Home » Uusi blogi

Uusi blogi

by Iida Åfeldt

Aloitin blogini vuonna 2015 A-lehtien ylläpitämällä lily.fi -verkkosivulla. Lily-portaaliin kenen tahansa on mahdollista perustaa oma blogi eikä blogin ylläpito maksa mitään käyttäjälle. Vuonna 2018 solmin A-lehtien kanssa sopimuksen ja minusta tuli heidän sopimusbloggaajansa aina alkuvuoteen 2022 asti. Kyiseinen portaali oli blogini koti seitsemän vuoden ajan. Kyseiset vuodet ovat antaneet todella paljon. Olenhan siinä ajassa kehittynyt kirjoittajana ja kaupallistanut blogini. Olenhan luonut uran ammattibloggaajana ja saanut tunnettavuutta omalle brändilleni, joka seisoo nyt vahvana.

Ajatus omista verkkosivuista on aina ollut siellä taustalla. Sopimukseni A-lehdillä irtisanottiin alkuvuodesta, joka oli viimein se tarvittava sysäys omien sivujen luomiselle. Enkä oikeasti voisi olla tyytyväisempi! Omat sivut mahdollistavat enemmän oman näköistä tekemistä ja lukijoiden toiveet on entistä paremmin huomioitavissa. Omat sivut antavat valtavan määrän vapautta ja sivut ovat täysin minun hallinnassani. Saan päättää kaikesta itse ja sopia kaupalliset sisällöt itsenäisesti.

Blogini sivut iidanmatkassa.fi ovat olleet työn alla viimeisen kuukauden ajan ja se on vaikuttanut kirjoittamiseeni. En ole pystynyt päivittämään blogiani normaalisti, mutta tästä lähtien tulen päivittämään taas aktiivisesti! Oikeastaan olen todella innoissani uusista sivuista. Sormet oikein syyhyävät, että pääsen postailemaan tänne! Olen todella kiitollinen Pinja Mitrovitchille, joka on nämä sivut tehnyt toiveideni mukaan!

Sivut ovat osittain vielä kesken ja jotain vikoja saattaa vielä olla. Jos huomaat jotain oleellista, niin saa laittaa viestiä. Pyrimme korjaamaan kaikki viat. Pyrimme myös muokkaamaan sivuja lukijoiden toiveiden mukaan. Jos on toiveita tai kehitettävää, niin laita viestiä! Parasta omassa sivussa on se, että näitä voi muokata ja päivittää haluamallaan tavalla!

Kaikki tekstini vuodesta 2015 on siirretty näille sivuille. Vanhoja tekstejä löydät arkistosta. Mahtavaa, että koko blogini historia on talletettu. Ja ihanaa, että olette siellä lukemassa juttujani!

Omia sivuja suunnitellessanii mietin toki kannattaako tämä. Kannattaako maksaa koodarille sivujen luomisesta, ostaa domain ja webhotelli. Kannattaako sivuja ylläpitää, sillä ne maksavat vuosittain useita satasia. Haluan uskoa, että blogeille on vielä lukioita ja haluan uskoa, että tämä sijoitus kannattaa!

-Iida

KUVAT Pinja Mitrovitch

22 kommenttia

Pinja 29.6.2022 - 00:37

Ihana Iida kun luotit muhun 💕 ja onnea uusista sivuista tietysti! 😊

-Pinja

Vastaa
Iida Åfeldt 30.6.2022 - 23:48

Kiitos Pinja sun työstä <3

Vastaa
Annastiina123 30.6.2022 - 23:02

Hienoa, että toimintasi jatkuu omissa käsissäsi. Sinulla on aina niin mukavia päivityksiä 👍🏻 Kivaa kesää 😊

Vastaa
Iida Åfeldt 30.6.2022 - 23:45

Kiitos todella paljon!

Vastaa
Minna 1.7.2022 - 08:23

Upeat sivut, onnea uuteen! 🙂

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 10:43

Kiitos Minna, ihana kuulla, että tykkäät!

Vastaa
Vierailija 1.7.2022 - 08:31

Kiva juttu, Lilyn sivua onkin niin vaikea selata mainostulvan takia. Jatkan lukemista täällä!

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 10:43

No sepä se! Mainokset harmittivat itseäkin ja vaikeuttivat lukemista!

Vastaa
Mira 1.7.2022 - 10:47

Kiva, että jatkat blogin päivitystä. Edelleen on meitä nuoriakin ihmisiä, jotka ei olla igssä. Usein harmittaa, että kaikki siirtyy nopean median pariin, eikä enää blogeja päivitellä. Onhan se nopeaa ja helppoa, mutta pudottaa monta kyydistä.

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 11:19

Hei kiitos kommentista! Se on ihan totta, on paljon nuoriakin ihmisiä, jotka eivät ole Instagramissa tai muissakaan sovelluksissa. En itsekään ole esim. Tiktokissa, enkä haluakkaan. Jotenkin blogi ja sen hidas tempo tuntuu hyvältä kaiken nopean rinnalla. Lisäksi tätä kautta ajatuksia saa jaettua laajemmin!

