Home » Tarinoista niistä kerroista, kun olen saanut kukkia

Tarinoista niistä kerroista, kun olen saanut kukkia

by Iida Åfeldt

Läheiset ystävät tietävät rakkauteni kukkiin ja kasveihin. Olen saanut todella monet kukkaset niin miehiltä kuin naisiltakin. Menneen naistenpäivän takia aloin miettiä kaikkia kertoja, kun olen saanut kukkia ja tarinoita niiden takaa. Tosi useinhan kuulee, ettei miehet osta kukkia, tai ostavat ehkä merkkipäivinä. Miehet ei ehkä näe mitään hyötyä laittaa rahaa kukkiin, vaan käyttävät sen ennemmin johonkin muuhun. Minulle taas kukat kruunaavat siistin kodin, tuovat iloa ja henkisesti hyvää mieltä. Minä lähden Tallinaan kukkien hakuun siinä, missä muut viinasten. Minä ostan usein kukkia itse, ystäväni yllättävät kukin, mutta olen saanut kyllä kukkia miehiltä aivan valtavan monta kertaa, että en voi valittaa. Ja postauksen tarkoitus ei ole, että minulle pitäisi aina olla tuomassa kukkia. Oli asia mikä tahansa, on aina omalla tavallaan kiva ilahduttaa toista ja olen itse mm. ilahduttanut kukin ja tullut itse ilahdutetuksi. Ajattelin jakaa teille muutamat tarinat!

  1. Taisin olla ehkä 16-vuotias on olin kesätöissä jäätelökioskilla. Kioskille saapui kukkakauppias kukkien kanssa ja sanoi niiden olevan minulle, ne olivat gerberoita, oransseja sellaisia ja sopivat kuumaan kesäpäivään. Perhetuttumme, äitini ystävä, oli nähnyt minut kiskalla ja päättänyt yllättää.
  2. Minulla oli 18-vuotis syntymäpäivä ja vieraat paikalla. Ovikello soi ja oven takaa löytyi kukkalähetti. Olin menneenä kesänä tavannut Italiassa miehen, jonka kanssa aloimme seurustella. Hän lähetti minulle kukkayllätyksen. Valkoisen orkidean oksan, joka on suosikkini. Mummoni tuumasi siinä hetkessä, että “Niin tuollaisiahan nuo etelän miehet ovat, tiedetään kyllä mitä ne haluavat”. Muistan loukkaanteneeni, sillä oikeasti olin niin onnellinen lähetyksestä ja mummo littasi iloani. Ja tämä on niin jäänyt mieleeni ja se kertoo todella hyvin sen, että edelleen ajatellaan, ettei suomalainen mies osta kukkia sekä kertoo sitä miten ulkomaalaisiin miehiin suhtaudutaan.
  3. Kerran töissä, lapsi tuli isän kanssa aamulla päiväkotiin. Lapsella oli kimppu itse keräämiään kukkia. Häntä jännitti todella paljon ja isän kanssa he siinä supisivat.Lopulta lapsi antoi kukat minulle ja sanoi: “Mä keräsin tosi paljon värikkäitä, kun mä tiedän, että sä tykkäät väreistä”. Kyllä olin taas kerran sydämen pohjasta asti otettu.
  4. Kerran eräs tapailemani mies toi minulle auringonkukan, hän sanoi, että se kuvastaa minua ja tuo niin paljon iloa. Ja olin aivan super iloinen ja otettu. Hän toi minulle monta kertaa tuon jälkeenkin kukkia, mutta juuri se keltainen auringonkukka on jäänyt mieleeni.
  5. Toisenkin kerran eräs tapailemani mies toi minulle kukkia. Jos laitan silmät kiinni, niin muistan sen hetken ja näen sen edessäni. Tuo mies oli niin hemmetin komea ja pitkä. Vietimme juhannusta yhdessä, hän tuli minulle. Avasin hänelle oven, hänellä oli käsissään punaisia ruusuja, päällä punaiset farkut, musta t-paita ja musta nahkatakki ja hän hymyili kasvoillaan. Se oli aika täydellinen näky ja hyvin mietitty.
  6. Ystävänpäivänä ystäväni oli jättänyt oveni taakse kukkia paperikassissa, jota koristi sydänilmapallo. Mukana oli myös suklaata ja muuta ihanaa hemmottelua. Ja se oli todellakin aivan ihana ihana hyvän mielen yllätys, joka edelleen tekee kiitolliseksi.
  7. Kerran järjestin vähän isomman brunssin. Oliskohan meitä ollut noin kymmenen tulijaa ja jokainen tuli mukanaan kukkapuska. Meitä oikeen nauratti tilanne. Jokainen sanoi, että “toin kukkia, kun en oikeen tiennyt mitä olisin voinut tuoda” ja sain asua seuraavan viikon kukkaparatiisissa, sillä kaikki tasot oli kyllä täynnä kukkia.
  8. Viime vuonna, kun täytin 26-vuotta oli samana päivänä myös Eemin kastejuhla. Minun 8-vuotias kummipoikani oli sanonut äidilleen, että hän haluaa ostaa kummitädilleen kukkia. Ja niin he olivat matkalla pysähtyneet kukkakauppaan ja hän oli itse valinnut minulle vaaleanpunaisen hortensian oksan, jonka sitten ylpeänä ojensi minulle. Oli siinä kummitäti vähän liikuttunut.
  9. Mummoni tuo minulle aina kukkia, jos hän kyläilee luonani. Minä ostan hänelle aina kukkia merkkipäivinä. Lähettelemme kuvia toisillemme kukista. Mummo laittoi juuri viestiä, että hänelle antamani ruusut ovat säilyneet jo yli viikon. Jos minun kukkani alkavat nuukahtaa, niin annan ne mummolle, hän loihtii niistä kauniita asetelmia ja saa kuolemaa näkevät viherkasvitkin eloon, orkideat uudelleen kukkimaan. Mummolla on mieletön puutarha. Hän on kukkahullu potenssiin sata. Aina kesällä kierretään puutarhaa ympäri ja ihastellaan. Lapsena yökyläilyn kokokohta oli yöpaidoilla, paljain varpain tehdä kukkakierros.

-Iida

2 kommenttia

nooraemiliah 18.3.2019 - 09:27

Mulle tuli ihan vedet silmiim tosta kolmoskohdan pikkutyypistä, ihana!

Vastaa
iidaafel 20.3.2019 - 15:23

Eikö ollutkin ihana, se hetki oli niin ihana <3

Vastaa

kommentoi postausta