Home » Tärkeitä asioita ruoasta -ruokahaaste

Tärkeitä asioita ruoasta -ruokahaaste

by Iida Åfeldt

 1.  Tyypillinen aamupala? Leipä ja kananmuna. Tietysti myös kahvi siihen kylkeen tai aamu ei ala.
 2.  Leivän ala- vai yläpuoli? Alapuoli ihan aina! Lapsi saa sitten yläpuolet, kun ei osaa vielä mieltymyksiään ilmaista.
 3.  Kevytjuusto- vai normi? Normaalijuusto, jos syön juustoa. Usein meillä on vegaaninen versio jääkaapissa.
 4.  Pizza ananaksella vai ilman? Ehdottomasti ananaksella! Mutta, jos todella menen syömään aitoa pizzaa, niin ei ikinä anasta, pelkkää tomaattia ja mozzarellaa. Eli se onko ananasta vai ei, riippuu siitä missä pizzaa syö.
 5.  Maito vai korvaava ”maito”? Korvaava maito! En edes muista koska olisin juonut lehmänmaitoa sellaisenaan. En osta koskaan maitoa kotiin, ellei sitten ole sukulaisia tulossa kylään. Mummo kyllä usein ottaa oman kahvimaidon mukaan.
 6.  Hedelmäkarkit vai salmiakki? Minulla on aika valikoiva maku sekä salmiakkeihin että hedelmäkarkkeihin ja vain tietyt kelpaa molemmissa kategorioissa. Pantterit on todella hyvä, Vanhat autot ja Aakkoset. Hedelmissä viinikumit ja kirpeät päällysteet.
 7.  Jäätelö vai leivonnaiset? Leivonnaiset todellakin! Ne menee hetkessä, mutta jäätelö voi löytyä pakkasesta vuodenkin päästä ostohetkestä!
 8.  Hernekeitto vai maksalaatikko? Hernekeitto. En ole syönyt maksalaatikkoa varmaan ala-asteen jälkeen. Silloin joku kaveri kertoi sen olevan sian maksaa sisältävä ruoka ja lopetin sen syömisen. Vaikka rakastin maksalaatikkoa. Asiassa ei tietenkään ole mitään järkeä, sillä syön lihaa, syön nakkeja ja makkaraakin ja niissä on varmasti aivan kaikkia mahdollisia osia eläimistä.
 9.  Ravintola- vai kotiruoka? Kotiruoka, usein kotona saa tehtyä edulliseen hintaan todella hyvää ruokaa!
 10.  Kokkaaminen vai leipominen? Leipominen! Paitsi etten juuri koskaan leivo. Ihan siitä syystä, että leipomuksia tulee usein paljon siihen nähdän, että perheessämme on vain yksi ja puoli syöjää. Kokkaaminen on toistuvaa pakkopullaa, jota on tehtävä lähes päivittäin.
 11.  Aina (jää)kaapissa. Kahviin tarkoitettua kaurajuomaa.
 12.  Lempikasvis. Parsakaali.
 13.  Inhokkikasvis. Ruusukaali. Siis en vain pysty siihen, tai ainakaan kotona siitä ei synny mitään kovin maistuvaa.
 14.  Lempihedelmä. Satsuma.
 15.  Inhokkihedelmä. Ei ole mitään, mutta sanotaanko, että sellaiset, jotka vaativat suuren työn ennen syömistä kuten ananas!
 16.  Lempiruoka. Perunamuussi ja uunilohi tai uudet perunat ja silli. Eipäs kun sushi!
 17.  Makea herkku. En voi valita yhtä! Bebe-leivos, korvapuusti, mutakakku, brownie… okei ehkä porkkanakakku kuitenkin!
 18.  Raskausajan ruokahimo. Himoitsin perunamuussia ja kylmiä nakkeja, himoitsin kirpeitä karkkeja, kirsikkatomaatteja ja vesimelonia. Ja luonnollisesti salmiakkia, sushia ja juustoja, kun ne olivat kiellettyjä.
 19.  Jos vettä ei lasketa, lempijuoma. Tuore appelsiinimehu tai omenamehu. En juo limuja enkä hiilihapotettuja vesiä. En pidä kuplista.
 20.  Lempimauste. Himalajan ruususuola ja rosmariini.
 21.  Paras ateria. Jonka olen syönyt? Palaan muistoissa aina Italiaan, Napoliin ja meren rantaan. Siellä vanhempi mies myi mustekkalaa leimessä. Hän kaatoi kauhallisen kattilastaan kertakäyttömukiin. Hän antoi hammastikun, jolla syötiin mustekalan palat ja lopuksi liemi juotiin. Se oli ehdottomasti parasta mitä olen koskaan syönyt. Kävin hänen luonaan usein ja voi miten upeaa olisi vielä joskus päästä.
 22.  Karmein ruokakokemus. Sijoittuu ala-asteelle. En halunnut syödä lautasellani ollutta perunaa ja olin viemässä tarjotinta pois. Opettaja palautti minut takaisin pöytään ja pakotti syömään kyseisen perunan, joka oli mielestäni kuminen ja tummunut.
 23.  Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta. En ole koskaan ostanut meetvurstia.
 24.  Peruslounas. Edellispäivän päivällisen jämät tai purkki tonnikalaa salaatin kanssa.
 25.  Bravuuri keittiössä. Teen todella hyvää suolaista piirakkaa erilaisin täyttein.
 26.  Keittiömoka. Olen laittanut voin pakkauksessaan mikroon. Tarkoitus oli sulattaa voi leivonta-ohjetta varten. Pakkauksen käärre syttyi mikrossa palamaan ja mikro oli liekeissä hetken aikaa. Isäni tuli hätiin ja tilanne hoitui sammautuspeitteellä.
 27.  Leffaeväs? Popparit ja irtokarkit sen kerran kun leffaan lähtee.
 28.  Millä herkuttelet viikonloppuna? Dippikasvikset ja juustot. Onneksi joulu lähestyy ja voi aloittaa sesongin herkuttelun hyvällä omatunnolla.
 29.  Paras kahvila Helsingissä. Rakastan pientä Makiataa, josta saa niin hyviä gluteenittomia pullia. Rakastan  kahvilaa keväällä, jolloin siellä voi istua kukkivien omenapuiden alla ulkona.
 30.  Random-aatos ruuasta. Ruoka on paljon muutakin kuin energiaa. Haluan ruoan puhuttelevan minua myös ulkonäöllä. Haluan jakaa ruokakokemuksiani ja nautin suuresti ruokavieraista. Syömisen pitää olla helppoa, mukavaa ja sallivaa. Ruokailusta pitää jäädä hyvä mieli. Haluan välittää sellaista positiivista ruokasuhdetta eteenpäin.