Vastaa
Marjo 1.7.2022 - 13:51

Onnea uudesta blogista! En koskaan kommentoinut mitään Lilyn puolelle, koska se oli mielestäni hankalaa. En ole myöskään instagramissa vaan pidän perinteisistä blogeista. Kiva siis, kun jatkat blogiasi omalla sivustollasi!

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 17:42

Kiitos! Ja ymmärrän tosi hyvin, se oli omasta mielestäkin hankalaa, nyt on huomattavasti helpompaa!

Vastaa
Bea 1.7.2022 - 13:55

Musta nää sun sivut on jotenkin ihanan freesit ja tosi ”sun” näköiset vaikka tunnenkin vain sut somessa 🙂 Kaikkea ihanaa kesään ja tulevaan!

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 17:41

Voi kiitos tosi paljon! Niin kiva kuulla, sillä siltä musta itsestäkin tuntuu!

Vastaa
Hanna 1.7.2022 - 19:06

Kiva että jatkat blogia 🙂 Kirjoitat kivasti lapsiperheen arjesta ja sun blogista oon bongannut monta hyvää vinkkiä menemisiin ja tekemisiin. Aurinkoista kesää!

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 20:05

Voi miten kiva kuulla!

Vastaa
Nadja 1.7.2022 - 23:29

Onnea uuteen kotiin ja KIITOS ihanista postauksista! <3
Ensimmäinen Hämeenlinnan kunnon päiväretki viikon takaa oli suunniteltu postauksesi pohjalta (meitä oli 2 äitiä ja 4 lasta 5-10v haarukalla) ja oli ihanaa linna-puistot-Ahvenisto-puistot-tori reissu.
Hyvää kesää teille! <3

Vastaa
Iida Åfeldt 1.7.2022 - 23:36

Voi eikä! Aivan ihana kuulla!

Vastaa
Kirjailija 3.7.2022 - 10:36

Moi! Mä kans komppaan toista kommentoijaa, ihanaa, että sinä ja osa bloggaajista jaksaa edelleen kirjoittaa, itsekään en Instagramissa ole ja tekstit kiinnostaa kuvia enemmän.
Lastenkirjapostauksia toivoisin lisää:)

Vastaa
Iida Åfeldt 3.7.2022 - 21:28

Kiitos, tosi kiva kuulla!
Täältä löydät aiemmat lastenkirjapostaukset
https://iidanmatkassa.fi/tag/lastenkirjat/

Vastaa
Marja 22.11.2022 - 23:47

Heippa!

Olisin kysynyt sinun alkutaipaleesta bloggaajana tällaisella ilmaisalustalla. Oliko sinun vaikea saada lukijoita vai auttoiko esim. Lily saamaan enemmän lukijoita? Minulla olisi idea lähteä bloggaamaan koska rakastan kirjoittamista js olisi aihe mistä lähteä kirjoittamaan josta en ainakaan itse vertaistuellista blogia löytänyt, toki katselijassakin voi olla vikaa. 😁
Se mikä tässä hiukan vaikeuttaa ehkä menoa on se että haluaisin ainaki tässä vaiheessa pysyä anonyyminä kirjoittajana koska aihe on erittäin arka (syömishäiriön ympärillä pyörivä aihe) ja ennenkun pääsen itseni kanssa sinuiksi asian suhteen, tulisi blogi pysymään anonyymin kirjoittajan käsissä.

Maksullisen blogin ym ylläpitämiseen tarvitsisi blogia hiukan markkinoida koska kulut, ja siihen markkinointiin koen että pitäisi olla joku henkilökuva johon tämä konkretisoituu. Itse en siihen ole vielä valmis, joten on ehkä turvallisempi aloittaa kirjoittelu maksuttomalla pohjalla.

Miten itse tekisit tässä tilanteessa? Kuten joku aiemmin jo kommentoi, aloittaminen on vaikeinta. Kun alun pohdinnan saisi tästä kohtaa ratkaistua tai edes jonkinlaista vinkkiä mistä kannattaa aloittaa, olisi se itse blogin aloitus ja kirjoittaminen huomattavasti helpompaa! Olen jo paperille kirjoittanut useita sivuja tekstiä, joka olisi helppo jo siirtää digitaaliseen muotoon 😄

Kiitos kun jaksoit lukea ja toivottavasti sait kiinni siitä mitä yritin kysyä 😊

Vastaa
Iida Åfeldt 30.11.2022 - 00:03

Kannattaa ehdottomasti vain aloittaa rohkeasti! Ilmainen sivu on tosi hyvä! Aloitin itsekin ilmaisella sivulla ja meni siellä 7 vuotta ennen näitä omia sivuja, joiden ylläpito maksaa.

Vastaa

kommentoi postausta