Home » tän hetken ilonaiheita

tän hetken ilonaiheita

by Iida Åfeldt

ollaan oltu terveinä

Kolmas viikko arkea on alkamassa ja me olemme olleet perheessä terveenä.  Joulukuun sairastelujen ja kolmen viikon joululoman jälkeen on tuntunut niin ihanalta olla kiinni arjessa. Kyllä tätä normaalia arkea taas arvostaa, kun siinä on ollut rikkonaisuutta. On ollut ihana tehdä töitä ja on ollut ihana, kun lapsi on päässyt varhaiskasvatukseen. Olen jaksanut viikonloput ja maanantai-vapaat aivan eri tavalla ja nauttinut meidän yhteisestä ajasta. Kyllä tässä koko ajan on aavistuksen varpaillaan, muttei auta elää kuin päivä kerrallaan. Melkein sitä alkaa murehtia mahdollisia sairastumisia jo ennakkoon, vaikka todellisuudessa se ei auta mitään tässä hetkessä.

ovulaatio ei osunut viikonloppuun

Minulla oli menkat kuun alkupuolella ja viime viikolla kävin Hormoni- ja lapsettomuusklinikalla ultrassa. Tässä kierrossa on tarkoitus jatkaa hedelmöityshoitoja. Lääkäri arvio, että ovulaationi osuisi viikonloppuun munarakkuloiden koon perusteella, jolloin inseminaatiota ei tehtäisi. Minulla oli kolme munarakkulaa, oikealla kaksi ja vasemmalla yksi, joista suurin noin 13mm.  Aloitin käynnin jälkeen ovulaatiotestien tekemisen. Koko viikonloppu meni jännittäen, että miten tässä käy. Kun ovitesti näyttää plussaa, tehdään inseminaatio siitä seuraavana päivänä. Viikonlopun aikana ei plussaa tullut, joten ovulaatio on odotettavissa nyt alkuviikosta ja niinpä tulen pääsemään inseminaatioon.

 

olen onnistunut olemaan ostolakossa

Olen käyttänyt tammikuussa rahaa palveluihin, elintarvikkeisiin ja ruokaan. Olen ollut tietoisesti ostamatta materiaa; vaatteita, tavaroita ja esineitä.  Sen sijaan sain tammikuussa taas myytyä tavaraa pois 400€:lla. Minun on tullut joka kuukausi ostettua jotain, joko itselleni tai lapselle ja joskus molemmille. Olen ostanut todella herkästi erityisesti kirpputoreilta ja usein sen varjolla, että se on ekologisempaa kuin täysin uusien asioiden ostaminen. Lisäksi olen esitellyt blogissa kuukausittaiset kirppislöydöt. Olen monesti ostanut jotain vain postauksen takia. Sen sanominen ääneen tuntuu ihan hirveältä. Siksi päätinkin lopettaa kyseiset postaukset. Aion postata kirppislöydöistä, mutten tee niitä enää kuukausittain. Olen todella ylpeä itsestäni, etten ole ostanut yhtään vaatetta itselle tai lapselle uutena tai käytettynä, enkä yhtään mitään muutakaan esinettä tai tavaraa. Lakkoilen rennoin mielin, sillä jossain kohtaa kevättä on ostettava välikausivarusteita lapselle ja tehtävä muita pakollisia hankintoja. Pakolliset hankinnat on toki asia erikseen, sillä ne tulevat tarpeeseen. Lähinnä tämä lakkoilu koskee kaikkea sitä muuta. Aion nyt tarkemmin syynätä omaa kulutusta ja kulutustottumuksia. Kivaa haastaa itseä!