Tämä haaste tuli vastaani Karoliina Pentikäisen blogissa ja halusin ehdottomasti tehdä tämän itsekin pienin muutoksin ja lisäkysymyksin.

-Iida

9 kommenttia

Liisii 29.9.2020 - 21:08

Täällä maistuu leivän yläpuoli!😂Mä syön aina ruisleivän yläpuolen eka paketista ja sit vasta ne alapuolet!😂

Vastaa
iidaafel 29.9.2020 - 21:23

Hahah hauskaa, tää on pieni juttu ja jakaa aina ihmisiä! Mielenkiintoista :DD

Vastaa
Torey 29.9.2020 - 22:07

Sama juttu! Jos saa päättää, niin yläpuoli! Etenkin nuorempana koitin aina saada sen. 😄

Vastaa
iidaafel 29.9.2020 - 22:30

Eikä haha:DD

Vastaa
Nannanen 30.9.2020 - 12:56

Olen myös alapuolen ystävä! Siinähän on enemmän syötävää ☝️
Yläpuoli on vähän kuin laskiaspullan katto. Pienempi ja mitättömämpi osa kokonaisuutta!

Vastaa
Mie kans... 30.9.2020 - 10:58

Yläpuoli leivästä on paras , just hyvä olemukseltaan ja maultaan 🤔😃

Vastaa
iidaafel 30.9.2020 - 12:22

No jopas! 😀

Vastaa
Tärkeitä asioita ruoasta - ruokahaaste | Iina Hyttinen 1.10.2020 - 21:11

[…] tähän ruokahaasteeseen Iidan matkassa -blogissa, ja tämän alkuperäinen versio oli peräisin Karoliina Pentikäisen blogista. Halusin itsekin […]

Vastaa
Tärkeitä asioita ruoasta -blogihaaste – Maja auringolle | Lily 2.10.2020 - 13:47

[…] ja sen jälkeen ainakin But I’m a human not a Sandwich -blogin Iina ja Iidan matkassa -blogin Iida ovat osallistuneet […]

Vastaa

kommentoi postausta