Home » Tunnistatko nämä miestyypit?

Tunnistatko nämä miestyypit?

by Iida Åfeldt

Kohta on sinkkuuteni vuosipäivä. Tulee kolme vuotta sinkkuutta putkessa täyteen. Joten on tähän aikaan myös mahtunut yhtä ja toista hiihtäjää. Olen tullut havainneeksi jotain melko selkeitä miestyyppejä. En toki epäile, etteikö vastaavaa olisi myös naisissa.

1. Juuri eronneet

Oikeasti ehkä masentavin miestyyppi naiselle, joka haluaa muutakin kuin seksiä. Ja samalla niin houkutteleva. En tiedä mikä niissä on! Mutta hoivaviettini nousee pintaan juuri heidän kohdallaan. Juuri eronnut mies haluaa päästä yli erostaan ja usein hakee tilapäistä lohdutusta. Ja kuinka monta kertaa olenkaan ajautunut lohduttajaksi! Se on ollut virhe. Ei juuri eronneita, ei. Ainoana poikkeuksena silloin, jos on itsekin juuri eronnut ja lohtu on molemminpuolista.

2. Muuttomies

Sos sanon minä tästä miestyypistä. Hän, joka on seurustellut lähes koko elämänsä. Hän jonka pisin suhde on juuri ja juuri kaksi vuotta. Hän, joka luonnehtii itseään parisuhdemieheksi. Hän joka mieluusti alkaa seurustella juuri eronneena. Jokainen suhde päätyy vuoden kuluessa ja pian hän muuttaa jo seuraavan luokse.

3. Minämies

Onko mitään masentavampaa  kuin mennä treffeille, joissa toinen puhuu vain itsestään? Onko mitään kurjempaa, kuin se, että toinen puhuu vain itsestään? Olen kohdannut tämän miestyypin, joka puhuu pääasiaksi itsestään ja tilaisuuden tullen osaa kääntää taas keskustelun itseensä. Miestyyppi saattaa usein myös kehuskella saavutuksillaan ja omistamillaan asioilla, kuten autolla tai veneellä tehdäkseen vaikutuksen. Se usein vaikuttaa kuitenkin toiseen suuntaan.

4. Sitoutumiskammoinen

Se mies, joka ei todellakaan halua sitoutua. Hän saattaa kertoa sen jo heti alkuunsa. Hän ahdistuu liian tiiviistä näkemisestä, liian tiivistä yhteydenpidosta, no lähes kaikki ahdistaa. Minä olen niin monesti ajatellut, että minä olen se nainen, joka muuttaa sitoutumiskammoisen miehen pään. Minä olen se nainen, jonka kanssa hän haluaakin sitoutua. Olen ottanut tilanteen haasteena. Ja edelleen olen sinkku, eli jotain voi haasteen onnistumisesta päätellä.

5. Ahdistelija

Edellisen vastakohta. Se miestyyppi, joka on aivan yli innokas. Hän, joka saattaa alkuun vaikuttaa normaalilta, mutta onkin seuraavassa käänteessä perustamassa perhettä ja muutamassa yhteen. Miestyyppi soittelee useita kertoja päivässä ja pommittaa viesteillä. Hän loukkaantuu, jos hänelle ei ole heti vastaamassa. Hänet joutuu pahimmassa tapauksessa vain estämään.

6. Kirjekaveri

Onko teillä muilla ollut miehiä, joita ette ole koskaan tavanneet, mutta olette saattaneet kirjoitella ja pitkään? Siis minulla näitä riittää. Miehiä, joiden kanssa en ole koskaan tavannut. Miehiä, joiden kanssa kirjoittelemme ja viestittelemme epäsäännöllisen säännöllisesti. Miehiä, jotka seuraa joka somekanavaa ja lähettää reaktioita instastooreihin. Miehiä, jotka jaksavat kysellä kuulumisia. Miestyypin kanssa ei tule koskaan tapaamista, vaikka siitä olisi puhuttu ja ehkä sovittukin. Toisinaan käytän heistä nimitystä somepoikaystävä, sillä he seuraavat minua, tekemisiäni ja reagoivat juttuihini.

7. Myyntimies

Tämä miestyyppi osaa sanoa juuri ne oikeat sanat. Olet kaunis, upea ja todellista vaimomatskua. Kehuja satelee ja hän vie jalat alta. Miestyyppi lupailee tähdet taivaalta, hän on viemässä sinne ja tänne ja tekemässä kanssasi sitä ja tätä. Minä olen havainnut, että ravintola illallista ei koskaan tule, sen sijaan pettymykset ovat varmoja. Asia päätyy usein niin, että mitään vikaa ole, mutta jokin kuitenkin mättää. Ehkä tästä miestyypistä on vain mukavaa liehitellä naisia, saada heidät ihastumaan itseensä.

