Home » Tässä on tissini #tissiviikko

Tässä on tissini #tissiviikko

by Iida Åfeldt

1479787282331.jpg

Tällä viikolla ollaan vietetty Tissiviikko -kampanjaa. Kampanjassa jaetaan kuvia rinnoista, liivit päällä tai ilman, kuten kukin haluaa ja kuvien julkaisussa somessa käytetään hashtagia #tissiviikko. Instagramissa julkaistuihin kuviin pääset tästä. Kampanjassa on kyse rintojen normalisoimisesta. Pääpointti on voimannuttaa ja tuoda lisää itsevarmuutta. Kampanja on tarkoitettu kaikille, joilla on rinnat, ei vain naisille. Muillakin kuin naisilla voi olla tissit, sanotaan kampanjan mainoslaiseessa.  Kampanjassa huomioo kiinnittyy rintojen yliseksualisointiin. Rinnat on ruumiinosa ei sukupuolielin. Silti rinnat on seksualisoitu. Niiden paljastamiseen ja peittelyyn liittyy paljon häpeää.Viikon aikana on ollut  tarkoitus herättää keskustelua rinnoista, saada ihmiset mukaan kampanjaan julkaisemalla kuviaan ja jakamalla kokemuksiaan rintoihin liittyen.

En ajatellut, että koskaan julkaisisin kuvia rinnoistani.Tätäkin kirjoittaessa mietin monta kertaa mitä olen tekemässä ja alkuun ajattelin peittää nännini kuvista. Silloin tissien julkaiseminen on hyväksyttävämpää. Nännien paljastaminen muuttaa koko tilanteen, silloin kaikki on näkyvillä, vaikkei niissä pitäisi olla mitään ihmeellistä. Tämä kampanja sai minut kuitenkin toisiin ajatuksiin rintojeni julkaisemisesta. Miehet saavat kulkea ilman paitaa, myös miehillä on nännit, mutta naisilla rinnan ja erityisesti nännien paljastaminen on häpeällistä ja paheksuttavaa. Miksi häpeisin rintojani, kun kuvien julkaiseminen toimii myös vertaistukena kehityshäiriötä epäileville! On tärkeää levittää myös tietoisuutta siitä, että rinnat ovat erilaisia.

Kyllä mietin, että mitä minusta nyt mahdetaan ajatella tämän julkaisun jälkeen. Pitääkö joku minua nyt “halpamaisena” tai muuta vastaavaa? Se että, minun tulee sellaista miettiä, kertoo asiaan kohdistuvista asenteista. Sen vuoksi haluan julkaista kuvat rinnoistani ennen korjausleikkaiksia ja toisen korjausleikkauksen jälkeen. Blogissani on tähänkin asti puhuttu paljon rinnoista ja tisseistä. Rinnat ovat yksi iso osa blogiani. En koskaan ajatellut kirjoittaa rinnoistani niin paljon kuin olen tullut tehneeksi, mutta rinnoista kertovat tekstit ovat olleet todella suosittuja ja selvästi tarpeen, sillä eniten minua lähestytään rinta-asioissa. Eli en voinut olla ohittamatta blogissani Tissiviikko -kampanjaa.

Kampanjasta voit lukea lisää Nytin verkkosivuilla, tästä, Iltasanomien sivuilta, tästä ja Iltalehden verkossa tästä. Monna treenaa -blogissa myös hyvä teksti aiheesta! Siihen tästä. Hän kertoo aiheesta isorintaisen näkökulmasta. Olen itsekin monta kertaa ajatellut, että isot rinnat ovat pieniä seksikkäämmät ja enemmän tyrkyllä. Olen myös sortunut ajattelemaan, että todella isot rinnat ei voi olla aidot.

Mitä ajatuksia kampanja sinussa herättää?

-Iida

15239199_10211523337457895_549678935_n.jpg

Rintani ennen korjausleikkauksia keväällä 2016.

15211681_10211523337337892_1128365927_n.jpg

Rintani toisen korjausleikkauksen jälkeen. Rinnat ovat tästä pinentyneet ja varmasti pienentyvät, mutta tämä olisi ihanteellinen koko ja muoto!

 

5 kommenttia

Vierailija 27.11.2016 - 11:20

Olet todella rohkea kun olet kertonut niin avoimesti leikkauksestasi ja kaikesta! Uskon todella, että teksteistäsi ja näistä kuvista on avuksi ja vertaistueksi samoja juttuja pohtiville. Itse en ainakaan pahastu näistä kuvista tai pidä sinua halpamaisena, päin vastoin tuntuu että ymmärtää paremmin, miksi olet halunnut korjausleikkauksen, ja on mielenkiintoista nähdä myös lopputulos. Tsemppiä paranemiseen ja hyvältä vaikuttaa tuo lopputulos kuvan perusteella! P.S. Olet upea niissä valokuvissa, joita postasit jokin aika sitten, ne olivat todella onnistuneita!

