Olen nyt kolmesti tehnyt tätä gluteenitonta leipää ja uskallan nyt jakaa reseptin tännekin. Tästä tuli niin hyvää, kova rapea kuori ja pehmeä sisältä! Ihanan hapan maku tulee tähän leipään piimästä. Käytin leivän leipomisessa Foodinin vaaleaa riisijauhoa ja Juustoportin kirnupiimää.
Leipä ulkoisesti näyttää ihan leivältä. Ja se on kyllä harvinaista omissa gluteenittomissa kokeiluissani. Mutta tämä on onnistunut nyt jo useamman kerran. Olen tapsutellut leivän päälle vähän jauhoja ennen paistoa ja tehnyt sitten leipään viillot, jotta sen pinta on tullut kauniiksi.
Ohjeesta tulee yksi isompi leipä tai kaksi pienempää. Olen kokeillut myös leivän pakastamista. Olen viipaloinut sen valmiiksi ja sulattanut pakkasesta aina muutaman palan kerrallaan.
5 kommenttia
Tämän sinun postauksen innoittamana uudelleenpostasin oman ohjeeni gluteenittomaan liha-perunakukkoon: https://www.lily.fi/blogit/ala-ota-sita-niin-vakavasti/perinneruokaa-ruokarajoitetuille-gluteeniton-lihaperunakukko/
Pitääpä tämä sinun reseptisi testilistalle kirjata!
Pitääkin kokeilla, josko tuo paistuisi pataleipänä myös
Kerro miten onnistui, itse kokeilen pataleipänä ja ei tullut mitään :DD Olisi varmaan pitänyt voidella ja jauhottaa vuoka ensin tms.
Vitsit, onkohan tähän enää reseptiä. Ainakaan postauksessa ei enää näy ?
Blogin siirtyessä uudelle sivulle reseptit ei siirtyneet ja ne on nyt joistain postauksista menetetty 🙁