8. Viikonlopun viestittelijä

Sitä tajuaa aina, että viikonloppu lähenee, kun tältä mieheltä tulee viestiä. Ihan vain muuten vaan kyselee mitä kuuluu ja mitä suunnitelmia viikonlopulle. Hän myös muistuttaa itsestään jouluna, uutena vuotena ja pääsiäisenä. Hän ei halua tulla unohdetuksi, vaan pitää lankoja käsissään muistuttaessaan itsestään aika ajoin. Sunnuntaipoikaystävän booty call viestit on läpinäkyviä.

9. Työt edelle mies

Tälle miestyypille tuntuu työ menevän aina edelle. Ja omat harrastukset ja kaverit. Hän näkee sinua sitten kun mitään muuta ei ole. Olet se toinen vaihtoehto. Tämä mies saattaa hyvin ehdottaa päiviä näkemisille, mutta peruu ne hetkeä ennen vedoten yllättäviin työtehtäviin. Hänen kanssaan on todella hauskaa, kun viimein näkeminen onnistuu. Tuntuu siltä, että kaikki kulkee hänen ehdoillaan. Ja luoja, kun olen kyllästynyt tähän miestyyppiin. Viime aikoina tätä tyyppiä on riittänyt. Minulle on niin monesti tullut olo, ettei kiinnosta, mutta sitten he jaksavat kuitenkin pitää yhteyttä. Olen sitä mieltä, että jos jotain todella haluaa, niin aikain sille järjestyy.

10. Luis Vuitton mies

Tätä miestyyppiä kiinnostaa varallisuus ja ulkonäkö. Hän pitää itsestään huolta, pukeutuu siististi ja hiukset on aika kunnossa. Hän on todella kiinnostunut omasta ja muiden ulkoisesta habituksesta. Hän lähtee mielellään shoppailumatkalle New Yorkiin. Minua tämä miestyyppi huvittaa suuresti, sillä en itse anna arvoa merkkivaatepukeutumiselle. Olen kuitenkin huomannut aika nopeasti tämän miehistä. Muistan eräänkin, jonka instagram oli täynnä omia kuvia merkkivaatteissa, erityisesti kengät ja kellot etualalla. Hän myös kehui yhtä minun kuvaani, jossa minulla oli Luis Vuitton huivi. Hän ei kehunut minua, vaan huivia.

Oletko kohdannut näitä miestyyppejä? Puuttuuko jokin oleellinen listalta?

Jätä kommenttia!

-Iida

KUVAT / Charlotta

13 kommenttia

vilhelmiina hellstén 20.8.2019 - 22:24

Nrot 4., 5. ja 6. on itselle tuttuja, ja nro 5. olen joutunut estämään jo muutamaan otteeseen kun eivät itse tajunneet etten ollut kiinnostunut vaikka suoraan sen ilmaisin heille päin naamaa… 😀 Inhoan myös noita ”kirjekavereita”, ja täytyy todeta, että yksi sellainenkin taitaa löytyä juuri tällä hetkellä omasta elämästä. Häntä olen pyytänyt hengailemaan, mutta eipä ole vielä uskaltanut. Somessa uskaltaa kuitenkin viestiä laittaa ja pommittaa sydämillä 😀

Vastaa
iidaafel 21.8.2019 - 07:20

Siis eikö! Niin inhottavia! Itsellänikin kirjekaveri löytyy tälläkin hetkellä ja olen kysynyt näkemistä, mutta ei!

Vastaa
vilhelmiina hellstén 21.8.2019 - 08:42

Phuoh joo! No sellasille kirjekavereille ei jaksa kirjotella ihan hirveän pitkään, jos mitään ei tunnu tapahtuvan 😀 Toisaalta, toivoa ei saa menettää jos kyseessä on sen verran spesiaali tapaus!

Vastaa
Sus 20.8.2019 - 22:41

Minulla on usein ollut myös sellainen miestyyppi, joka haluaa periaatteessa kauniin ja ns menestyvän naisen, mutta loppujen lopuksi oma itsetunto ei riitä. Samasta syystä voi tulla paljon viestejä ja tilityksiä siitä, miten itse on niin riittämätön. Loputtomiin sellaista ei jaksa, eikä toinen ihminen pitäisi toista niin perusteellisesti korjata.

Vastaa
iidaafel 21.8.2019 - 07:19

Totta! Mielenkiintoinen tyyppi! Ja tätä on varmasti myös naisissa. Tai olen kohdannut juuri asiaa niin päin, että miehet kertovat naisten omaavan kovat vaatimukset ja lopulta mies saa tukea naista heikon itsetunnon kanssa.

Vastaa
Anonymous 21.8.2019 - 07:24

Minä olen jakanut miehet kahteen leiriin: niihin, jotka haluavat minut ja niihin, jotka minä haluan.
Ehkä on vielä olemassa kolmaskin kategoria niille, miehille, jotka eivät osu näistä kumpaankaan.