Vastaa
Iidaafel 27.11.2016 - 14:23

Mieletön kiitos kommentistasi! Aivan ihana kuulla, tulin niin hyvälle mielelle! Toivon, että teksteistä ja kuvista on tosiaan ollut apua muille. Kiitos sinulle!

Vastaa
Vierailija 27.11.2016 - 19:07

Hei Iida!

En ole aiemmin kommentoinut tänne mitään, mutta olen jo jonkun aikaa lueskellut blogiasi. On tosi mahtavaa että olet päässyt julkiselle puolelle hoitoon koska asia on vaivannut sinua kovasti ja vaikuttanut elämääsi. Muistelen (saatan muistaa väärinkin) että joku oli joskus kommentoinut sinulle nänneistäsi negatiiviseen sävyyn. Minusta nännisi ovat ensimmäisessä kuvassa erittäin kauniit ja naiselliset. Nyt leikkauksen jälkeen varmaan sinun silmääsi vielä kauniimmat. Nuoret miehet voivat kyllä olla aikamoisia urpoja ja heidän kokemuksensa nänneistä ovatkin lähinnä pukkarissa nähdyt joukkuekaverin pienet miesnännit tai jonkun photoshop pimun feikkinännit. Vanheneminen on kivaa, sitä tulee itse hyväksyvämmäksi itseä kohtaan ja ympärillä olevat miehetkin tuppaavat aikuistumaan.

Toivottavasti olet muutaman kuukaudenkin kuluttua tyytyväinen rintoihisi, tai sitten jatkat tarvittaessa rasvansiirtolinjalla. Implantit ovat aina vierasesineitä kehossa ja niihin liittyy erilaisia komplikaatioita ja haittavaikutuksia. Silikoni-implanteissa mm. kasvaa aina pinnalla bakteereiden muodostamaa biofilmiä johon ei elimistön puolustusmekanismit pure juuri siksi että se on vierasesineen pinnalla. Itse leikkauksen steriliteetillä ei ole juuri merkitystä tämän biofilmin muodostumiseen, bakteereja pääsee verenkiertoon aina pieniä määriä mm. ikenien kautta. Normaalisti tästä ei ole mitään haittaa ja itse ilmiö on täysin luonnollinen (veressä on systeemit jotka hoitelevat nämä karkulaispöpöt), mutta erilaisten vierasesineiden pinnalle nämä pääsevät majansa aina tekemään (silikoni-implantit rinnoissa, vielä luutumattomat keinonivelet yms.). Yleisterveellä ihmisellä tuollaisesta biofilmistäkään ei ole juuri muuta kuin mahdollista paikallista pientä ärsytyshaittaa ympäröivässä kudoksessa (tai implanttien kapseloitumista), mutta tilanne on toinen jos immuunipuolustus jostakin syystä heikkenee (sairaudet, jotkut lääkitykset), silloin bakteerit voivat levitä elimistössä mm. sydänläppiin ja aiheuttaa vakavankin sairauden.

Toivon kovasti että sun matkasi tämän rinta-asian kanssa on lähellä päätepistettään ja kehityshäiriö on korjattu tavalla joka saa sinutkin tyytyväiseksi. Itselläni oli vielä sinun ikäisenä aikamoinen hammasongelma (kehityshäiriö sekin) ja se vaikutti itsetuntoon ja elämään todella paljon. Ongelma korjattiin muutaman vuoden aikana ja elämä on sen jälkeen kyllä ollut täysin erilaista. Ymmärrän siis täysin tarpeesi muokauttaa rintojasi kehityshäiriön vuoksi ja pidän sinua rohkeana naisena kun olet kertonut tästä näin avoimesti ja varmasti tavoittanut saman kehityshäiriön kanssa painivia nuoria ja vanhempiakin naisia!

Kaikkea hyvää Iida 🙂

T: nelikymppinen mikrobiologi

Vastaa
Iidaafel 29.11.2016 - 19:30

Kiitos paljon kommentistasi ja siitä, että jaksoit kirjoittaa minulle näin kattavasti asiasta! Kommentissasi on paljon uutta hyvää tietoa, jota varmasti mietin!

Vastaa
Tissiviikko | Mtv3 Uutiset Live 18.10.2020 - 11:46

[…] Tässä on tissini #tissiviikko – Iidan matkassa | Lily – Tällä viikolla ollaan vietetty Tissiviikko -kampanjaa. Kampanjassa jaetaan kuvia rinnoista, liivit päällä tai ilman, kuten kukin haluaa ja kuvien julkaisussa somessa käytetään hashtagia #tissiviikko. Instagramissa julkaistuihin kuviin pääset tästä. Kampanjassa on kyse rintojen normalisoimisesta. […]

Vastaa

kommentoi postausta