Home » Unicorn-muffinssit

Unicorn-muffinssit

by Iida Åfeldt

DSC_0602.JPG

Todellinen prinsessa haluaa hempein sävyin koristellut muffinssit juhliinsa, oli prinsessan ikä mikä tahansa. Oon ihan hullaantunut yksisarvis-ruokaan, jota somessa tulee jatkuvasti vastaan. Tein näitä muffinsseja omille synttäreille. Ekan kokeiluerän vein töihin, jossa ihan hullaannuttiin. Ihmiset jemmasivat itselleen muffinsseja, koska pelkäsivät jäävänsä ilman. Ihan vähän vaan nauratti, sillä päiväkodissa yleensä lapset tekevät samaa, mutta niin ne aikuisetkin perässä! 

Toinen erä onnistui vielä paremmin ja sen piti olla ystäville. Kävi kuitenkin niin, etten muistanut ottaa muffinsseja mukaan juhlapaikalle, vaan ne jäivät eteisen lattialle. Hyvä yöpala odotti juhliaa, haha!

Muffinssit on on muutoin ihan perusohjein toteutettu, mutta ne on gluteenittomia ja maeutuksena on kookossokeria. Muffinssit on mahdollista tehdä maidottomina vaihtamalla vain voin margariiniin tai kookosöljyyn. Kuorrute on myös mahdollista tehdä maidottomana sekoittamalla Oatlyn påMackan maidotonta tuorejuustoa tomusokerin kanssa yhteen. 

Näyttävän näistä muffareista tekee kolmivärinen kuorrutus. Se onnistuu ihan omalla pursottimellaan. Itse käytin tätä pursotinta näihin muffinsseihin. Toki ihan yksivärinenkin kuorrutus on kaunis ja sen voi koristella nonparelleilla tai karkeilla. 

DSC_0606.JPG

23335980_10214975395517189_1207612095_o.jpg

SUKLAAMUFFINSSIT

(gluteeniton)

n. 15 kappaletta

 

100 g voita

2 dl kookossokeria

2 dl kaakaojauhetta

0,5 tl vaniljajauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

0,5 tl suolaa

2 dl kaurajauhoja

1 dl riisijauhoja

1 dl perunajauhoja

1 dl vettä/maitoa

 

Sekoita voi ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet yhteen omassa kulhossaan. Lisää kuivat aineet voisokeri-seokseen. Lisää lopuksi vielä neste. Jos haluat, voit pilkkoa joukkoon vielä tummansuklaan tai raakasuklaan paloja! Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. 

KUORRUTUS

400 ml tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

elintarvikevärejä

 

Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella. Annostele sitten valkoinen väri omaan pursotinpussiin, eli noin 1/3 osa kuorrutetta. Värjää loppu kuorrutus lorauksella punaista elintarvikeväriä, jolloin saat siitä vaaleanpunaista. Ota puolet vaaleanpunaisesta kuorrutteesta ja laita omaan pursotinpusiin. Loppu, viimeinen 1/3 kuorrutusta, muuttuu liilaksi, kun lisäät vaaleanpunaisen joukkoon vähän sinistä. Laita liila kourrutus vielä omaan pussiin. Pursota kourrutusta muffinssien päälle. Toki voit käyttää mitä vain värejä kuorrutteeseen, mutta silloin on hyvä jakaa se kolmeen eri astiaan. Voit myös värjätä kuorrutteen pelkästään yhdellä värillä ja maistuu silti yhtä hyvältä!

 

-Iida

DSC_0631.JPG

 

kommentoi postausta