yleisesti hyvä mieli

Minulla on tällä hetkellä todella onnellinen olo omassa arjessa. Moni asia on vähän rempallaan, mutta moni asia on tosi hyvin. Lähiaikoina on kokkailtu kotona hyviä ruokia, käyty sushilla ja pitkillä lenkeillä. Olen menossa kasvohoitoon ja hierontaan. Olen tehnyt kivoja työjuttuja, mm. mainokset Noshin ja Ruokaboksin kanssa. Olemme nähneet ystäviä ja meillä on ollut ihania hetkiä. Olo on ollut kiitollinen, onnellinen ja energinen. Olen tehnyt unelmakarttaa, jollaista en ole vuosiin tehnyt. Olen haaveillut ja kerännyt itseni täyteen toivoa; kaikki järjestyy kyllä. Pienistä jutuista on tullut hyvä mieli, kuten puhtaista lakanoista ja kauniista serveteistä ruokapöydässä. Lapsen ja koirankin kanssa on mukavan seesteinen vaihe, vaikka juuri toinen piirsikin huulipunalla seinään ja toinen jyrsi keskelle eteisen juuttimattoa ammottavan reiän.

-Iida  

12 kommenttia

Anonymous 25.1.2022 - 06:32

Moi, suostutaanko inssi tekemään kolmella munarakkulalla? Onko lääkkeestä tullut jotain sivuvaikutuksia? 🙂

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 07:37

Joo suostutaan. Mulla on luonnollisestikin ollut kaksi paristi. Lääkkeestä ei ole tullut mitään mitä olisin erityisesti pistänyt merkille😌

Vastaa
minnis 25.1.2022 - 07:26

Kiitos tästä kirjoituksesta, se sai hymyn huulille.
Toivottavasti pysytte terveinä!

Minna

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 07:36

Kiitos Minna! Halaus ja tsemppi sun viikkoon❤️

Vastaa
Ee 25.1.2022 - 11:29

Onnea lakkoiluun, kannustan.

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 17:10

Kiitos kovasti!

Vastaa
Miiama 25.1.2022 - 14:04

Kiva postaus! Ihanaa, että olette pysyneet terveenä ja on onnellinen olo! Tuo ostolakkoilu on ollut minunkin mielessäni nyt tammikuussa. Olen kirjannut menoja ylös menneinä kuukausina ja huomannut, että on tullut ostettua helposti kosmetiikkaa tai jotain muuta omaksi iloksi tai piristykseksi. Toki nämä ostokset ovat ihan ok välillä, mutta olen nyt tammikuussa pysähtynyt miettimään sitä ostanko tarpeeseen vai siksi, että haluan ostaa jotakin uutta. Tahtoisin pyrkiä entistä enemmän varsinkin vaatteiden osalta siihen, että ostan vain sellaisia, mitkä ovat aidosti minusta upeita eikä mitään ihan kivaa kirpputorilta, kun se oli “hyvä löytö”. Kuten sanoit, niin on kiva haastaa itseään vähän miettimään omia kulutustottumuksiaan. Mukavaa viikkoa!

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 17:19

Hei kiva kuula, saman olen havainnut omalla kohdalla. Herkemmin näin pandemian aikaan on tullut osteltua juurikin piristykseksi tai “palkinnoksi” jostain itselleen jne. Ja sekin toki välillä on ok, niillekin on paikkansa. Mutta mielenkiinnolla kyllä nyt seuraan omaa kulutusta tarkemmin.

Vastaa
Nimetön145 25.1.2022 - 14:18

Itse aloitin kans ostolakon ja aion yrittää sitä koko vuoden. Joo ja lapsille ostan vaatteita ja kenkiä mutta itselle en osta mitään uutta. 😊

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 17:09

Kuulostaa hyvältä! Ajattelin, että voisin kohdaltani pyrkiä samaan!

Vastaa
Anonymous 25.1.2022 - 16:57

Tsemppiä inseminaatioon❤️ Toivottavasti kerrot sitten taas miten kävi😊 Kaverini harkitsee ryhtymistä itselliseksi äidiksi ja tää aihe kiinnostaa tosi paljon.

Vastaa
iidaafel 25.1.2022 - 17:09

Kiitos todella paljon!

Vastaa

kommentoi postausta