Home » Tältä meidän viikonloppu näytti

Tältä meidän viikonloppu näytti

by Iida Åfeldt

PERJANTAI

Perjantaina miesystäväni perhe tuli meille syömään. Miesystäväni teki itse hamppareita sämpylöistä alkaen aina Big Mac -kastikkeeseen. Hän on todella innokas keittiössä ja tykkää laittaa ruokaa. Sain miehen äidiltä kukkia. Kimppu oli ihan minun värinen. Meillä oli todella mukavaa.

Illalla me katsoimme telkkaria sohvalla ja oltiin vaan. Menimme ihan liian myöhään nukkumaan. Lapset olivat kumpanenkin nukahtaneet ennen kahdeksaa, mutta me jumitettiin sohvalla puolille öin.

LAUANTAI

Lauantaina vauva jokelteli sängyssään seitsemän aikaan ja esikoinen havahtui myös hereille. Edellisen illan valvomisen kadutti. Ei auttanut kuin nousta ja mennä keittämään reilusti kahvia. Syötiin hyvä aamupala ja nautiskeltiin. Tai nautiskeltiin ja nautiskeltiin, sillä esikoinen hoputti minkä ehti. Hänellä oli hirveä kiire Prismaan. Olimme lähdössä ruokaostoksille aamupalan jälkeen ja hän ei olisi malttanut odottaa kauppareissua. Esikoinen oli jo pidempään kerännyt itselleen rahaa tekemällä pieniä hommia ja suunnitellut ostavansa Prismasta omilla rahoilla pikkulegon. Pikkulegon lisäksi Prismasta lähti mukaan useammalle päivälle ruokaa.

Iltapäivällä miesystävä teki ison makaroonilaatikon ja minä tein kvinoa-papusalaatin sekä smoothieta ison kannullisen. Teimme siis muutaman ruoan valmiiksi, jottei tarvitsisi viikonloppuna enää ruoanlaittoon käyttää aikaa. Saatiin kokkausrauha, kun vauva veteli päiväunia ja esikoinen rakenteli uutta legoaan ja leikki sillä.

Illalla ystäväni ja hänen kumppaninsa tulivat meille yöksi. Vierashuone pääsi ensimmäistä kertaa majoittamaan yöpyjiä. Petasin yöpyjille sängyt. Tai toiselle oli sänky ja toiselle lattiapaikka. Ystävä teki meille iltaherkut lasten mentyä nukkumaan. Katsottiin parit jaksot Salkkareita ja mentiin kaikki hyvissä ajoin nukkumaan.

SUNNUNTAI

Esikoinen heräsi tähän päivään jo puoli seitsemän ja pian hänen jälkeensä heräsi vauvakin. Miesystäväni oli noussut jo viideltä ja lähtenyt kuudeksi töihin. Hänellä on vuorotyö ja usein töitä myös viikonloppuisin.

Teimme esikoisen kanssa aamupalaa valmiiksi ja aamupalan valmistuttua herättelimme yökylävieraat syömään. Vauva meni jo ensimmäisille päiväunille ja esikoinen saikin sitten täyden huomio

n. Teimme palapelejä ja katsoimme lastenohjelmia. Vieraat lähtivät aamupäivällä.

Söimme lounaaksi edellispäivänä tehtyä makaroonilaatikkoa. Sen jälkeen lähdimme ulkoilemaan ja käyttämään koiran lenkillä. Ulkona oli ihan mieletön auringonpaiste, mutta hyytävän kylmä.

Iltapäivällä miesystävä tuli töistä. Puuhailimme kotihommia ja naureskelimme, kuinka hommat ei lopu tekemällä. Tiskikoneen tyhjennystä ja täyttöä, pyykkien pesua ja ripustamista, ruoanlaittoa ja keittiön siivousta, roskien vientiä ja koiran lenkitystä. Ja parin lapsen hoitamista siinä ohessa.

Illalla lämmitimme saunan ja teimme kiuasmakkaroita iltapalaksi. Vauva oli sitterissä kylpyhuoneessa ja viihtyi katsellen lelua. Viimeisenä kylvetin vielä vauvan. Lapset nukahtivat molemmat ennen kahdeksaa. Itsekin nyt perästä nukkumaan! Muutamat herätykset on kuitenkin luvassa. Väsynyt, mutta onnellinen olo viikonlopusta.

-Iida

2 kommenttia

R 27.2.2023 - 23:15

Ihanan ja onnellisen kuuloinen viikonloppu. Ihanaa kevättä Iida sinulle ja perheellesi. 😍

Vastaa
Iida Åfeldt 2.3.2023 - 09:58

Voi kiitos todella paljon!

Vastaa

kommentoi postausta