Home » silmille lepoa

silmille lepoa

by Iida Åfeldt

2botIEx.jpg

Mummoni tapaa aina lepuuttaa silmiään. Hän on tehnyt sitä niin kauan kuin muistan. Hän käy usein lounaan jälkeen sohvalle ja lepuuttaa silmiään. Tai niin hän aina minulle sanoi mutten lapsena koskaan uskonut. Inhosin hetkeä, jolloin mummo lepuutti silmiään, sillä silmien kiinni pitäminen tarkoitti sitä, että hän nukkuu. Ja sehän nyt ei sopinut, sillä halusin mummon huomion ja mummon nukkuminen tarkoitti sitä, että minulla oli tylsää ja juuri silloin tarvitsin häntä. Kävin jatkuvasti kysymässä “Nukutko sinä?” ja mummo vastasi lepuuttavansa silmiään.

BnXQNNW.jpg

Olen lukunut viimeaikoina Mindfulness kirjallisuutta ja käynyt ohjatussa meditaatiossa. Mieleeni juolahti mummon silmien leputus. Mummo on päivittäin viettänyt hetken itsekseen, sulkenut silmät ja unohtanut ajatukset, keskittynyt hetkeen. Tähän haluan itsekin pyrkiä. Haluan päivittäistä rauhoittumista, en halua elää vanhaksi, jotta minulla on viimein rauhallista ja kiireetöntä. Koen, että nykymaailmassa on parempi sanoa olevansa kiireinen. Se antaa tehokkaan kuvan ihmisestä, sellainen ihminen ehtii tehdä paljon ja saa paljon aikaan. Työmaailmasta kyseiden piirteiden arvostus varmasti on lähtöisin. Jos kysyy ystävän kuulumisia, vastaus tyypillisesti on: “ihan hyvää, kauhea kiire koko ajan” ja näin vastaan aina itsekin. Haluaisin kuitenkin vastata: ” hyvää, ihanan rauhallista”. Mielestäni kiire ei ole arvostettava ominaisuus, en ainakaan itse voi kiireessä hyvin. Omaa elämää voi muokata rauhallisemmaksi. Karsimalla turhat menot mutta myös silmiä lepuuttamalla. Päivittäin voi viettää hetken silmät kiinni ja antaa ajatuksille tauon. Jos on kiire, tiedosta kiireesi. Pyri löytämään rauhaa hengityksestä ja hengitä tietoisesti keskittyen.

yKf6z4o.jpg

Ihanaa perjantaita!

-Iida

 

2 kommenttia

Veera22 7.4.2018 - 08:15

Moikka, löysin toissapäivänä sinun blogin ja nyt olen jo ihan uppotunut tähän. Tekstit on mielettömän hyviä, toivottavasti kaikista typeristä kommenteista ja haukuista huolimatta jatkat samaan malliin. Ihanaa kevään alkua ja raskausaikaa!

Vastaa
Iidaafel 7.4.2018 - 20:45

Kiitos, aivan ihana kuulla, että tykkäät. Tervetuloa lukemaan!

Vastaa

kommentoi postausta