiä… toimii henkilölle, jolle lahjan saaminen kertoo rakkaudesta ja joka itse osoittaa rakkauttaan lahjoilla kumppanille.

2. Teot

Auttaminen ja palvelusten tekeminen. Teot on yksi tapa osoittaa rakkautta, toiselle ruuan tekeminen, kahvin keittäminen ja tuominen sänkyyn, tiskivuoren raivaaminen yms.

3. Sanat

Kehut, kiitokset ja rakastavat sanat osoittavat rakkautta ja saavat toisen tuntemaan erityisyyttä sekä vahvistavat itsetuntoa. Usein sanallinen viestintä koetaan voimakkaana rakkauden osoituksena.

4. Ajankäyttö

Yhteinen aika, jolloin osoittaa kiinnostusta toista kohtaan ja keskittyy kumppaniin. Arjen kiireiden keskellä kuulumisten kysyminen ja toisen huomioiminen on välittämistä ja monelle rakkauden osoitus. Yhteistä aikaa arvostetaan ja pidetään tärkeänä.

5. Kosketus

Fyysinen kosketys, hellyys, halaaminen, silittäminen, suudelma… kosketuksella on todella suuri voima rakkaudessa.

Mitä ajatuksia sinussa heräsi?

Itse huomaan kosketuksen ja tekojen kertovan minulle rakkaudesta ja käytän niitä osoittaakseni rakkautta. Jos tapailemani mies ei liiemmin halaile tai pyri kosketukseen, niin toki se johtaa tunteeseen, ettei toinen ole kiinnostunut. Rakkauden viisi kieltä ovat tärkeitä kaikissa ihmissuhteissa, ei vain parisuhteissa.

20991676_10214319893850057_277400409_o.jpg

kommentoi postausta