Myös seurustelusuhteessa on aina läsnä tämä sama valta-asema: kumpi halusi kumman. Se ei ehkä näy kaikissa arjen käänteissä, eilä tarkoita sitä, etteikö molemmat viihtyisi toisen seurassa tai nauttisi parisuhteesta. Silti olen aina taustalla kiusallisen tietoinen siitä, kumpi tahtoi kumman.

Vastaa
iidaafel 21.8.2019 - 10:19

Erittäin hyvin luonnehdittu! Siis niin totta, pätee todella hyvin ja lähes aina niin meneekin. Jompi kumpi on aina enemmän haluamassa.

Vastaa
Anonymous 21.8.2019 - 07:39

Huomenta,
todellakin tunnistin tyypit. Monta niistä löytyy elämästäni, muttei poikaystävää. Mahtava postaus.Hauskaa keskiviikkoa 🙂

Vastaa
iidaafel 21.8.2019 - 10:19

Hei kiitos! Ja sama tilanne täällä😂

Vastaa
cougarwoman 21.8.2019 - 13:05

Mukava mies puuttuu listasta kokonaan. <3

Vastaa
iidaafel 21.8.2019 - 19:32

Johtuu ihan siitä, ettei ole tullut kohdalle 😂😂😂

Vastaa
Torey 21.8.2019 - 21:26

Heeei! Sinuakin näkee välillä! 😊

https://naissanelioissa.wordpress.com/

Vastaa
tanja b 30.8.2019 - 13:58

Hauska juttu! 🙂

Oikeastaan en tavattoman monia miehiä ole loppujen lopuksi elämäni aikana tapaillut, kun saldoni on kolme parisuhdetta: yksi 12 vuoden, toinen oli “parisuhde” puolivuotta ja kolmas kaksi ja puoli vuotta ja edelleen jatkuu ja tuntuu, että tää olisi se mun elämäni juttu.

Teinityttönä kävin kuitenkin treffeillä itseäni pari vuotta vanhemman minämiehen (no jaa, juuri ja juuri täysi-ikäinen pojan) kanssa. Hän puhui vain taukoamatta ja vain itsestään. Lievästi sanottuna tuntui olevan itseänsä täynnä ja omahyväinen. Ilmeisesti kovasti rakasti rakasti itseänsä, elämäntapaansa, harrastuksiansa ja koki olevansa maailman siistein tyyppi. Ihan erityisen paljon hän puhui kuitenkin eräästä ystävästäkään, jota tuntui ihailevan suuresti ja jolta oli sanojensa mukaan “oppinut kaiken”. Ei niin yllättäen tapailumme jäi lyhyeen. 😀

Aloin seurustella hieman myöhemin hänen kaverinsa kanssa ja meille muodostui yhteinen kaveripiiri. Sain siis tavata myös tämän ihmeellisen Jumalan, jolta hän oli oppinut kaiken. Kerroin hänelle, että suurimman osan ajan treffeistämme tapaus X oli vain jauhanut hänestä ja hehkuttanut maasta taivaisiin joka käänteessä. Häntä nauratti ja ihmetytti, että mitä hittoa, miksi hemmetissä se oli hänestä treffeillä puhunut. Kieltämättä ne olivat surkeat treffit! Muisto tosin jaksaa yhä naurattaa. 😀

Puolivuotta tapailemani mies oli “työt edelle mies”, mutta se oli tosiaan KAIKKI minun ja meidän yhteisen ajan edelle, ei suinkaan vain työt. Prioriteeteissa tyttöystävä tuntui pitävän aina sitä ihan vihon viimeistä sijaa ja tunsin olevani rasite, kun olisin kaivannut ja toivonut häneltä asioita, kuten nyt välillä tapaamisia, jonkinlaista yhteydenpitoa niiden välillä ja osoittamista, että muistaa, että olen olemassa ja joskus ehkä kaipaileekin.

Puolisen vuotta pidin itsenikin melko kiireisenä, keskityin lähinnä omiin juttuihini ja jaksoin samalla sivussa katsella, josko tässä jotain muutosta tai edistystä vielä tapahtuisi. Aina oli näitä verukkeita ja tekosyitä laiminlyödä suhdettamme, kuten stressaava työtilanne jne. Kummasti tuntui kyllä sitten löytyvän aikaa ja energiaa kaikelle muulle.

Siitä olen aivan samaa mieltä, että jos välittää ja kaipaa ja tekee mieli tavata toista, niin kyllä sitä aikaa saa aina järjestymään. Jos on halua, löytyy keinoja. Ongelma oli vain siinä, ettei hän välittänyt.

No, eihän se ollut mikään ongelma, kun ymmärsi, että voi kohauttaa olkiaan ja lähteä siitä kävelemään ja löytää itselleen parempaa. 😉

Vastaa

kommentoi postausta