Home » Uunibataattia nyhtökauralla

Uunibataattia nyhtökauralla

by Iida Åfeldt

DSC_0085.JPG

Tässä yksi helppo ja herkullinen arkiruoka, joka valmistuu nopeasti vähällä vaivalla. Tässä on käytetty uunibataattien kanssa nyhtökauraa, mutta tietysti tilalla voi käyttää vaikka härkistä, tonnikalaa tai jauhelihaa. Kuka mistäkin pitää!

DSC_0089.JPG

Uunibataattia nyhtökauralla

(vegaaninen)

2 annosta

 

2 pientä bataattia

120 g nyhtökauraa

1 pieni sipuli

öljyä

200 g maustamatonta kaura/soija jugurttia

suolaa

pippuria

yrttimausteseosta

persiljaa

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Halkaise bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta paperia vasten. Kypsennä uunissa 30-50 minuuttia bataattien paksuudesta riippuen. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota pienessä määrässä öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon nyhtökaura ja paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta haluamillasi maustella, jos käytät maustamatonta nyhtökauraa. Pilko persilja silpuksi ja lisää se sekä mausteet jugurttiin. Sekoita kastikkeeksi. Ota valmiit bataatit uunista ja asettele lautasille. Koverra bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Ripottele bataattien pinnalle nyhtökauraa. Lisää nyhtökauran päälle jugurtti-kastike ja tarjoile heti!

DSC_0101.JPG

 

kommentoi postausta