Home » Rapeakuorinen gluteeniton leipä

Rapeakuorinen gluteeniton leipä

by Iida Åfeldt

 

Olen nyt kolmesti tehnyt tätä gluteenitonta leipää ja uskallan nyt jakaa reseptin tännekin. Tästä tuli niin hyvää, kova rapea kuori ja pehmeä sisältä! Ihanan hapan maku tulee tähän leipään piimästä. Käytin leivän leipomisessa Foodinin vaaleaa riisijauhoa ja Juustoportin kirnupiimää.

Leipä ulkoisesti näyttää ihan leivältä. Ja se on kyllä harvinaista omissa gluteenittomissa kokeiluissani. Mutta tämä on onnistunut nyt jo useamman kerran. Olen tapsutellut leivän päälle vähän jauhoja ennen paistoa ja tehnyt sitten leipään viillot, jotta sen pinta on tullut kauniiksi.

Ohjeesta tulee yksi isompi leipä tai kaksi pienempää. Olen kokeillut myös leivän pakastamista. Olen viipaloinut sen valmiiksi ja sulattanut pakkasesta aina muutaman palan kerrallaan.

3 kommenttia

Suttastiina 4.11.2021 - 12:29

Tämän sinun postauksen innoittamana uudelleenpostasin oman ohjeeni gluteenittomaan liha-perunakukkoon: https://www.lily.fi/blogit/ala-ota-sita-niin-vakavasti/perinneruokaa-ruokarajoitetuille-gluteeniton-lihaperunakukko/

Pitääpä tämä sinun reseptisi testilistalle kirjata!

Vastaa
Nimetön 4.11.2021 - 22:14

Pitääkin kokeilla, josko tuo paistuisi pataleipänä myös

Vastaa
iidaafel 7.11.2021 - 22:01

Kerro miten onnistui, itse kokeilen pataleipänä ja ei tullut mitään :DD Olisi varmaan pitänyt voidella ja jauhottaa vuoka ensin tms.

Vastaa

kommentoi postausta