Home » Toukokuun kirppislöydöt

Toukokuun kirppislöydöt

by Iida Åfeldt

Toukokuussa olen käynyt tosi huonosti kirppiksillä.Yksi syy on varmasti se, ettei meillä ole ollut tarvetta millekään ja toiseksi on ollut kiirettä. Tykkään kuitenkin käydä kirppiksillä kiertelemässä ihan muuten vain. Ollessamme Kuopiossa lomalla, tuli kuitenkin kierrettyä useampi paikallinen kirppis. Omassa arjessa on nyt ollut sen verran hektistä, etten ole ehtinyt kirppistellä. Onneksi muutaman viikon päästä alkaa kesäloma ja on aikaa korjata tämä tilanne!

Muutaman löydön onnistuin kuitenkin tekemään!

Vintagemekko 13 € Citypörssi

Tämä mekko osui silmääni Kuopion reissulla. Se vain näytti niin minulta! Ihana kukkakuosi ja juuri vartalolleni sopivat leikkaukset.  Mekko osoittautui kuitenkin liian pieneksi. Arvelin, että se olisi siinä ja siinä olisko mekko pieni. Ostin sen siitä huolimatta. Kotona sovitellessa nauratti, kun vetoketju ei mennyt täysin kiinni. Pienihän se oli. Kuosi on niin ihana, että mahdollisesti teen siitä hameen!

Nosh raitapaita 8 € CityPörssi

Tämä oli hyvä löytö, joka lähti heti matkaan. Meillä on tämä paita ollutkin ja nyt se löytyi isompana!

Dadamora paita 3 € CityPörssi

Tämä paita oli niin löytö! Eemillä oli 1-vuotiaana Dadamoran keltainen paita, jossa oli leijonan kuva. Siitä tuli aivan hänen suosikki. Hän ei vielä puhunut, mutta murisi aina ja osoitti paidan kuvaa innoissaan. Sekin paita oli kirppislöytö ja annettu eteenpäin ystävän lapselle. Nyt löytyi ”uusi” pandan kuvalla ja ihanassa murretun roosan sävyssä.

H&M college 1,50 € Viirin kirppis

Pomp De Lux rippipaita 2 € Viirin kirppis

H&M t-paita 0,50 € Viirin kirppis

Tätä on muuten käytetty! Huh sentään! Joistakin vaatteista tulee sellaisia lemppareita, ettei meinaa pesuun saada, kun pitäisi aina olla päällä.

Polarn O. Pyret kuorihousut 5 € CityPörssi

Ilahduin todella paljon tästä löydöstä! Kuorihousut oli tosi hyväkuntoiset hintaan nähden. Ainoastaan lenksut pitää vaihtaa. Ensi syksylle on ulkohousut valmiina!

10 kommenttia

Nimetön 1.6.2021 - 00:16

Älä pliis teurasta vintageihanuutta hameeksi jos ongelma on vain vetskarin kiinni saamisessa. Pari sävyihin sointuvaa kiilaa kylkiin niin saa sovitettua isompaan kokoon niin, että kaunis mallikin säilyy <3

Vastaa
minnis 1.6.2021 - 06:35

Kivoja löytöjä! Nitä postauksia on aina mukava lukea. 🙂

Minna

Vastaa
iidaafel 1.6.2021 - 09:26

Kiitos Minna <3

Vastaa
Katariina Kuronen 1.6.2021 - 12:07

Ootkohan tehnyt koskaan postausta Helsingin parhaista kirppareista? Oon tulossa kesäkuussa viettämään pitkää viikonloppua Helsinkiin ja olis ehkä kiva pyörähtää jossain kirpparilla! <3 Kivoja löytöjä oot tehnyt 🙂 Ihanaa kesäkuun alkua sulle ja Eemille! 🙂

Vastaa
iidaafel 1.6.2021 - 20:34

Kiitos, kiva idea! Voisin tehdä tästä postausta!

Vastaa
Essimilia 1.6.2021 - 14:56

Samaa mieltä aiemman kommentoijan kanssa mekosta! Kannattaa käyttää edes näyttämässä osaavalla ompelijalla, jos mekkoa voisi leventää sivusaumoista (pitäisi onnistua). Tein itse näin yhden takin kanssa, jolloin sain sille paljon lisää käyttövuosia.

Vastaa
Jarna 3.6.2021 - 18:57

Törkeää edes ajatella vintage-mekon tärvelemistä. Mitä jos laihduttaisit niin mekkokin sopisi päälle?

Vastaa
iidaafel 3.6.2021 - 23:15

Enköhän saa tehdä mekolle ihan mitä haluan. En laihduta, jotta mahtuisin vaatteisiin, kiitos vain.

Vastaa
Anzu 4.6.2021 - 10:30

Mitä ihmettä täällä kommentoidaan! Mekko on vain vaate ja jos siitä haluaa muokata hameen tai vaikka kalsarit niin mitä sitten. Voihan ylijääneistä paloista tehdä vaikka pannan niin ei mene hukkaan. Kangas on kyllä tosi kaunis ja toivottavasti uskallat jakaa myös lopputuloksen, teetpä mekolle mitä vaan. Nämä kirppispostaukset on kivoja, tulee heti itsellekin halu lähteä kirpparille 🙂

Vastaa
Nimetön 5.6.2021 - 00:27

Toki jokainen saa tehdä omilla vaatteillaan mitä haluaa, sehän on ihan päivänselvää? Ja toisten painon kommentointi ja kehotukset laihduttaa vaatteeseen nyt ovat vain typeriä. Ei se laihtuminekaan mitään istuvuutta takaa, toisin kuin korjausompelu…joten jos vaatteesa on vikaa on useimiten parempi muuttaa vaatetta eikä kantajaa.

Mutta hyväkuntoiset vintagevaatteet ovat asia, joita ei lisää synny ja ymmärrän hyvin, että ehdotuksia modaamiseen niin, että malli säilyy ja parhaimmillaan modaukset voi vielä halutessaan palauttaa alkuperäismalliin halutaan antaa. Se on sitten ihan Iidan oma asia, mitä hän vinkeillä tekee, mutta ymmärrän hyvin tarpeen ehdottaa, kun ei hamesuunnitelma vaikuttanut erityisen lukkoonlyödyltä ja Iida itsekin kehui mekkoa kokonaisuutena.

Vastaa

kommentoi postausta