Home » Ruokaboksi tuo luksusta arkeen

Ruokaboksi tuo luksusta arkeen

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ RUOKABOKSI

Kun Eemi meni tammikuussa päiväkotiin ja minä palasin töihin, huomasin, ettei ylimääräistä aikaa ihan hirveästi ole. Arki-illat ovat todella lyhyitä, jos meinaa laittaa ruokaa ja touhuta lapsen kanssa. Todellinen virhe on mennä taaperon kanssa kauppaan päivän päätteeksi ja miettiä, että mitähän tänään syötäisiin. Arki tarvitsee enemmän suunnittelua, jolloin näiltä virheiltä vältytään.

Olenkin aina pyrkinyt suunnittelemaan ruoat etukäteen ja tekemään kerran viikossa pari ruokaa, joilla pärjätään arkipäivät. Usein olen tilannut ruoat suoraan kotiin tai noudettavaksi, se helpottaa todella paljon elämää. Muuton myötä onneksi onnistuu myös kauppareissut yksin, kun tukiverkostot auttavat. Pieniä ostoksia ja puuttuvia aineita on ollut helppoa hakea kaupasta taaperonkin kanssa. Välillä olen oikein hemmotellut itseäni ja tilannut Ruokaboksin.

Viime viikolla meille jälleen saapui Ruokaboksi ja voi sitä onnea! Se onni, kun ei tarvitse itse miettiä mitä syödä! Ruokaboksissa on kaikki mietitty valmiiksi. Boksin sisällä on ruoat arkeen valmiiksi mietittynä, kaikki ainesosat kyydissä ja reseptit mukana. Joka kerta olen ollut sisältöön todella tyytyväinen. Sisältö on laadukasta, mahdollisimman kotimaista, värikästä, monipuolista, maistuvaa ja helppoa valmistaa.

Ruokaboksilla on valittavana kolme erilaista boksia, perus boksin lisäksi on valittavana muksuboksi ja vegeboksi. Boksin voi valita isona tai pienenä riippuen perhekoosta ja siihen on valittavana 3 ateriaa tai 4 ateriaa mukaan. Reseptit ja ainesosat ovat aina etukäteen nähtävillä. Sen mukaan on helppo valita itseään kiinnostava boksi ruokineen. Ruokaboksia toimitetaan pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Tampereelle, Ouluun ja näiden lähikuntiin. Lisää bokseista, tilauksesta ja hinnoista voit lukea ruokaboksi.fi-sivulta.

Itselleni ruokaboksi tuo luksusta arkeen ja olen tilannut sellaisen kotiin satunnaisesti. Olen aina ajatellut, että ruoka on asia, johon haluan panostaa. Mieluusti joskus maksaa siitä, että pääsee himpun helpommalla. Yhden aikuisen ja yhden pienen lapsen perheenä syömme myös 3 ruoasta helposti sen 6 päivää olettaen, että lapsi syö vielä lounaan päiväkodissa. Sisältö on siis riittävä ja runsas.

Useamman boksin tilanneena voin sanoa olevani todella tyytyväinen resepteihin. Mukana on aina tuttua, tavallista ja jotain aivan uutta. Tämäkin linssikeitto on jäänyt vakioruoksi meillä ja ohje oli alunperin juuri Ruokaboksista. Viime viikolla meille saapui Muksuboksi, jossa oli uunilohtaja ja perunamuussia. Todella tavallinen ruoka, mutta kuitenkin siinä oli jotain sellaista uutta, jota en itse arjessa tajuisi kokeilla. Boksin sisältä on aina monipuolinen, on kasvisruokaa, kalaa ja keittoa. Samalla tulee tehtyä ja kokeiltua uusia juttuja, jotka parhaassa tapauksessa jää käyttöön. Valitettavasti en kyllä itse aina ole arjessa ruokien suhteen niin monipuolinen, vaikka haluaisin. Usein meillä toistuu ne muutamat samat ruoat. Ruokaboksi piristää omia arkiruokia.

Tämä voi ehkä olla pikkujuttu, mutta itselleni ohjeilla kokkailu tuo suuren onnistumisen tunteen. Minun ruokani näyttävät aina samalta kuin reseptivihkosen kuvissa olevat ruoat! Välillä on niin masentavaa kokeilla jotain uutta ohjetta, kun oma tekele ei näytä kuten ohjeen kuvissa oleva ruoka.

Hyvien ruokien ja helppojen reseptien lisäksi iloitsen boksin pakkausmateriaaleista ja kierrätysmahdollisuuksista. Boksissa olevat kasvikset ja vihannekset tulevat paperipussissa, pakasteiden ja kylmätuotteiden pussin kuten itse boksin pahvilaatikon voi antaa seuraavalla kerralla kuljettajalle mukaan. Toki ne on mahdollista kierrättää myös itse.

Onko teillä kokeiltu?

-Iida

3 kommenttia

TK 10.9.2020 - 18:41

Kerran on ollut, tykkäsin kyllä. Ensi viikolla tulee taas pitkän tauon jälkeen. Teki mieli saada vaihtelua ruokiin ja helpotusta arkeen. Suurin ratkaiseva tekijä oli se, että ensi viikon ruuat kuulosti tosi hyvältä. Mulle on tärkeää, että jokainen ruoka on houkutteleva. Boksi on hivenen kallis, mutta silloin tällöin hankittuna hinnan voi maksaa.

Vastaa
iidaafel 10.9.2020 - 20:54

Oon samaa mieltä, että satunnaisesti tähän pystyy satsaamaan. Silloin se tuntuu ihanalta luksukselta. Ja toki hyviä ruokia sitten voi jatkossa tehdä kotona boksin resepteillä!

Vastaa
Anniz 12.9.2020 - 19:21

Hei, voisitko joskus tehdä postauksen miten teet tuon korkean nutturan? On tosi nätti 🙂

Vastaa

kommentoi postausta