Home » Toisen rasvansiirron suunnittelua ja laihduttamista

Toisen rasvansiirron suunnittelua ja laihduttamista

by Iida Åfeldt

En ole käynyt kuntosalilla sitten yli kolmeen viikkoon. Lopetin jäsenyyteni toukokuun loppuun muuton takia. Ajattelin tekeväni kehonpainotreeniä kotona ja käyväni juoksemassa, no en ole ottanut askeltakaan. Pakkasin lenkkarit, joten “en ole voinut”. Enkä ehtinyt, sillä olen vain pakannut tavaroita työpäivien jälkeen ja muita laiskuus esteitä.

image.jpeg

Koska olen päättänyt ottaa rennommin liikkumisen suhteen, niin olen syönyt rennommin. Bebe leivosta aamupalalla, kakkubuffet iltapäivällä ja kiinalaista iltapalaksi. Sisimmässäni olen edelleen sporttinen nainen, joka nauttii terveellisestä syömisestä. Nyt ei vain ole aika toteuttaa sisimpääni. Treenit saa odottaa.

Ja kirurgi kielsi laihduttamasta. Kävin tänään tapaamassa Susanna Kauhasta ensimmäisen rasvansiirto operaationi jälkeen. Ensimmäisestä rasvansiirrostani rintoihin on nyt kulunut kaksi kuukautta.  Kerroin Kauhaselle hieman olleeni pettynyt. Omasta mielestäni mitään siirtorasvasta ei jäänyt rintoihin. Rintani ovat niin kaukana toisistaan, että se tuskin koskaan muuttuu. Rintaliiveillä niitä saa kurottua lähemmäksi, jolloin ne myös näyttävät isommilta, mutta liivit riisuessa rinnat levähtävät ja palaavat sivuille. Ihana Kauhanen piirsi minulle kuvan tubulaarisesta rinnasta ja rinnan viereen kahvikupin. Hän sanoi, että rintaani on jäänyt noin 1,5 dl rasvaa, joka näyttää ehkä paljolta kupissa. Kun rasvan kaataa lautaselle, se leviää ja näyttää vähäisemmältä. Näin se rinnassakin on, se on jakautunut laajalle, jolloin muutos on pieni. Lisäksi olen nuori ja ihoni ei anna niin paljoa periksi, jolloin rasvaa ei voi kovin paljoa siirtää rintaan. 

image.jpeg

Kauhanen oli sitä mieltä, että rasva on tarttunut sen verran hyvin, että kolmatta rasvasiirtoa tuskin tarvitsee. Hän laittoi minut leikkausjonoon ja nyt kolmen kuukauden sisään on toinen operaatio. Sen jälkeen arvioidaan taas tilanne, mutta lähtökohta on, että tämä on viimeinen. Hän sanoi, ettei hän tee minusta iso rintaista, vaan hän korjaa rinnan muotoani. Hän kertoi, että minusta oli todella vaikea saada rasvaa ja hän joutui tekemään paljon työtä. Mielestäni minussa on rasvaa kyllä yllin kyllin. Kysyin, että miksi rasvani ei edes rasvaimulla lähde. Hän sanoi, että se on osa minua, sillä on tehtävä kehossani. Hän käski olla laihduttamatta, jotta saamme kunnon rasvat oikeasta reidestäni sitten seuraavaan leikkaukseen. 

Tämä saikin minut ikuisen laihduttajan miettimään, että entäs jos en vain laihdu. Entä jos rasvani ei vain lähde, jos se ei lähde edes rasvaimussa? Olen jojoilija ja painoni pyrkii aina takaisin seitsemään kymppiin, vaikka kuinka laihdutan. Jos rasvaimussa ei saada rasvaa pois, voinko saada sen pois liikunnalla ja ruokavaliolla? Ehkä voin tiettyyn pisteeseen voin tehdä työtä, mutta jossain vaiheessa varmaan tulee omat rajani vastaan. Ehkä voisin hyväksyä läskini, ne kun ovat niin lujasti minuun tarrautuneet ja liikkua vain liikunnan ilon vuoksi ilman laihdutus paineita!  -Iida

kommentoi postausta